אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ווסטרן דיגיטל תשלם לרשות המסים 63 מיליון דולר על הוצאת הקניין הרוחני של סנדיסק מישראל בניין משרדים של ווסטרן דיגיטל | צילום: רויטרס

ווסטרן דיגיטל תשלם לרשות המסים 63 מיליון דולר על הוצאת הקניין הרוחני של סנדיסק מישראל

בית המשפט המחוזי בת"א העלה את סכום המס שתשלם החברה לקופת המדינה מ-35 מיליון דולר. עם זאת, השומה שקבע השופט הרי קירש נמוכה ב-78% מהסכום שדרשה רשות המסים במקור ועמד על 136 מיליון דולר

17.07.2024, 19:03 | תומר גנון

אחרי עשור: חברת ווסטרן דיגיטל ישראל תשלם לרשות המסים סכום של כ-63 מיליון דולר על הוצאת הקניין הרוחני מישראל של חברת השבבים סנדיסק - זאת לאחר שהפחיתה בצורה מלאכותית, דרך עסקה עם חברה בינלאומית קשורה הרשומה בטקסס ארה"ב, את הסכום שטענה שעליה לשלם. כך פסק שופט בית המשפט המחוזי בת"א הרי קירש בעקבות ערעורי מס שהגישה החברה.

משמעות פסק הדין, מצד אחד, היא כמעט הכפלה של היקף המס (46%) שתשלם ווסטרן דיגיטל לקופת המדינה – מ-35 מיליון דולר לכ-63 מיליון דולר. עם זאת, השומה שקבע השופט נמוכה ב-78% מהסכום שדרשה רשות המסים – 136 מיליון דולר. השופט ציין כי התחשיב שביצע הוא תיאורטי, ונתון לעדכונים שונים כגון גובה הריבית על הלוואה פנימית בין החברות שעמדה גם היא במרכז הערעור.

סנדיסק, מהחברות הגדולות והמובילות בישראל בעשור הקודם בתחום זכרונות הפלאש, נרכשה על ידי ווסטרן דיגטל, הנסחרת בנאסד"ק בארה"ב, בתמורה ל-19 מיליארד דולר בשנת 2016. אלא שעל פי פסק הדין של קירש, כשנתיים לפני העסקה, ששינתה את שם החברה לווסטרן דיגיטל ישראל, בוצעה עסקה פנימית בסנדיסק. במסגרת העסקה, סנדיסק ישראל מכרה את הקניין הרוחני – כלומר הפטנט, המותג, המוניטין ועוד – בעסקה פנימית לסנדיסק טכנולוגיות שהייתה רשומה בטקסס ארה"ב.

תג המחיר שקבעה לעצמה סנדיסק לתשלום בשומת מס עצמאית, עמד על 35 מיליון דולר. אלא שרשות המסים חשבה אחרת. היא קבעה כי מפני שהתקיימו יחסים מיוחדים בין הצדדים לעסקה – סנדיסק ישראל וסנדיסק טכנולוגיות בארה"ב ששתיהן נמנו עם אותה קבוצה רב-לאומית – יש למסות את סנדיסק (כאמור כיום ווסטרן ישראל) כאילו היא הייתה זכאית לקבל 136 מיליון דולר, הסכום המגלם את שווי המס על הוצאת הקניין הרוחני מישראל.

התחשיב נבע בין היתר מהשאלה מה רווח ההון שנוצר לחברה. השופט דן בהרחבה בטענות הצדדים בפסק הדין. כך למשל רשות המסים ניסתה לתמוך בשומה את העובדה שהחברה הישראלית אנוביט טכנולוגיות בע"מ נרכשה על ידי קבוצת אפל בחודש דצמבר 2011 תמורת סכום של 390 מיליון דולר.

תגיות