אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כך יכולה בינה מלאכותית לסייע גם בטיפולים פסיכולוגיים צילום: רויטרס DADO RUVIC

הייטק בפקקים

כך יכולה בינה מלאכותית לסייע גם בטיפולים פסיכולוגיים

פודקאסט הייטק בפקקים בודק מהם הגבולות של שימוש בבינה מלאכותית ואיך אנחנו יכולים להשתמש בה כדי לשפר את איך שאנחנו מרגישים ומתנהגים

21.09.2023, 14:42 | שירות כלכליסט

השבוע בפודקאסט "הייטק בפקקים":

בימים אלו אנחנו מגלים שבינה מלאכותית יכולה להדגים ביצועים סבירים ביצירתיות בשפה, תמונות וקול. אבל מהם גבולות הגזרה לשימוש בבינה מלאכותית? האם היא יכולה להיכנס להיכל האינטימי ביותר - תחום הנפש, בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי? האם אפשר באמת להיות מטפל רגשי ללא רגשות? להכיל? לתמוך? ומעבר לטיפולי קואצ׳ינג שמציעות כיום כמה חברות, כמו שמציע השירות פאי, איפה בינה מלאכותית יכולה להשתלב בטיפול פסיכולוגי וטיפול פסיכיאטרי? כיצד מטפלים יכולים להשתמש ב-ChatGPT בכדי לקבל כיוונים חדשים לאבחנות טיפוליות?

בפרק היום ריאיינו את ד"ר ירון סלע - פסיכולוג קליני, מרצה באונ' רייכמן, על האפיקים השונים שקיימים כיום בהם ניתן להשתמש בבינה מלאכותית בטיפול פסיכולוגי קלאסי ובטיפול פסיכולוגי התנהגותי (CBT) בטיפול בפוביות ובטיפול ומניעה של פוסט טראומה. בהמשך שוחחנו עם ד"ר דקל טליאז, חוקר מוח, מייסד ומנכ"ל חברת טליאז ורשת המרכזים הרפואיים הילט-מיינד, שפיתח פלטפורמה שנועדה לצמצם את זמן ההמתנה לתורים פסיכיאטריים, לאסוף ולאנדקס מידע על שימוש בתרופות, ועל החיבור לדפוסים גנטיים ושיפור משמעותי ביעילות הטיפול התרופתי.

הייטק בפקקים, מבית סטארט-אפ ניישן סנטרל, בפרק על איך אנחנו יכולים להשתמש בבינה מלאכותית כדי לשפר את איך שאנחנו מרגישים ומתנהגים.

כך יכולה בינה מלאכותית לסייע גם בטיפולים פסיכולוגיים
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאןכך יכולה בינה מלאכותית לסייע גם בטיפולים פסיכולוגיים

תגיות