אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הוועידה הכלכלית

ראש הרשות לאיסור הלבנת הון: "אם לא נילחם בכסף של חמאס, הרעיון ימשיך להתפשט"

עילית אוסטרוביץ-לוי אמרה בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט ובנק לאומי כי "נדרשת קואליציה בינלאומית כדי להיאבק במימון טרור", וסיפרה על הכוח החדש שהוקם אחרי 7 באוקטובר, בו חברות 17 מדינות, מקנדה ועד שוויץ ואוסטרליה

15.07.2024, 14:54 | תומר הדר

"ב-11 בדצמבר 2003 היה אמור להיות יום עסקים רגיל בישראל, אבל אחרי השעה 12 היה פיגוע בתל אביב - שלושה חפים מפשע נהרגו, 19 נפצעו. זה היה פיגוע פלילי, במרכז תל אביב. אירוע חסר תקדים" - כך פתחה את דבריה בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט ובנק לאומי עילית אוסטרוביץ-לוי, ראש הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור.

לכל הדוברים והפאנלים בוועידה - לחצו כאן

"מיליארדי שקלים זרמו בשנים האחרונות לארגוני פשיעה", המשיכה. "כשכל כך הרבה כסף זורם לארגוני הפשיעה, הבלון מתפוצץ. צמרת האכיפה והנהגתה של מדינת ישראל הבינו את גודל השעה ואת הצורך במאבק מסוג שונה, גישה שונה למאבק בפשיעה. וכך עברה החלטת ממשלה הקובעת כי מאבק בפשיעה הוא יעד אסטרטגי של המדינה.

"שני עשורים לאחר מכן התרחש אירוע אחר, חסר תקדים ונורא, הנורא ביותר: 7 באוקטובר. זה אירוע אסון שאנו בעיצומו מעל תשעה חודשים, ואת הסוף איננו רואים. בחודשים שחלפו מאז נשמעו הערכות רבות על מה שנדרש כדי להוציא כזה דבר לפועל, כזה אסון. מדובר במיליארדים, אבל זה לא משנה: כסף זרם, חמאס התעצם. לארגון טרור יש תשתית פיננסית מאוד מורכבת, מאוד מסובכת".

לדברי אוסטרוביץ-לוי, "אחרי 7 באוקטובר הבנו באופן מידי שעלינו לגייס את הכלים המבצעיים שלנו כדי לתקוף את הנושא מזווית שונה. גייסנו את כל המשאבים והיכולות כדי להיכנס לאירוע. למזלנו הרב הסקטור הפיננסי של ישראל הוא סקטור שהפנים את גודל השעה, את חשיבות שיתוף הפעולה. ההיענות של הסקטור הפיננסי והתאגידים הבנקאיים היא גיים צ'יינג'ר. הסקטור הפיננסי סייע לנו רבות במאבק חשוב זה. ב-11 באוקטובר 2023 פרסמנו קול קורא לסקטור הפיננסי בישראל להגביר ערנות למאמץ למימון טרור, פירטנו דפוסי מימון טרור, מילות מפתח שאנו מחפשים, את אופן מימון הפעילות. מספר ימים לאחר מכן כבר פרסמנו מסמך אסטרטגי ייחודי והפצנו אותו בקרב 180 מדינות בעולם".

עוד ציינה אוסטרוביץ-לוי: "מאז פרוץ המלחמה חיזקנו את הקשר עם הסקטור הפיננסי בישראל באמצעים רבים, והכל במטרה לייצר סיכול פעילות וגם לייצר דיווחים לרשות. חווינו עלייה של מעל 1,000% בדיווחים על מימון טרור. אנו גם חיזקנו שיתוף הפעולה עם המשטרה, המוסד, המט"ל (המטה הלאומי ללוחמה כלכלית בטרור), אמ"ן, שב"כ, רשות התאגידים במשרד המשפטים וגופים נוספים. שיתופי פעולה אלה הם נכס אסטרטגי למדינה וישמשו אותנו גם בעתיד.

"אבל עם זאת - יש בעיה. כאשר טרור קורה במדינת ישראל, רוב נתיבי המימון קיימים מחוץ למדינה. ישראל נמצאת בחוד החנית בתחום הזה. הטרור מתרחש, כסף זורם ומתנקז ליהודה ושומרון ועזה, במיוחד מטורקיה. בהקשר זה נדרשת קואליציה בינלאומית כדי להיאבק במימון טרור. לכן, אחרי 7 באוקטובר הקמנו כוח משימה גלובאלי אופרטיבי ששמו הוא CTFTI, כוח משימה שייסדנו יחד עם יחידות מודיעין פיננסי אמריקאיות, גרמניות והולנדיות. בכוח זה חברות 17 מדינות, מקנדה ועד שוויץ ואוסטרליה, מדינות שיש להן סקטורים פיננסיים משמעותיים שבאו לסייע לנו והבינו שחלק מהבעיה נמצא אצלן".

את הדברים סיכמה אוסטרוביץ-לוי: "בסופו של דבר אנו מדברים על אכיפה, סיכול ועצירה של עשרות מיליוני יורו שמהווים מימון טרור. אנו בעיצומה של מלחמה, אך אנו צופים פני עתיד. אנו יודעים להילחם, אנו גמישים ואנו יודעים להתמודד עם המציאות, קשה ככל שתהיה. עלינו להמשיך ולהעצים את המאבק במימון הטרור, כי אם אין כסף אין טרור. אנו חיים בעולם בו ארגוני טרור נשענים על כסף, על מיליארדים. מדובר על חמאס כרעיון, כארגון טרור, אבל לא כמערך פיננסי עולמי עצום, ואם לא נילחם בכסף, הרעיון ימשיך להתפשט".

תגיות