אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הזמנתם מקום? הספרדים כבשו את הצמרת בדירוג המסעדות הטובות בעולם מנה במסעדת דיספרוטר מברצלונה. הטובה בעולם | צילום: Disfrutar

הזמנתם מקום? הספרדים כבשו את הצמרת בדירוג המסעדות הטובות בעולם

מסעדת דיספרוטר מברצלונה קטפה את המקום הראשון בדירוג השנתי של המסעדות הטובות בעולם של סן פלגרינו. גם במקום השני נמצאת מסעדה ספרדית. מי שציפה לפגוש מסעדות ישראליות יצטרך לחכות

06.06.2024, 11:22 | חיליק גורפינקל

מסעדת 'דיספרוטר' Disfrutar מברצלונה זכתה לראשונה במקום הראשון בדירוג השנתי של המסעדות הטובות בעולם של סן פלגרינו. נציין רק שלפי החוקים החדשים של הדירוג מלפני כמה שנים, אף מסעדה שזוכה במקום הראשון, אינה יכולה לחזור אליו שוב, כך שבעצם זו תמיד תהיה מסעדה שזו לה הפעם הראשונה. ההכרזה על המסעדות המובילות נערכה בטקס בלאס וגאס.

דיספרוטר, של השפים אוריאול קסטרו, מתאו קזניאס ואדוארד קסטרוך קיימת עשור בסך הכל. השפים שלה נפגשו לראשונה במטבח של 'אל בולי' האגדית של פראן אדריאה, מסעדה שכבשה פעמים רבות את ראש הדירוג (לפני שינוי הכללים) ונסגרה בינתיים. נאמנים למורשתו המולקולרית, גם הם מציגים מטבח יצירתי, נועז וטכני מאוד. המסעדה מציעה שני תפריטים שונים של 30 מנות כל אחד – קלאסי וחגיגי. מנות כמו דג בנוסח תאילנדי עם ספירות (כדוריות) קוקוס, או סופגניות ממולאות בקוויאר עם סנדוויץ' גספצ'ו קפוא. בקיצור, בלאגן צבעוני ויצירתי במיטב המסורת של העשורים האחרונים. השפים של דיספרוטר ביקרו בארץ לפני כמה חודשים והתארחו במסעדת אלנה, אבל לא בישלו שם.

אחריה בדירוג מגיעה אסדור אטשברי (Asador Etxebarri), עוד מסעדה ספרדית מהוללת ועטורת פרסים הפעם מחבל הבסקים, מסעדה שאנתוני בורדיין המנוח כבר תיאר בזמנו כ"מסעדת הגריל הטובה בעולם". שתי הספרדיות בצמרת מסמלות, אולי, את חזרתה של ספרד לצמרת שהיתה שייכת לה, לפחות בדירוג של פלגרינו, שנים רבות. צמרת שמעולם לא נטשה אך לא תמיד כבשה את פסגתה. ושוב, צריך לזכור, אי אפשר לחזור לפסגה פעמיים יותר. למרות זאת, מסעדת אסדור אקסטברי היא אורחת קבועה בדירוג כמעט מיום היווסדו.

במקום השלישי, הפתעה, מסעדה צרפתית. כן-כן, מולדת הגורמה שקצת נשכחה בצד בעשורים האחרונים. ולא סתם צרפתית אלא פריזאית למהדרין – Table by Bruno Verjus. לכאורה קל לתרגם אבל ביידיש זה מצלצל יותר טוב. צריך אגב לבטא כמו שאומרים זאת הצרפתים- טאבלה. ורג'ו מעלה על נס את התוצרת החקלאית של צרפת באופנים מודרניים ויצירתיים כך שאל תצפו כמובן לכבד אווז ורגלי צפרדעים.

במקום הרביעי, שוב מסעדה ספרדית, דיברסו (DiverXO) המדרידאית ובמקום החמישי, מאידו (Maido) הפרואנית. פרו היא עוד כוכבת גדולה של הדירוג כבר לא מעט שנים). בקיצור, בחמישיה הראשונה, לא פחות משלוש ספרדיות ועוד לטינית אחת.

את החמישיה השנייה פותחת Atomix הניו-יורקית במקום השישי ואז Quintonil המקסיקנית בשביעי. Alchemistהדנית היא הסקנדינבית הראשונה במקום השמיני בלבד, Gaggan התאילנדית כובשת את המקום התשיעי ופותחת צוהר גם למזרח הרחוק. את העשירייה הראשונה חותמת Don Julio הארגנטינאית. הפתעה גדולה לא רק בגלל שזו ארגנטינה אלא בגלל שמדובר בסטיקייה. טוב, אולי סטקיית גורמה ועדיין. אני ואישתי הארגנטינאית מורידים את הכובע. אם יש ברשימה הזו מקום שבא לי לאכול בו, זה בדיוק זה.

בעשירייה השנייה שתי צרפתיות, שתי איטלקיות, אחת מדובאי, עוד ספרדית כמובן, אחת מטוקיו, עוד אחת מלימה פרו, לונדונית, והונג-קונגית. קצת יותר מגוון מהעשירייה הראשונה.

בהמשך תמצאו גם מסעדות בוינה שבאוסטריה, סינגפור, בוגוטה, סאו פאולו, סנטיאגו, שתי מסעדות מברלין (אבל לא זו של גל בן משה הישראלי לדאבון הלב), ליסבון, אנטוורפן, ריו דה ז'נירו.

מי שציפה לפגוש כאן את OCD שלנו, או אולי את ג'ורג' וג'ון (בכירת המדורגות הישראליות בדירוג האזורי של סן פלגרינו השנה) או Opa של שיראל ברגר, ייאלץ כנראה לחכות עוד קצת. או הרבה.


תגיות