אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלת בית חדשה בדרך לאלרון: קרן אריאלי קפיטל, שהקימו שני יהודים־אמריקאיים מימין: אוון רנוב ואריק בנטוב, מייסדי אריאלי קפיטל. השיקו שת"פ עם שערי צדק | צילום מסך: arielicapital.com

בלעדי

בעלת בית חדשה בדרך לאלרון: קרן אריאלי קפיטל, שהקימו שני יהודים־אמריקאיים

דסק"ש דיווחה כי תקופת הבלעדיות שהעניקה לחברת הון סיכון זרה למיצוי המגעים לרכישת השליטה בחברת ההשקעות בטכנולוגיה תמה, אך המו"מ נמשך ומתקרב להסכם. אריאלי קפיטל פתחה לאחרונה משרד בהרצליה  

15.07.2024, 06:17 | גולן חזני

על אף שתקופת הבלעדיות תמה, לכלכליסט נודע כי המגעים למכירת השליטה באלרון על ידי דסק"ש נמשכים, ואף עשויים להגיע לכדי חתימה על הסכם בשבוע־שבועיים הקרובים.

דסק"ש, שבעלי המניות הגדולים שלה הם האחים זלקינד באמצעות אלקו (29.8%), צחי נחמיאס באמצעות מגה אור (29.9%) ורמי לוי (11%), חתמה בתחילת מאי על מזכר הבנות לא מחייב למכירת השליטה (59%) בחברת ההשקעות בטכנולוגיה אלרון לידי חברת הון סיכון זרה, ששמה לא נמסר, תמורת 48—53 מיליון דולר, מה שמשקף לאלרון שווי של 82—90 מיליון דולר.

לכלכליסט נודע כי אותה חברה היא אריאלי קפיטל, שפועלת בארה"ב ולאחרונה פתחה משרד בהרצליה, ושחלק ממשקיעיה נמנים על המגזרים הדתי והחרדי. מבחינת אריאלי קפיטל, מטרת רכישת השליטה באלרון, ככל שתצא לפועל, היא להשיג דריסת רגל בשוק ההון סיכון המקומי.

בשבוע שעבר דיווחו דסק"ש ואלרון על כך שהרוכשת הפוטנציאלית ביקשה דחייה של מספר שבועות במועד העברת הכסף בעסקה המתגבשת, ובשל כך דסק"ש החליטה לא להאריך את תקופת הבלעדיות שתמה באותו היום. לפי הדיווח, "התגבשה טיוטת הסכם מתקדמת מאוד".

כמו כן, בתחילת החודש דירקטוריון אלרון החליט לא לחלק דיבידנד של 35 מיליון דולר — התמורה ממכירת קרטיהיל. בדיווח מסרה אלרון כי היא קיבלה מסר מהרוכש הפוטנציאלי שלפיו "שילוב הניסיון והמומחיות שלו, עם הידע והיכולות הקיימים של החברה והמקורות הכספיים שלה, יאפשרו את מקסום ערך החברה והגדלת התשואה לטווח הארוך". חלוקת דיבידנד בטרם השלמת הרכישה מביאה להפחתת התמורה, ולכן ההחלטה לא לחלק דיבידנד מעמידה את שווי החברה במגעים שנמשכים על הרף העליון של 90 מיליון דולר.

אריאלי קפיטל הוקמה ב־2016 על ידי אריק בנטוב, יהודי חרדי, ואוון רנוב, יהודי דתי. אריאלי קפיטל מתמקדת בהשקעות בתחום הטכנולוגיה, והשקיעה עד כה ב־15 חברות. בדצמבר האחרון הכריזה על הקמת חממת סטארט־אפים בתחום הבריאות, יחד עם בית החולים שערי צדק בירושלים, בתמיכת הרשות לפיתוח ירושלים, בהשקעה כוללת של 50 מיליון שקל.



תגיות