אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נוער מהגליל המציא כרטיס אשראי בטוח לצעירים - שגם מקדם חינוך פיננסי בעזרת משחק הזוכה במקום הראשון: מרכז יוניסטרים קריית שמונה והגליל המזרחי בתמיכת קבוצת תנובה והפרדרציה היהודית של ונקובר | צילום: יאיר שגיא

מיזם השנה 2024

נוער מהגליל המציא כרטיס אשראי בטוח לצעירים - שגם מקדם חינוך פיננסי בעזרת משחק

חניכי מרכז יוניסטרים קריית שמונה והגליל המזרחי בתמיכת קבוצת תנובה והפדרציה היהודית של ונקובר זכו במקום הראשון בתחרות "מיזם השנה 2024", בזכות המצאה שתחבר את חבריהם לעולם הכלכלה בצורה חווייתית אך מלמדת • במקום השני והשלישי: שקית הקאה נגד בחילות ואפליקציה שתחבר לסרט בקולנוע • באירוע הוצגו כ־100 מיזמים של אלפי בני ובנות הנוער המשתתפים בתוכניות יוניסטרים מכ־80 יישובים מכל הארץ

18.07.2024, 07:00 | תומר הדר

בני ובנות נוער מקריית שמונה והגליל העליון, המפונים מביתם כבר יותר מתשעה חודשים, הם הזוכים בגמר תחרות "מיזם השנה 2024" של עמותת יוניסטרים שנערך שלשום בביתן 1 באקספו תל אביב. בני הנוער, ממרכז יוניסטרים קרית שמונה והגליל המזרחי בתמיכת קבוצת תנובה והפדרציה היהודית של ונקובר, פיתחו יחד אפליקציה פיננסית המשמשת הן ככרטיס אשראי בטוח לנוער מתחת גיל 18 והן כפלטפורמה לחינוך פיננסי באמצעות משחק חווייתי. "הנוער שלנו מגיע לבגרות, מסיים בית ספר, משתחרר מהצבא ואין לו באמת מושג איך להתנהל נכון כלכלית בעולם של המבוגרים. משם הגיע הרעיון שלנו לפיתוח האפליקציה. אנו נמצאים בשלבים מתקדמים של פיתוח ואבטיפוס", שיתף ירדן חרמוני בן ה־17 מסניף קרית שמונה של יוניסטרים, מנכ"ל המיזם וחניך בעמותה.

יו"ר ומייסד יוניסטרים רוני צארום
<br>, צילום: יאיר שגיא יו"ר ומייסד יוניסטרים רוני צארום <br> | צילום: יאיר שגיא יו"ר ומייסד יוניסטרים רוני צארום
<br>, צילום: יאיר שגיא

"כן, אנו פועלים כעת רחוק מביתנו שבקיבוץ דן אך חזוננו לא השתנה", אמר חרמוני. "אנו באים לפתור בעיה — איננו לומדים חינוך פיננסי ואנו חושבים שכל אדם צריך לדעת מהן עמלות, מהי אינפלציה. כבני נוער אין לנו אפשרות חכמה להשתמש בכסף שלנו". רון מנור בן ה־17 וחצי מאיילת השחר מכהן כסמנכ"ל התפעול. לדברי מנור: "מבחינה פיננסית לא דואגים לנו. כבני נוער ברור לנו מה חסר לנו ולנו חשובה היכולת להעביר כספים בפלטפורמה שמאפשרת לנו גם אחריות כלכלית. מבחינתנו יש לשלב אחריות פיננסית ושילוב". מנהל המוצר, חוף ארבל, הוסיף: "זה בא מהחוסר האישי שלנו שחשנו על עצמנו. בהיעדר ידע על איך להשתמש בכסף, יש לנו אחים קטנים, אני רואה ילדים עולים לכיתה ז' שזקוקים לדרך שלנו לא היתה".

מנכ"לית יוניסטרים יפעת בכור: "היזמות מאפשרת לבני ובנות הנוער לשקם את החוסן שלהם ולהחזיר את תחושת השליטה"

