אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן אקסל גייסה 650 מיליון דולר להשקעות בישראל ובאירופה הארי נליס, שותף בקרן אקסל. "ישראל תמיד הייתה אחד משוקי המפתח שלנו ואנחנו מקווים שזה יימשך כך" | צילום: RORY LINDSAY

קרן אקסל גייסה 650 מיליון דולר להשקעות בישראל ובאירופה

מדובר בקרן השמינית מסוג זה בענקית ההשקעות העולמית, שהשקיעה עד היום בישראל ב-30 חברות, ביניהן מליו, סניק ופייבר, ומאז המלחמה ביצעה גם השקעות חדשות בחברות הסייבר Cyera ו-Oasis. הארי נליס, שותף בקרן: "יש בישראל אקו-סיסטם טכנולוגי בן 30 שנה שכבר חווה אירועים מהסוג שהוא חווה עכשיו"

14.05.2024, 02:00 | סופי שולמן

ענקית ההשקעות אקסל (Accel) השלימה גיוס של קרן חדשה בסך 650 מיליון דולר שמיועדת להשקעה בסטארט-אפים בישראל ובאירופה. הקרן תהיה השמינית מסוגה והיא תוקדש ברובה להשקעה בחברות בשלבי פיתוח מוקדמים.

אקסל השקיעה עד כה במעל ל-200 חברות בישראל ואירופה, והיא נחשבת לאחת משחקניות ההון-סיכון הגדולות עם קרן ייעודית לאזור. בישראל החברה השקיעה עד כה בכ-30 חברות הכוללות בין היתר את Fiverr, Snyk, Melio ואחרות. בחודשיים האחרונים השקיעה הקרן בחברות Cyera, Vorlon Technologies ו-Oasis Security.

"לגייס קרן שמינית להשקעה בישראל זו כבר לא החלטה אמיצה ולא משנה מה המצב כאן", אמר הארי נליס, שותף באקסל שהקים ואחראי על הפעילות האירופית, בשיחה עם "כלכליסט" מלונדון. "הקרן הראשונה לפעילות בישראל, שהייתה ב-2000, זה היה אומץ. מאז ישראל תמיד הייתה אחד משוקי המפתח שלנו ואנחנו מקווים שזה יימשך כך".

אקסל נחשבת לאחת מהקרנות המשמעותיות בעולם, עם השקעות מוקדמות בחברות כמו מטא, דרופבוקס וספוטיפיי, וגם לשיאנית ההשקעה ביוניקורנים ישראלים ואירופיים בסבב A שלהם. "כשהתחלנו להשקיע באירופה ובישראל, כל השוק הזה היה מיליארד דולר ובשנה שעברה הוא הגיע ל-66 מיליארד דולר. סקייפ הייתה היוניקורן הראשון שלנו", שחזר נליס.

בהתייחס לתגובות המשקיעים של הקרן בעקבות הצהרה רשמית שחלק גדול ממנה מיועד להשקעות בישראל, אמר נליס: "אנשים שאלו לגבי ישראל במהלך הגיוס וענינו שיש כאן אקו-סיסטם טכנולוגי בן 30 שנה שכבר חווה אירועים מהסוג שהוא חווה עכשיו, גם אם לא גדולים כמו עכשיו. אנחנו מסבירים גם כי הפיתוח נעשה בישראל, אבל השוק והביזנס הוא ברוב המקרים בארה"ב. אנשי הקרן בעצמם הגיעו וממשיכים להגיע פיזית לישראל והיינו כאן כבר מספר פעמים מאז פרוץ המלחמה".

נליס הוסיף כי בהנחה שחלוקת ההון של הקרן תהיה כמו בעבר, ישראל תהיה אחת משלוש המדינות הגדולות בה לצד בריטניה וגרמניה או צרפת. "כשהקמתי את הקרן פעלנו רק בישראל ובבריטניה והן הקדימו מאוד את היבשת כולה, אבל צרפת וגרמניה התפתחו מאוד בזכות האוניברסיטאות הנהדרות שם. עם זאת, אני לא רואה זה כמרוץ של מדינה מול מדינה או תחרות, אלא התפתחות טבעית של כל כלכלה מפותחת", מתייחס נליס לכמות ההון העולה שזורמת לתעשיית הטק הצרפתית והגרמנית.

בימים אלה מסיימת אקסל להשקיע את הקרן השביעית, גם היא של 650 מיליון דולר, אותה גייסה ב-2021. נליס מסביר כי גודל הקרן הוא מדיניות מכוונת של אקסל, שמאפשרת בניית פורטפוליו של 30-25 חברות. ההשקעה הישראלית האחרונה של הקרן היא בחברת הסייבר Oasis, שדורגה במקום ה-16 בדירוג "50 הסטארט-אפים המבטיחים" של כלכליסט ל-2024. "העניין הגבוה בחברות הסייבר הישראליות שלא פוחת הוא שיקוף של מידת ההצלחה של החברות האלה וגם של הפוטנציאל בדור החדש", הסביר נליס. "ישראל היא המקור של חברות סייבר רבות ולכן גם לנו בקרן יש כמות לא פרופורציונלית של חברות סייבר ישראליות".





תגיות