אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אקזיט ישראלי: WalkMe נמכרת לענקית התוכנה SAP ב-1.5 מיליארד דולר דן עדיקא מייסד ומנכ"ל WalkMe | צילום: כלכליסט TV

פרסום ראשון

אקזיט ישראלי: WalkMe נמכרת לענקית התוכנה SAP ב-1.5 מיליארד דולר

החברה שהוקמה ב-2011 על ידי דן עדיקא ורפי סווירי, מפתחת תוכנה שמיועדת לארגונים שעוברים דיגיטליזציה. מדובר באקזיט גדול שלישי של חברה ישראלית בחודש האחרון אחרי ביוקאץ' וחברת המחשוב פריוריטי. ווקמי תשולב במרכז הפיתוח של SAP בישראל שמעסיק 900 עובדים ברעננה ובתל אביב

05.06.2024, 12:18 | סופי שולמן

שלוש שנים בדיוק לאחר שהונפקה בוול סטריט לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר, חברת התוכנה הישראלית ווקמי (WALKME) נמכרת ב-1.5 מיליארד דולר במזומן. הרוכשת היא ענקית מערכות המידע הגרמנית SAP שזו הרכישה ה-12 שלה בישראל.

SAP תשלם 14 דולר עבור כל מניית ווקמי, מה שמשקף פרמיה של 45% מול השווי הנוכחי של החברה בנאסד"ק שעמד על 886 מיליון דולר. חרף המלחמה בישראל מדובר באקזיט גדול שלישי של חברה ישראלית בחודש האחרון וזאת לאחר מכירת חברת הסייבר ביוקאץ' לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר לקרן ההשקעות פרמירה וחברת המחשוב פריוריטי לקרן ההשקעות בלקסטון. עם זאת, עבור המשקיעים בווקמי שקנו את המניות בהנפקה מדובר באכזבה וקיבוע של תשואה שלילית של 40% שכן העסקה נעשית במזומן ללא פוטנציאל לאפסייד כתוצאה מחשיפה למניות SAP.

ווקמי הוקמה ב-2011 על ידי דן עדיקא ורפי סווירי והיא מפתחת תוכנה שמיועדת לארגונים שעוברים דיגיטליזציה. התוכנה מסייעת לאמץ טכנולוגיות חדשות ולשפר תהליכים פנים ארגוניים. ווקמי ו-SAP משתפות פעולה כבר תקופה ממושכת, כאשר SAP מציעה את התוכנה של החברה הישראלית כחלק ממערכות המידע הארגוניות שלה.

מאז ההנפקה ווקמי התקשתה להתרומם וערכה מספר סבבי קיצוצים, באחרון שבהם, אשר נערך לפני כשנה נפרדה מ-112 עובדים, שהיוו 10% מכוח האדם שלה. כמו כן סווירי ששימש כנשיא, עזב את התפקיד ב-2023 ומכהן היום רק כדירקטור. כיום ווקמי מעסיקה כ-1000 עובדים ובשלושת החודשים הראשונים של השנה היא רשמה הכנסות של 69 מיליון דולר, ששיקפו קצב צמיחה איטי של 4% מול הרבעון המקביל. החברה עדיין מפסידה ורשמה הפסד תפעולי של 8 מיליון דולר, שיפור לעומת הפסד של 25 מיליון דולר. עם זאת, פעילותה של ווקמי מייצרת מזומנים, כך שבקופתה עדיין נותרו מרבית כספי ההנפקה והיא מונה 339 מיליון דולר, אותם SAP תקבל במסגרת העסקה.

ווקמי תשולב במרכז הפיתוח של SAP בישראל שמעסיק 900 עובדים בשני אתרים – רעננה ותל אביב. המרכז מבוסס על רכישות של 11 הסטארט אפים שנרכשו לאורך השנים, רובם בשני העשורים האחרונים. בין העסקאות הבולטות של SAP בישראל הן רכישות טופ טיר של משפחת אגסי ב-2001 עבור 400 מיליון דולר ורכישת GIGYA ב-350 מיליון דולר ב-2017. רכישת ווקמי היא העסקה הגדולה ביותר של SAP בישראל עד היום. המרכז הישראלי אחראי על פלטפורמת הענן של SAP וכן מוביל את תחום ניהול זהויות המשתמש, פרטיות, פרסונליזציה וחווית משתמש.

בניגוד לציבור המשקיעים, קרנות ההון-סיכון והמייסדים של ווקמי יצאו מורווחים ברובים, אם כי את סבב הגיוס הפרטי האחרון שלה ערכה החברה לפי שווי של 1.9 מיליארד דולר, אשר נמוך מהשווי הנוכחי במכירה, שהיא למעשה בשווי של 1.2 מיליארד דולר אם מנכים את קופת המזומנים. בעלת המניות הגדולה בווקמי היא קרן אינסייט, שהחזיקה בסוף 2023 ב-26.4% ממניות החברה. אינסייט נכנסה להשקעה לראשונה בסבב שהובילה ב-2016 לפי שווי של 400 מיליון דולר. קרן סטפסטון מחזיקה ב-11% אותן קיבלה בעקבות מכירת פורטפוליו של קרן הון הסיכון הישראלית גיזה, קרן הון סיכון SCALE VENTURE מחזיקה ב-10.3% וקרן הון הסיכון הישראלית הוותיקה ג'מיני שהייתה בין המשקיעים הראשונים בווקמי נותרה עדיין עם אחזקה של 8.5%. קרן מנגרוב, שהובילה את סבב הסיד, מחזיקה ב-6.5%. דן עדיקא, שעומד בראש החברה, מחזיק עדיין ב-3.8% מהמניות, כך שהוא ייפגש עם 57 מיליון דולר.

תגיות