במקום השני זכתה קבוצת בני ובנות נוער ממרכז יזמות יוניסטרים עפולה ע״ש ג׳ואן וארתור וויסברג אשר פיתחו שקית הקאה המכילה שמנים טבעיים המוכחים מדעית כיעילים כנגד בחילות. ובמקום השלישי זכתה קבוצת בני הנוער ממרכז יזמות עמל יוניסטרים צפת, המפתחת אפליקציה הממשיכה את הקרנת הסרט בקולנוע על מסך הטלפון. לדברי היזמית הצעירה זוהר שוחט בת ה־17 ממרכז יזמות עמל יוניסטרים צפת: "הרעיון להמציא את MOVIECODE מבוסס על חווייתנו האישית כבני נוער. אנו נוסעים מעל חצי שעה כדי לראות סרט ועבורנו כל דקה יקרה. לכן פיתחנו אפליקציה שמתבססת על בעיה של פגיעה בחוויית הצפייה של אנשים שרואים סרט ונאלצים לצאת באמצע. המוצר שלנו הוא אפליקציה שיודעת להתחבר עם קוד QR שמאפשר להמשיך לצפות בסרט כשאתה יוצא מהקולנוע. למשל לקבל שיחת טלפון או לקנות פופקורן. האפליקציה נסרקת ואז באמצעות טכנולוגיה מוכחת שכבר ביצענו – הסרט ממשיך להתנגן בטלפון".

מנכ"לית יוניסטרים יפעת בכור, צילום: יאיר שגיא מנכ"לית יוניסטרים יפעת בכור | צילום: יאיר שגיא מנכ"לית יוניסטרים יפעת בכור, צילום: יאיר שגיא

בנוסף, הוכרזו זוכים נוספים בקטגוריות השונות: הזוכים מבין הקבוצות שהשתתפו בתוכנית Start up Now הם: במקום הראשון – קבוצת נוער מהרב תחומי עמל טייבה ע"ש יוסף שאהין שמפתחים מיזם שבודק אם יש בוטנים באוכל. במקום השני: קבוצת נוער ממרכז קליטה נען צפת; ובמקום השלישי: קבוצת הנוער מקרית חינוך רמות זבולון. הזוכה מבין הקבוצות המשתתפות בתוכניתStart Up Now מאזור הנגב היא קבוצת הנוער מחורה־בית ספר אלנור. הזוכה מבין הקבוצות המשתתפות בתוכנית NFTE היא קבוצת הנוער מתיכון עתיד פקיעין. הקבוצות המצטיינות בקטגוריית שנה א' בתוכנית היזמות של יוניסטרים הן: מרכז יזמות יוניסטרים נתיבות בחסות בנק הפועלים ובתמיכת הפדרציה היהודית של פילדלפיה, מרכז יזמות יוניסטרים כנרת על שם רוברט וויינר, מרכז יזמות יוניסטרים שגב שלום בחסות בנק הפועלים, מרכז יזמות יוניסטרים נתניה בשותפות eBay ישראל.

יו"ר ומייסד יוניסטרים רוני צארום: "אין ספק שזו שנה מאתגרת ולכן חשיבות המיזם השנה הרבה יותר גדולה, היא פותחת אופק לעתיד"

הזוכים בקטגוריית שנה ב' בתוכנית היזמות של יוניסטרים הם: במקום הראשון – מרכז יזמות יוניסטרים טירת הכרמל ע״ש משפחת קוניג. במקום השני – מרכז יזמות יוניסטרים ג׳וליס בחסות בנק הפועלים, ובמקום השלישי – מרכז יזמות יוניסטרים רהט ומרכז יזמות יוניסטרים באר שבע בחסות אלטשולר שחם.

בקטגוריית חביב הקהל זכה הפרויקט למנהיגות יזמית יצירתית של תיכון גלילי כפר סבא.

"המוצר משמש בשדה הקרב"

באירוע הוצגו כ־100 מיזמים של אלפי בני ובנות הנוער המשתתפים בתוכניות יוניסטרים השונות, מכ־80 יישובים מכל הארץ, כולל קבוצות מנתיבות, שדרות ויישובי הדרום, וקבוצות מקרית שמונה והצפון שפונו מבתיהם ועל אף המצב ממשיכות בפעילות בכל הכוח. באירוע לקחו חלק קבוצות ממגוון רחב מאוד של מגזרים — יהודים, ערבים, דרוזים, בדואים, חילונים, דתיים, עולים חדשים ועוד, שהתמודדו על תואר המיזם המצטיין שכלל גם פרס כספי להמשיך פיתוחו.


 הזוכה במקום הראשון בקטגורית Start Up Now רב תחומי עמל טייבה ע"ש יוסף שאהין, צילום: יאיר שגיא הזוכה במקום הראשון בקטגורית Start Up Now רב תחומי עמל טייבה ע"ש יוסף שאהין | צילום: יאיר שגיא  הזוכה במקום הראשון בקטגורית Start Up Now רב תחומי עמל טייבה ע"ש יוסף שאהין, צילום: יאיר שגיא

