אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפניקס מאשרת שבעלות השליטה בה מוכרות את רוב אחזקותיהן המנכ"ל אייל בן סימון על רקע בניין הפניקס | צילום: שרון ענבי, ענבל מרמרי

נחשף בכלכליסט

הפניקס מאשרת שבעלות השליטה בה מוכרות את רוב אחזקותיהן

בעלות השליטה בחברת הפיננסים, הקרנות סנטרברידג' וגלאטין, יימכרו עד 21.5% ממניותיהן וישארו עם 10% בהפניקס; קרן השקעות של ג'ארד קושנר תרכוש 4.95% מהמניות ויקבלו אופציה לרכישת נתח זהה, קבוצת משקיעים בראשות בנק לאזארד ירכשו 6.5% מהמניות וקבוצת דלק תרכוש 4.99%

16.07.2024, 09:26 | גולן חזני

הפניקס אישרה הבוקר (ג') גם היא את חשיפת כלכליסט מאתמול והודיעה כי בעלות השליטה בה, הקרנות סנטרברידג' וגלאטין פוינט, מוכרות יותר ממחצית מניותיהן בחברה ולמעשה יורדות מהשליטה כך שהפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה.

אם ימומשו כל האופציות בעסקה, עם השלמתה יישארו הקרנות עם 10% בלבד ממניות הפניקס, שמחזיקות כיום ב-31.5% מהמניות של חברת הביטוח.

קרן אפניטי של ג'ראד קושנר תרכוש 4.95% ממניות הפניקס ותקבל אופציה לרכישת 4.95% נוספים בכפוף לאישור רשות שוק ההון, במחיר של 37.5 שקל למניה. 6.5% נוספים יימכרו למספר משקיעים בינלאומיים בהובלת בנק לאזארד, באותו מחיר מניה.

קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה תרכוש 4.99% ממניות הפניקס, באופן חלקי באמצעות המרת ההלוואה שהעניקה דלק לשתי הקרנות. הדירקטורים מטעם שתי הקרנות יתפטרו באופן מיידי עם השלמת העסקה.

סך המניות שיימכרו, כולל הנתח של המרת ההלוואה לדלק, עומד על 2 מיליארד שקל, והעסקה נעשית לפי שווי של 9.4 מיליארד שקל להפניקס. אתמול בעקבות הפרסום עלתה המניה והפניקס הגיעה לשווי גבוה יותר, של 9.8 מיליארד שקל.

הפניקס כתבה שתמשיך לפעול לטובת בעלי מניותיה והצרכנים הפיננסים בישראל בהובלתם של המנכ"ל אייל בן סימון, יו"ר הדירקטוריון בני גבאי ודירקטוריון מגוון הכולל דירקטורים ישראלים ובינלאומיים כאחד.

בן לונגוורת'י (סנטרברידג') ולי זקס (גלאטין) מסרו: "חברי הנהלת הפניקס ועובדיה הם מהמקצוענים והמובילים בתעשייה הפיננסית. אנו גאים על שנות העבודה המשותפות, שבמהלכן הפכנו את הפניקס לאחת מקבוצות הפיננסיים המובילות בישראל. אנו שמחים על כך שעסקאות מכירת המניות תבאנה לגיוון נוסף של בסיס המשקיעים של הקבוצה, ויביאו לכניסת משקיעים בינלאומיים מובילים נוספים להשקעה בחברה. ביצוע העסקאות מהווה הבעת אמון ומדגיש באופן ברור את עוצמתן של מדינת ישראל ושל קבוצת הפניקס ואת הביצועים המעולים של החברה בשנים האחרונות. אנו מתכוונים להמשיך ולתמוך בצוות ההנהלה אשר ימשיך להוביל את הפניקס לגבהים חדשים".

קושנר מסר: "אנו שמחים להצטרף כבעלי מניות לקבוצת הפניקס. כמשקיעים שמכירים במובילות של הפניקס בשוק הישראלי, אנו להוטים לתרום מניסיוננו וממרצנו להפניקס ולהצטרף אליה בדרכה להפוך לחברת פיננסים מובילה ומוכרת בשוק הבינלאומי".

המנכ"ל בן סימון והיו"ר גבאי מסרו: "ההודעה היום מהווה אבן דרך משמעותית עבור הפניקס. יחד עם סנטרברידג' וגלאטין, הנחנו את התשתית האסטרטגית של הפניקס כחברת פיננסים מובילה בישראל הזוכה להכרה והשקעה ממשקיעים בינלאומיים מהשורה הראשונה. אנו מצפים להמשיך ולפתח את החברה ולהביאה לשיאים חדשים לטובת הצרכן הפיננסי הישראלי וכלל בעלי מניות החברה".

בנק ההשקעות הבינלאומי ג'פריס שימש כבנקאי ההשקעות היחד בעסקה ובנה את רשימת המשקיעים. למניות הפניקס היה ביקוש של קרוב ל-400 מיליון דולר נוספים אבל סנטרברידג' וגלאטין סירבו למכור מניות נוספות והחליטו להישאר עם 10% מהמניות כדי למכור אותן במחיר גבוה יותר בהמשך.

הפצת המניות לא נעשתה בצורה רגילה אלא באמצעות פנייה למשקיעים ספציפיים גלובליים שבהם ראה הבנק פוטנציאל לרכישה מתוך היכרות מוקדמת. זוהי העסקה השנייה שג'פריס מוביל בארץ בתקופת המלחמה, הראשונה הייתה מכירת 5% ממניות הבורסה בת"א לביל אקמן.


תגיות