אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"להייטק יש תפקיד עצום בהמשך יצירת הקשרים של ישראל עם העולם" מימין: אלכסנדר דאהן, פרינסיפל; גדי פורת, שותף כללי; אראל מרגלית, מייסד ויו"ר; יואב צרויה, שותף כללי; ושמרית קניג, שותפה | צילום: איציק בלנצקי

"להייטק יש תפקיד עצום בהמשך יצירת הקשרים של ישראל עם העולם"

קרן JVP קיימה בניו יורק את אירוע המשקיעים השנתי שלה, בו השתתפו מאות סטארט-אפים,משקיעים, ראשי תעשיית הביטוח העולמית, בנקאים, ומובילי הייטק בינלאומיים. אראל מרגלית, מייסד ויו"ר JVP: "גם בתקופות קשות ביותר שבהן הדיפלומטיה של ישראל מקרטעת והדלתות נסגרות, נמשיך לבנות את הגשרים, להביא שיתופי פעולה ולייצר בריתות"

03.05.2024, 12:32 | שירות כלכליסט

קרן JVP בהובלת המייסד והיו"ר, אראל מרגלית, קיימה אמש בניו יורק את אירוע המשקיעים השנתי שלה - JVP 2024 Annual Meeting. במפגש השתתפו מאות משקיעים מהעולם ומישראל, בהם גופי השקעה של מדינות, חברות ביטוח, בנקים, Family offices, מוסדיים וקרנות ממלכתיות, ולצידם שותפים בינלאומיים של הקרן.

שותפי JVP, יואב צרויה, גדי פורת ושמרית קניג, הובילו סשנים עם חברות הפורטפוליו של הקרן שהצליחו בשנה האחרונה לחזק את מעמדן הבינלאומי כמובילות קטגוריות בסייבר, פינטק, אינשורטק ו-AI וליצור שותפויות חדשות עם ראשי ההייטק והחברות הגבלובליות המובילות בעולם, בהן Earnix ,Nanit ,ControlUp ,Coro ,Thetaray ,Pyramid Analytics Centrical ,Akeyless ,Appdome ,Chain Reaction ו-Inshur - חברות עם צמיחה דרמטית שהן בדרכן להיות מובילות קטגוריה בינלאומית בתחומן.

ההחלטה של JVP לקיים את אירוע המשקיעים באחת התקופות הקשות למדינת ישראל נובעת בין היתר מההבנה שהחוסן, למול המציאות שישראל חווה, חייב להתבסס על המשך עבודה אינטנסיבית עם חברות הפורטפוליו של הקרן ולאפשר להן להתפתח ברמה הבינלאומית, ולהבטיח שההייטק ימשיך להוביל את הקשרים של ישראל בעולם.

"זהו אחד מאירועי המשקיעים המרגשים ביותר שהיו לנו", אמר מרגלית. "לכנס מאות משקיעים יחד, ולהציג למשקיעים את העוצמה של הייטק הישראלי, החוזק, החוסן של החברות שלנו למרות המלחמה, מעניקים הרבה כוח ותקווה. להייטק הישראלי יש תפקיד עצום בהמשך יצירת הקשרים של ישראל עם העולם. גם בתקופות קשות שבהן הדיפלומטיה של ישראל מקרטעת והדלתות נסגרות, נמשיך לבנות את הגשרים, נייצר שיתופי פעולה ובריתות חדשות. אנחנו כאן כדי לחזק את ישראל ולסמן את היום שאחרי ואת ההנהגה הדיפלומטית, הכלכלית והביטחונית החדשה של ישראל".

כנס המשקיעים השנתי של JVP, צילום: איציק בלנצקי כנס המשקיעים השנתי של JVP | צילום: איציק בלנצקי כנס המשקיעים השנתי של JVP, צילום: איציק בלנצקי


צילום: איציק בלנצקי צילום: איציק בלנצקי צילום: איציק בלנצקי

אירוע המשקיעים התקיים במרכז הסייבר והקליימטק הבינלאומי - מרגלית סטארט-אפ סיטי ניו יורק, הפועל תוך שותפות אסטרטגית עם עיריית ניו יורק, חברת הביטוח האוסטרלית IAG ,MINI מקבוצת BMW ,URNAN-X ושותפים נוספים.