"אנו המצאנו תיק עזרה ראשונה שיש בו חוסם עורקים אוטומטי", סיפרה דן נאדין הנו, הפרזנטורית בת ה־17 של מרכז יזמות יוניסטרים ג'וליס. "המוצר משמש חיילים בשדה הקרב ואנו נמצאים בעיצומו של תהליך חיפוש לקוחות". לחברה של הצעירים הנלהבים מג'וליס, AUTOSAVE, יש ערכה מוכנה למשקיעים פוטנציאליים: "ב־7 באוקטובר הרבה אנשים נקלעו לסיטואציות מאוד קשות ובזמן שחיכו לפינוי ולעזרה המצב שלהם הפך ליותר ויותר גרוע ונגמר בתוצאות בלתי נתפסות. חזוננו הוא לפתח מיזמים וסטארט־אפים מצילי אדם, להפוך את העולם למקום בטוח יותר, להוביל לשינוי משמעותי בחברה הישראלית וליצור חיבור וערבות הדדית בין כלל האוכלוסיות בארץ".

 הזוכה במקום השלישי מרכז יזמות עמל יוניסטרים צפת, צילום: יאיר שגיא הזוכה במקום השלישי מרכז יזמות עמל יוניסטרים צפת | צילום: יאיר שגיא  הזוכה במקום השלישי מרכז יזמות עמל יוניסטרים צפת, צילום: יאיר שגיא

סמוך לדוכן של בני הנוער מג'וליס ממתינים חניכי מרכז יזמות יוניסטרים באר שבע משנה ג'. תומר ברק, סמנכ"ל החברה, הוא בן 17 חייכן וחנוט בחליפה. "לנו יש אפליקציה שמכינה אנשים לריאיונות עבודה", סיפר. "האפליקציה מדמה ריאיון עבודה בשביל המשתמש. אנחנו משתמשים ב־AI כדי לייצר מראיין וירטואלי. הוא שואל שאלות שיש בכל ריאיון עבודה ובסוף הוא מחזיר פידבק לגבי התשובות, טון הדיבור וכו'". אליה לאה מדר, מנכל"ית החברה, גם בת 17, מסבירה: "הרעיון הגיע מזה שאומרים לנו שאנחנו חוצפנים. פשוטו כמשמעו. אנחנו בני נוער ואין לנו ניסיון בשוק העבודה וזה מעמד מלחיץ. אני מודה שבריאיון הראשון דאגתי וחשבתי שחייבים הכנה נאותה לאירוע". סמנכ"ל הכספים, איתן פנחסוב, בן 17: "אני אחראי גם על הטכנולוגיה. יצרתי את הבוט שמייצר את ריאיונות העבודה, ממש ביצוע של ריאיון מגובה AI שמשדרג את חוויית המשתמש".

"מדאגה למעגלי השפעה"

לדברי מנכ"לית עמותת יוניסטרים, יפעת בכור: "אנו רואים זאת ביוניסטרים היום יותר מתמיד – היזמות מאפשרת לבני ובנות הנוער לשקם את החוסן שלהם ולהחזיר את תחושת השליטה והתקווה לחייהם. המשך הפעילות של בני ובנות הנוער שלנו על המיזמים שלהם לאורך השנה על אף המלחמה והקושי הרב מסייעים להם ביצירת תמונת עתיד חיובית והתחרות היא רגע השיא עבורם, היא מאפשרת להם לחוות את החוויה האותנטית ביותר ביזמות ועל ידי כך להעלות את תחושת הביטחון העצמי שלהם.

מרכז יזמות יוניסטרים ג מרכז יזמות יוניסטרים ג'וליס | צילום: יאיר שגיא מרכז יזמות יוניסטרים ג

"באמצעות הפעילות לאורך השנה וחיזוק הקהילות בצפון ובדרום, הנערים והנערות מפתחים מודעות חברתית וקהילתית שתוביל אותם ממעגלים של דאגה למעגלי השפעה ואחריות בעשייה למען האחר ולמען עצמם, וכך לייצר חוסן ותחושת מסוגלות מחדש. תודה לכל הנציגות הבכירה והמשפיעה, מובילי המשק והחברה הישראלית, שנרתמו לקחת חלק באירוע ולשפוט. השקעה בדור המנהיגות היזמית הבאה תמשיך לחזק את החברה הישראלית ותניב את העובדים והמובילים הבאים של ההייטק הישראלי".

