אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר מאבד גובה, נסחר ב-3.63 שקלים - נחלש גם בשוק המט"ח העולמי נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. הפרישה תשפיע על שוק המט"ח? | צילום: AP/Evan Vucci, שאטרסטוק

הדולר מאבד גובה, נסחר ב-3.63 שקלים - נחלש גם בשוק המט"ח העולמי

הדולר יורד ב-0.8%  מול השקל, היורו יורד בשיעור דומה, נסחר מתחת ל-3.96 שקלים; בשווקים העולמיים, לאחר הודעת ביידן על פרישה מהמירוץ: הדולר אינדקס נחלש ב-0.2% מול סל המטבעות -היורו מתחזק ב-0.1% מול המטבע האמריקאי 

22.07.2024, 12:54 | מיקי גרינפלד

השקל מתחזק בפתיחת השבוע על חשבון הדולר, במקביל לנסיגה בדולר בשווקים העולמיים - לאחר הודעת הנשיא ביידן על פרישתו מהמירוץ לקדנציה נוספת.

הדולר יורד ב-0.8% מול המטבע המקומי (ביחס לשערו היציג בשישי), נסחר ב-3.63 שקלים; היורו יורד ב-0.7% ונסחר מתחת ל-3.96 שקלים.

בשווקים העולמיים: הדולר אינדקס עם ירידה של 0.2% (ל-104.2 נק'); היורו עולה ב-0.1% ונסחר ב-1.089 דולר. ביפן הדולר נחלש ב-0.5% לסביבת 156.6 ין.

"מוקדם מדי ללמוד משהו מהתנועה היום בדולר, השורה התחתונה היא שצריך להמתין לסקרים שיתפרסמו בהמשך השבוע ולהשפעה שלהם על המט"ח", אמר ל-CNBC ג'וזף קפורסו (Joseph Capurso), אסטרטג ב-Commonwealth Bank of Australia, בנוגע להשפעת הפרישה של הנשיא מהמירוץ.

במחלקת מאקרו כלכלה בבנק דיסקונט בהובלת הכלכלנית נירה שמיר, מציינים כי הסיכון הגבוה לעלייה באינפלציה המקומית טמון במחירי השכירות ובשוק התעסוקה החזק יחסית.

"מחירי הדירות (שאינם כלולים במדד) ממשיכים לעלות ב- 0.8% בחודש יוני, ובמצטבר בחצי השנה החולפת עלו ב-5.3%. אנו סבורים, כי עליית המחירים תמשך, לאור העליה החדה בהיקף רכישת דירות, לצד ירידה במספר חודשי ההיצע והמחסור בעובדים בענף הבניה.

עליית המחירים צפויה לחלחל למחירי השכירות, ולהשפיע על האצה בסעיף הדיור במדד המחירים - אחד הסיכונים המשמעותיים כגורם אינפלציוני. זאת במקביל, לשוק העבודה ההדוק, ירידה נוספת באבטלה ועליה מואצת בשכר, ובנוסף, המדיניות הפיסקאלית המרחיבה המהווה אף היא גורם אינפלציוני", מציינים בדיסקונט.

עוד מוסיפים כלכלני הבנק: "אנו מעריכים שבסוף השנה תעמוד האינפלציה על 3.2% - במבט של 12 חודשים קדימה היא תעמוד על 3%. עם זאת, לנוכח המצב הגיאופוליטי, קיימת רמה גבוהה מאד של חוסר וודאות, ולפיכך, האינפלציה בפועל עשויה לסטות באופן לא מבוטל מתחזית זו".

לדברי אלכס זבז'ינסקי, הודעת חברת אסם על הוזלת מחירים עשויה לשקף ירידה בביקושים או הגברת התחרות. הסבר נוסף, טוען זבז'ינסקי, נוגע לירידת המחירים בסחורות החקלאיות.

"יתכן שהירידה במדד מחירי הסחורות החקלאיות, של כמעט ב-20% בשנה האחרונה , מאפשרת להוזיל מחירים" - לדבריו, הוזלה כזו, שיכולה להיות פתיח להוזלות נוספות בשוק, תשפיע לטובה על רמת האינפלציה.

זבז'ינסקי מעדכן את תחזית האינפלציה שלו, לנוכח אי הוודאות בנוגע להגדלת שיעור המע"מ. "בשבוע שעבר יצאו דיווחים לפיהם ייתכן שעליית המע"מ המתוכננת לתחילת ינואר לא תצא לפועל. בתחזית האינפלציה שלנו חישבנו השפעה חלקית של עליית המע"מ בשיעור של 0.2% על האינפלציה בשנה הקרובה. לנוכח הירידה בסיכויים להגדלת המע"מ אנו מורידים את ההשפעה ל-0.1%. לפיכך, תחזית האינפלציה ל-12 החודשים הבאים יורדת מ-3% ל-2.9%".

כלכלני לידר בראשות יונתן כץ התייחסו לתחזיות הריבית האופטימיות יחסית בארה"ב: "שוק האג"ח ממשיך לתמחר הורדת ריבית בחודש ספטמבר ועוד 4 הורדות ריבית עד סוף 2025 . לפי הערכתנו, מדובר בתוואי הורדת ריבית אופטימי מדי. מדיניות פיסקאלית מרחיבה תקשה על התמתנות משמעותית בסביבת האינפלציה".



תגיות