מאז הקמתה ב-1993, קרן JVP הובילה אסטרטגיית השקעות בתחומי ליבה בהם בנתה מומחיות וביססה את מעמדה כמובילה עולמית. בין היתר בתחומי סייבר, AI, פינטק, אינשורטק, שייצרו חברות משמעותיות ביותר כדוגמת סייברארק, קליקטק וחברות רבות אחרות.

כחלק מאירוע המשקיעים בניו יורק , JVP כינסה דיון מרכזי שהתמקד בחיבור החיוני בין מהפיכת ה-AI לתעשיית הביטוח העולמית בהתמודדות עם אחד האתגרים הגדולים ביותר של זמננו – משבר האקלים. במפגש השתתפו כמה מחברות הביטוח המובילות בעולם, בהן Shin Kong Life ,Munich Re ,Winbond ו-Howden Tiger, יחד עם סטארט-אפים ישראליים שפיתחו טכנולוגיות AI חדשניות להתמודדות עם אסונות טבע ונזקי אקלים.

בעקבות אסונות הטבע שהעולם חווה בשנים האחרונות, בהם הצפות בפלורידה, שריפות בקנדה, אוסטרליה ודרום אמריקה, בצורת בהודו, אפריקה, המזרח התיכון, ואחרים, חלק מחברות הביטוח הפסיקו לבטח נגד נזקי טבע, הפרמיות עלו, וחברות הביטוח מנסות למצוא דרכים לנבא היתכנות לאסונות אקלימיים, ולבצע הערכת סיכונים וההתמודדות איתם.

תעשיית הביטוח העולמית הבינה שכדי להתמודד עם האתגרים הגדולים, טכנולוגיות בינה מלאכותית המבוססות על נתונים דינמיים בזמן אמת מהוות הזדמנות אדירה עבור חברות הביטוח להצטייד בכלים וידע שיאפשרו להן לתת מענה לאוכלוסיות רבות שכיום אין להן מענה ביטוחי. מחיישן שמסוגל להריח שריפה בשלבים מוקדמים ולפני שהיא מתפשטת ומכלה יערות שלמים, דרך חיישן שיודע לקרוא את כמות המים בקרקע, ועד טכנולוגיות שמאפשרות ליצירת Carbon credit אפקטיבי.

כינוס המשקיעים של JVP בניו יורק. משמאל: מרכוס וינטר נשיא ומנכ"ל של ענקית הביטוח המשנה Munich Re בצפון אמריקה; ססיליה קושנר - מנהלת האסטרטגיה הראשית בתאגיד הכלכלי של העיר ניו יורק NYCEDC; אראל מרגלית - מייסד ויו"ר קרן JVP; רובין גילת כינוס המשקיעים של JVP בניו יורק. משמאל: מרכוס וינטר נשיא ומנכ"ל של ענקית הביטוח המשנה Munich Re בצפון אמריקה; ססיליה קושנר - מנהלת האסטרטגיה הראשית בתאגיד הכלכלי של העיר ניו יורק NYCEDC; אראל מרגלית - מייסד ויו"ר קרן JVP; רובין גילת'ורפ - מנכ"ל ארניקס; ונדב בוצ'ר - מנכ"ל ומייסד גרינאיי | צילום: איציק בלנצקי כינוס המשקיעים של JVP בניו יורק. משמאל: מרכוס וינטר נשיא ומנכ"ל של ענקית הביטוח המשנה Munich Re בצפון אמריקה; ססיליה קושנר - מנהלת האסטרטגיה הראשית בתאגיד הכלכלי של העיר ניו יורק NYCEDC; אראל מרגלית - מייסד ויו"ר קרן JVP; רובין גילת

מרכוס וינטר, נשיא ומנכ"ל ענקית ביטוח המשנה Munich Re בצפון אמריקה שהשתתף בכנס הדגיש: "המחויבות שלנו להתמודד עם אתגרי האקלים מתחילה משנת 1974, עם מחקר מתמשך, פרסומים ומאמצי הפחתת סיכונים. עבורנו, זה אחד מתחומי הפעילות המרכזיים של החברה. בראייה היסטורית, ההחלטה לפעול הגנה מפני אסונות טבע התבררה כנכונה. אנו מבינים את הכאב העצום שנגרם על ידי אסונות בקנה מידה גדול ומשקיעים רבות בהבנת השפעתם על כלכלות, קהילות ותעשיות ברחבי העולם, משיטפונות ועד שריפות, חומרת האירועים הללו ממשיכה להסלים, מהווים סיכונים גדולים יותר לשני הביטוחים. מגזרים וכלכלות גלובליות".