הזוכה במקום הראשון: מרכז יוניסטרים קרית שמונה והגליל המזרחי בתמיכת קבוצת תנובה והפרדרציה היהודית של ונקובר, צילום: יאיר שגיא הזוכה במקום הראשון: מרכז יוניסטרים קרית שמונה והגליל המזרחי בתמיכת קבוצת תנובה והפרדרציה היהודית של ונקובר | צילום: יאיר שגיא הזוכה במקום הראשון: מרכז יוניסטרים קרית שמונה והגליל המזרחי בתמיכת קבוצת תנובה והפרדרציה היהודית של ונקובר, צילום: יאיר שגיא

רוני צארום, יו"ר ומייסד עמותת יוניסטרים סיפר כי זוהי השנה ה־23 של יוניסטרים. "זו שנה שהיתה מאוד מאתגרת, ב־7 באוקטובר כמובן שכל הקלפים נטרפו, המסגרות החינוכיות נשברו לרסיסים בדיוק בעת בה אנחנו כארגון צריכים להתחיל פעילות", אמר. "היינו צריכים לאסוף את השברים ולייצר בקרב בני הנוער תחושת המשכיות, בעצם לייצר העצמה שתאפשר להם להמשיך פעילות ביוניסטרים. זה לא היה קל כי יש לנו כמובן עיירות פיתוח, קריית שמונה, נתיבות, ערים בפריפריה ובני נוער הפזורים בכל הארץ. השנה הביאה את יוניסטרים לחשיבה מעט שונה כי נדרשת כאן התמודדות עם מצב ספציפי של שבר גדול בעם. הסיפור המעניין כאן הוא שאין סקטור במדינה שלא נפגע ואין אזרח שלא הושפע וכולם זקוקים לזריקת עידוד והעצמה, שתחיה את החשיבה היזמית שבתורה מייצרת חשיבה על העתיד. אין ספק שזו שנה מאתגרת ולכן חשיבות המיזם השנה היא הרבה יותר גדולה, היא פותחת אופק לעתיד שלעתים לא נראה בעין. אנשים נמצאו בתחושה שהם לא ידעו מה הולך להיות, אבל כאן יש תחושה טובה של מה הולך להיות. המנטורים, בני הנוער, השופטים, ממוקדים בעתיד טוב יותר".

בין השופטים אשר נכחו במקום: מיכל ברוורמן בלומנשטיק, מנכ"לית מיקרוסופט מחקר ופיתוח; נועם קנטי, שותף מנהל ב־EY ישראל; דגנית קרמר, משנה למנכ״ל קבוצת התקשורת פרטנר; בני בן מובחר, ראש מועצה אזורית מבואות חרמון; צופית הראל, מנכ"לית קבוצת אספן; יפעת רייטר, מנכ"לית AIG ישראל; יעל ארד, יו"ר הוועד האולימפי הישראלי; גלית גל, מנכ"לית פילנתרופיה בקרן עזריאלי; יפעת אורון, Head of Blackstone Israel; תומר כהן, מנכ"ל BuyMe; טובה דורפמן, יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית; אבי ורטהיים, יו"ר דירקטוריון אלוני חץ; ורבים נוספים. "אלוני חץ ואמות תומכות בתוכנית NFTE העוסקת ביזמות בפריפריה בקרב נוער בסיכון", סיפר ורטהיים. "אנו עוסקים בזה יותר משמונה שנים. האירוע מרגש, הצטרפותנו ליוניסטרים נתנה לנו כוח ותקווה. הקבוצות מקבלות גם מלווה עסקי מהסקטור העסקי, מהחברות הגדולות במשק, והעובדים מתגייסים למטרה".

הזוכה בתוכנית NFTE: תיכון עתיד פקיעין 
<br>, צילום: NEO  מדיה הזוכה בתוכנית NFTE: תיכון עתיד פקיעין <br> | צילום: NEO מדיה הזוכה בתוכנית NFTE: תיכון עתיד פקיעין 
<br>, צילום: NEO  מדיה

"אני כבר כמה שנים כמו תומכת לחימה ביוניסטרים", סיפרה ארד. "אני כמובן מנטורית, אני בוועדות השקעות. ראיתי השנה מיזמים מעניינים ויש דברים מאוד יפים. התרשמתי מהפתרון של החבר'ה מקריית שמונה שיצרו אפליקציית תמיכה לימודית לבני נוער שבה בני הנוער מסייעים זה לזה. בין היתר מדובר בקבוצות תמיכה, זה רעיון מרגש ומקסים".

איתי ראב"ד,מנכ"ל טסלה ישראל, סיפר: "הקשר שלי עם יוניסטרים החל בתחילת 2024 בפאנל השקעות... עם בני נוער! חבר'ה צעירים שמציגים באנגלית רהוטה מיזמים עם דו"חות רווח והפסד, תוכניות עסקיות מפורטות, זה משהו שלא ראיתי מימיי. המיזמים שקיימים כאן מרתקים, חברות כמו טסלה ורבות אחרות שנציגיהן נמצאים כאן יכולות לפתח, או להשקיע בהם. לראות את הילדים האלה, זה משהו שמעורר תקווה".


תגיות