אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"גביית תשלום מלקוחות שר פיטנס עבור חודש הקריסה - עלולה לפגוע באינטרס הצרכני" שיר סנדה. רשת מכוני הכושר "שר פיטנס" צברה חובות של 24 מיליון שקל ונמכרה לגוד פארם | צילום: גיל נחושתן

בלעדי

"גביית תשלום מלקוחות שר פיטנס עבור חודש הקריסה - עלולה לפגוע באינטרס הצרכני"

נאמנת רשת הכושר שקרסה במרץ 2023 ובנק מרכנתיל ביקשו באחרונה לחייב מחדש את הלקוחות עבור החודש האמור בו סניפיה היו סגורים; נציגת הממונה על הגנת הצרכן הודיעה לביהמ"ש כי "לא ניתן לקבוע שבמסגרת התמורה הנטענת סופק השירות שנרכש"; השופטת בטינה טאובר תחליט בקרוב בסוגיה   

22.06.2024, 12:05 | ליטל דוברוביצקי

האם מנויות שר פיטנס יחויבו מחדש עבור החודש בו קרסה רשת הכושר? נציגת הממונה על הגנת הצרכן ולסחר הוגן הודיעה ביום חמישי לבית המשפט המחוזי בחיפה כי אינטרס הצרכנים עלול להיפגע אם עסקאות האשראי של לקוחות שר פיטנס בגין חודש מרץ 2023, בו קרסה הרשת, שבוטלו על ידי חברות האשראי - יחויבו מחדש. השופטת בטינה טאובר, שביקשה את עמדת הממונה, תחליט בקרוב בסוגיה.

שר פיטנס קרסה במרץ 2023, אז היו לה כ-4,000 מנויות. כשנה לאחר הקריסה, נאמנת הרשת ובנק מרכנתיל שהוא נושה, ביקשו מבית המשפט להורות לחברות אשראי לחייב מחדש עסקאות שביצעו לקוחות הרשת בגין אותו חודש בו קרסה ורוב סניפיה היו סגורים . זאת, מאחר שנטען כי ביטול העסקאות נעשה שלא כדין, מאחר שבעת מכירת הרשת באפריל 2023 לחברת גוד פארם מקבוצת רמי לוי ניתן למנויות חודש חינם במקום מרץ 2023. לאור זאת, גוד פארם העניקה לכל מנויות הרשת אפשרות להשתמש בכרטיסיות שנרכשו על ידן קודם למתן הצו נגד הרשת, וכן אפשרות לקבל שירותי מנוי חודשי במקום מרץ 2023. לפיכך, נטען, לא נגרם למנויות כל נזק, ומאחר שסופק להן השירות (גם אם לא על ידי הרשת אלא על ידי מי שרכשה אותה) הרי שביטול העסקאות שנעשה מצד חברות האשראי בוצע בניגוד לדין.

בעקבות כך ביקשו לאחרונה הנאמנת והבנק להורות לחברות האשראי לחייב מחדש את עסקאות בגין מרץ 2023 .

מנגד טענו חברות האשראי כי פעלו כדין ואין להן ידע או כלים שמאפשרים להן לבחון אם הלקוחות קיבלו את השירות שבגינו שילמו או לא, וכי רבות מלקוחות הרשת חויבו עוד בתחילת מרץ, כלומר שילמו עבור התמורה ולפיכך אין מקום לחייבן פעם נוספת.

נציגת הממונה על הגנת הצרכן, עו"ד אביטל טוביאנה אורן מפרקליטות מחוז חיפה אזרחי, הגישה ביום חמישי את עמדת הממונה בה נטען כי "לא ניתן לקבוע כי במסגרת התמורה הנטענת סופק השירות שנרכש בעסקת היסוד – לא ביחס לכלל לקוחות החברה , ולא בכלל.לעמדת הממונה, כאשר עסקינן כבענייננו בהליך שמתנהל 'מעל לראשם' של הלקוחות, כך שאין בידם האפשרות לשטוח טענותיהם בפני בית משפט, והם עשויים להיפגע באופן ישיר וממשי מההחלטה בעניין, יש להעמיד נטל ההוכחה ברף גבוה על המבקשים (הכוונה לנאמנת והבנק הנושה, ל"ד), כך שלא יהיה ספק כי השירות שנרכש בעסקת היסוד סופק ללקוחות".

חברת שר פיטנס שהיתה בעבר של שר פיטנס (שיר סנדה) נקלעה במרץ 2023 לחובות של 24 מיליון שקל בין השאר בשל משבר הקורונה ובית המשפט מינה לה נאמנים. באפריל 2023 הרשת נמכרה לגוד פארם מקבוצת רמי לוי. לרשת היו כ-4,000 לקוחות והיא הפעילה בעבר 7 סניפים. כמו כן בית משפט אישר למייסדת הרשת שר פיטנס ובעלה הסדר נושים במסגרתו העבירו כספים ורכוש לקופה. לבקשה הנוכחית של הנאמנת והבנק אין קשר למייסדת הרשת. לאחרונה פורסם בידיעות אחרונות כי שנה לאחר רכישת רשת שר פיטנס, רמי לוי וגוד פארם מתכננים למכור אותה.

מהרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן נמסר בתגובה: "הרשות תמשיך לעמוד לצד הצרכנים, לשים בפני בית המשפט את האינטרנס הצרכני ולדאוג להגנת הצרכנים בהליך המשפטי נגד החברה".


תגיות