ססיליה קושנר, מנהלת האסטרטגיה הראשית בתאגיד הכלכלי של העיר ניו יורק, NYCEDC, אמרה: "המטרה שלנו היא לגוון את כלכלת העיר על ידי מינוף היתרונות התחרותיים שלה במגזרים מתפתחים. רק לפני חודשיים חשפנו את תוכנית הפעולה שלנו לכלכלה ירוקה, המתווה את חזון העיר לעתיד. נכון לעכשיו, 130 אלף מתושבי ניו יורק מועסקים בכלכלה הירוקה, ועד שנת 2040 אנו שואפים להגדיל את המספר הזה ל-400 אלף באמצעות חדשנות ושיטות חדשות, כאשר בינה מלאכותית משחקת תפקיד מרכזי בהן. לבינה מלאכותית יש גם תפקיד חיוני בשמירה על אוכלוסיות חלשות, זה יהיה אתגר מכונן עבור הדור שלנו בשנים הבאות".

רובין גילת'ורפ, מנכ"ל ארניקס, מחברות הפורטפוליו של JVP, המתמחה בפיתוח טכנולוגיות AI לתמחור והתאמה אישית של מוצרים בענפי הביטוח והבנקאות, עם פעילות רחבה בעולם, אמר: "אתגרי האקלים הובילו לשינויים בפרופילי סיכונים הדורשים תשומת לב; סוגים חדשים של סיכונים גדולים יותר נכנסו, עם תדירות, חומרה ורמות הסיכון גבוהות יותר שמשנים מהותית את הערכת הסיכון ואת קריטריוני בחירת הסיכון. כדי שניתן יהיה לשמור על ביטוחים במחירים סבירים, מקורות מידע חדשניים ולא שגרתיים נכנסים לשימוש. הרבה מהמאמץ שלנו הוא לוודא שנוכל לצרוך נתונים מכל סוג, ולא בהרכח ממידע שמגיע בגיליון אקסל סטנדרטי. זה יכול להיות מידע בזמן אמת שמגיע מחיישן אקלים, סנסור שיושב בשדה, נתונים שמגיעים מאפליקציות בניידים, מהרכבים או כל אמצעי אחר".

קרן JVP הוקמה ב-1993 ע"י מרגלית. היא מנהלת מעל 1.75 מיליארד דולר, והשקיעה בלמעלה מ-165 חברות בישראל, ארה"ב ואירופה. JVP דורגה ע"י Preqin כאחת מ-6 קרנות הון הסיכון הטובות בעולם מבחינת עקביות ביצועים. במהלך שנות פעילותה הובילה JVP עשרות אקזיטים וקידמה 12 הנפקות באנסד"ק, בהן סייברארק (5 מיליארד דולר), קליק טק ( 4 מיליארד דולר), נטרו (5.5 מיליארד דולר), כרומטיס (4.8 מיליארד דולר), קוג'נט (2.3 מיליארד דולר) - חברות אלה היו הבסיס לכמה מהמהפכות הטכנולגיות הגדולות בעולם בתחומי התקשורת, הדטא, הפינטק והסייבר.

JVP משקיעה בחברות בשלבים מוקדמים וחברות בשלבי ה-Growth. תחומי הליבה של השקעות הקרן: סייבר, פינטק, אינשורטק, קליימטק, פודטק, אגטק, מדיה, AI. המטה המרכזי של JVP ממוקם בירושלים. לקרן משרדים ומרכזי השקעות נוספים בניו יורק, תל אביב, קריית שמונה, וחיפה.

תגיות