אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הגיעה לפשרה: שיכון ובינוי מוותרת על ערבות של 6.6 מיליון יורו שהעמידה לממשלת אוגנדה נתי סיידוף, בעל השליטה | צילום: אוראל כהן

הגיעה לפשרה: שיכון ובינוי מוותרת על ערבות של 6.6 מיליון יורו שהעמידה לממשלת אוגנדה

השתיים החליטו לסגור את תיק הבוררות ביניהן על פרויקט שביצעה שיכון ובינוי; הממשלה טענה לליקויי בנייה שנוצרו, והערבות נועדה להבטיח תיקון הליקויים; בפברואר 2022 פנתה הממשלה לבנק בדרישה לפרוע את הערבות אך החברה התנגדה, וביהמ"ש האוגנדי צידד בממשלה

17.07.2024, 12:05 | גולן חזני

שיכון ובינוי וממשלת אוגנדה הגיעו לפשרה בה נסוגו מהטענות שלהן זו כלפי זו. שיכון שבשליטת נתי סיידוף החליטה לוותר על ערבות של 6.6 מיליון יורו שהעמידה לממשלת אוגנדה לביצוע פרוייקט, ולסגור את התיק ביניהן שהיה בשלבי בוררות.

ממשלת אוגנדה טענה לליקויי בנייה שנוצרו, לטענת הממשלה המקומית, בפרויקט שביצעה SBI, חברה נכדה של שיכון. כחלק מההתקשרות המקורית בין הצדדים הועמדה לפרויקט אותה ערבות ביצוע בסך 6.6 מיליון דולר. זו נועדה להבטיח כי במקרה שיתגלו ליקויי בנייה בפרויקט, תתקן אותם החברה. למימושה נקבעה תקופת בדק שנמשכה עד לפברואר 2018.

בפברואר 2022, וחרף סיומה של תקופת הבדק וביטול הערבות משום כך, פנתה הממשלה האוגנדית לבנק בדרישה לפרוע אותה. החברה התנגדה לדרישה בטענה כי מילאה את כל התחייבויותיה, כי הערבות כבר בוטלה, וכן כי ממשלת אוגנדה מחויבת על פי ההסכם ביניהן להפנות את בקשת המימוש להליך גישור.

בית המשפט האוגנדי דחה את בקשתה של שיכון ובינוי לעצירת ההליכים מטעמו של משרד האוצר האוגנדי. בהמשך החלו הצדדים בהליך הגישור ובוררות – שלא צלחו בינתיים. עתה החליטה שיכון לוותר.

לפי ההסכם בין הצדדים ייסגרו כלל ההליכים הפתוחים באוגנדה בנוגע לפרויקט, תמורת חילוט הערבות בידי הממשלה, ולצדדים לא יהיו טענות נוספות זו כנגד זו.


תגיות