אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"להבין מה לא לעשות" ענת שקד מנכלית ומייסדת משותפת NEXITE דותן עשת מנכל Treetoscope | צילום: אוראל כהן

Growth+

"להבין מה לא לעשות"

ענת שקד מ־Nexite ודותן עשת מ־Treetoscope דיברו במפגש המנטורינג +Growth של כלכליסט ופועלים טק על איך מתמקדים במה שחייבים לעשות ומוותרים על מה שלא  

01.07.2024, 07:00 | מעין מנלה

ענת שקד, מנכ"לית ומייסדת משותפת Nexite שהופכת פרטי ריטייל לדיגיטליים, נפגשה עם דותן עשת, מנכ"ל Treetoscope שפיתחה טכנולוגיה למדידה של צריכת המים של צמחים לצורך השקיה מדויקת. השיחה נערכה במסגרת פרויקט ‭ Growth+‬של כלכליסט ופועלים טק לטובת חיזוק החוסן של תעשיית ההייטק בישראל - סדרת מפגשי ‭ 1:1‬בין יזמים מנוסים לחברות סטארט־אפ בתחילת דרכן, שמטרתם לייעץ, לתמוך ולספק ידע על יזמות ויצירתיות, ניהול סטארט־אפים ובניית חברות לצמיחה.

עצת הזהב של ענת שקד, Nexite: "בסוף צריך למצוא את הדרך לעשות את זה, לא משנה כמה זה קשה, כמה זמן זה לוקח, אנחנו כאן בשביל דבר אחד: לבנות חברות מצליחות"

ענת, ספרי על משבר שנתקלת בו בתחילת הדרך ומה למדת ממנו שיכול לעזור ליזמים צעירים.

"כשבונים קטגוריה, צריך לעשות המון דברים למצוא דרך להגיע עם פתרון שלם אחרת אתה כל הזמן תלוי בגורמים אחרים ואין לך שליטה על העתיד שלך וכמות הדברים השונים שצריך לעשות היא עצומה. בהתחלה אין ברירה וצריך לעשות את זה אבל אחד האתגרים הוא מהר מאוד להבין מה אתה לא צריך לעשות, ולהבין איפה אתה חייב להתפקס כסטארט־אפ קטן. יש גבול מאוד ברור לכמה דברים אפשר לעשות טוב במקביל. מצד אחד נורא קל להגיד את זה ומצד שני זה נורא קשה לביצוע כי יש הזדמנויות בכל מקום. חלק מהמטרה בשלבים הראשונים זה לוודא שאתה מתמקד. אנחנו התחלנו מלפתח צ'יפים ותגים ותוכנה וקיווינו שאת השאר חברה גדולה תעשה וכל התוכניות שלנו היו לא לעשות את זה. מהר מאוד גילינו שחברה גדולה לא תזוז מהר כמונו. כל השליטה שלנו נובעת מכך שיש לנו פתרון שלם. התחלנו לפתח בעצמנו, מה שלקח יותר זמן וכסף ממה שתכננו אבל זה היה חיוני כדי לשלוט בכל מרכיבי הפתרון".

דותן, מה הקושי הכי גדול שנתקלת בו השנה?

"התקופה היא קשה מאוד עכשיו, 40% מהצוות היו במילואים תקופה ארוכה, עכשיו רק 25% מהצוות במילואים ואנחנו עובדים מול יעדים שלא פשוט לעבוד מולם כרגע, טורקיה למשל. גם גיוס הכספים לא פשוט עכשיו. הסביבה העסקית לא קלה אבל יש צוות נכון ושמאמין במטרה ומגויס ומחויב, אז אנחנו מצליחים להצליח. המלחמה פגשה אותי בשחייה בים ב־6:30 בבוקר, באותו ערב עליתי על מטוס למקסיקו, היתה נפילה 600 מטר מהבית שלי, יש לי שלושה עובדים מנתיב העשרה שהיו בממ"ד באותו זמן, אחד נפצע. העובד הכי חשוב בצוות, אחד הראשונים בחברה, כבר שמונה חודשים בעזה. אלה ההתמודדויות".

ענת, מה ייעצת לדותן?

"דיברנו הרבה על החשיבות של התאמת המוצר לשוק ושעד שמגיעים לזה צריך לבחור דבר אחד להתמקד בו. נורא קל לגדר סיכונים ולעשות הרבה דברים כדי להגדיל את הסיכוי להצלחה אבל הדרך היחידה להגיע להצלחה היא להתמקד במקום אחד מאוד לעומק, להבין מה צריך כדי להתפתח שם יותר ולהתמודד עם הקשיים שזה מביא. בשלבים ראשונים כשהצוות הוא קטן, בטח כשחלק ממנו במלחמה, אין יכולת להתפזר".

מה למדתם אחד מהשנייה?

דותן: "התרשמתי מאוד מהישירות וחיפוש האמת של ענת מול עצמה ומהמצפן של לדעת לאן הולכים וללכת לשם. אצל ענת הפוקוס היה יותר טריטוריאלי ואצלנו הפוקוס הוא יותר ברמת המוצר, איך מוותרים על פיצ'רים, מה הגרעין שהלקוח צריך".

ענת: "תמיד מדהים כמה שבסוף המסע של לבנות חברה הוא מאוד דומה. גם אם זה נראה מהצד שאלה שלבים שונים או זמנים שונים, הקושי וההחלטות מאוד דומים. אנחנו חווים דברים מאוד דומים, יש משהו משותף בטח בתקופה הזו בישראל. יש משהו מנחם בידיעה שאתה עושה משהו שהוא התשוקה הגדולה שלך ומצד שני יש בו קושי מאוד גדול אבל אתה לא לבד בו".

ספרו על משהו מעניין שגיליתם אחד על השני.

ענת: "שנינו נמצאים בכל שבוע בקפלן וזה שלא נפגשנו זה כי יש המון אנשים".

דותן: "לי יש ארבעה ילדים ולענת חמישה".

מיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית פועלים טק שיזמה את פרויקט +Growth אמרה: "בשיחות שלי עם יזמים, אנחנו מדברים המון על איך לבנות פתרון קל יחסית כך שתוכל להוכיח שהרעיון שלך באמת נחוץ. כלומר, איך אני מקבל 90% מהתועלת עם 10% מהעבודה. לעיתים קרובות מדי יזמים משקיעים יותר מדי זמן בפיתוח הרעיון שלהם, לפני שהם יכולים להוכיח שהוא נחוץ. לכן חשוב לבנות את הפתרון בהדרגה, בצורה אינקרמנטלית. ראינו את החשיבות הזו גם בסיפורים של היזמים הבוגרים והמנוסים יותר בפרויקט זה.

תגיות