אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המלחמה מובילה את מכללת תל חי להעביר פעילות לתל אביב, לקול מחאת סטודנטים מכללת תל חי. "שני הקמפוסים של המכללה נמצאים באזור לחימה" | צילום: telhai.ac.il

המלחמה מובילה את מכללת תל חי להעביר פעילות לתל אביב, לקול מחאת סטודנטים

לקראת שנת הלימודים הקרובה המכללה הכשירה מבנה בחיפה למדעים וטכנולוגיה ומבנה נוסף בת"א למדעי הרוח והחברה. מאות סטודנטים חתמו על עצומה: "המכללה זנחה את הערך של הנגשת לימודים לפריפריה"  

24.07.2024, 06:00 | שחר אילן

בעקבות המלחמה ופינוי הצפון: מכללת תל חי (אוניברסיטת הגליל המיועדת) תפתח שני קמפוסים בשנה הקרובה, אחד בחיפה ואחד בתל אביב – לקול מחאת 600 סטודנטים מאזור הצפון. הסטודנטים מתנגדים למה שהם רואים כנטישה של אזור הצפון ופגיעה קשה בהם, והם חתמו על עצומה שכותרתה "מחזירים את תל חי לצפון". מנגד, במכללה טוענים שהרוב המכריע של הסטודנטים מגיע מהמרכז, ולמי שמתגורר בצפון יהיו הסעות.

"אנו רואים חשיבות רבה בקיום של מפגשים פיזיים במרחבי למידה חלופיים, לפחות יום בשבוע, בשנת הלימודים תשפ"ה, לכל אחת מתוכניות הלימוד בפקולטות השונות, ובכך גם לתת מענה לבקשות של והסטודנטים", נמסר במכתב ששלחה המכללה לסטודנטים ב־16 ביולי.

"הכשרנו בחיפה מבנה מתאים, שמיועד לפקולטה למדעים וטכנולוגיה, בסמוך למעבדות מארחות שנמצאות בקרבתו. הפקולטה למדעי החברה והרוח זקוקה למבנה גדול מאוד כדי להכיל תוכניות דו־חוגיות רבות, לה הוכשר מבנה בתל אביב, בו ילמדו גם התוכניות החד־חוגיות והדו־חוגיות של החוג לחינוך". על פי המכתב, "מיקום המבנים נקבע על פי סמיכות לקווי רכבת ועורקי תחבורה מרכזיים, כדי לאפשר נגישות מרבית". על פי המכתב, הפקולטה לחינוך תמשיך לפעול בקצרין.

הסטודנטים מהצפון שהחלו לחתום על עצומה המתנגדת לפתיחת הקמפוס בדרום תל אביב טוענים ש"המכללה הכי צפונית בישראל, שכל מטרתה הייתה להנגיש את הלימודים האקדמיים לפריפריה, בחרה לנטוש את הצפון ולעבור לתל אביב. מכללת תל חי איבדה את ערכיה ואת מה שחרתה על דגלה בכך שבחרה במיקום זה".

לדבריהם, "הבחירה בקמפוס חלופי בתל אביב תיצור פערים בין הסטודנטים במרכז לסטודנטים בפריפריה, פערים שמכללת תל חי נועדה לצמצם. המעבר לדרום תל אביב יביא עימו עזיבה המונית של אלפי סטודנטים מהצפון אל המרכז, דבר שיחליש עוד יותר את האזור שממילא הוחלש במלחמה. ממשלת ישראל נטשה את הצפון, והייתה לנו הסטודנטים ציפייה כי המכללה לא תבצע מעבר מוחלט למרכז, אלא תדאג לסטודנטים שלה ותמצא פתרון ראוי בצפון המדינה".

הסטודנט אורי שבט, פעיל הארגון היהודי־ערבי "עומדים ביחד", אומר שהמשמעות של יום לימודים בתל אביב עבורו ועבור מאות סטודנטים אחרים שמתגוררים בצפון הארץ ליד הקמפוס הקבוע של המכללה היא שמונה שעות נסיעה בתחבורה ציבורית: "לקום בארבע בבוקר ולחזור בחצות". לדבריו, בקבוצת הווטסאפ של הסטודנטים הדורשים לבטל את הקמפוס בתל אביב כבר יש 600 איש מתוך 5,000 הסטודנטים במכללה. "המכללה לא הסכימה לדבר איתנו. יכלו להקים את הקמפוס בראש פינה", הוא אומר.

ממכללת תל חי נמסר בתגובה: "שני הקמפוסים של המכללה נמצאים באזור לחימה שפונה וכ־60% מהסטודנטים והסגל פונו. בעקבות כך נאלצה המכללה בשנת הלימודים החולפת לעבור ללמידה מרחוק. המפגשים הפרונטליים לא יהיו חובה, ויתאפשר להצטרף אליהם גם מרחוק".

תגיות