אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השקעות גלובליות

"המגמות העולמיות של AI תומכות בהמשך עליית מניית אנבידיה"

רוני זכאי, מנהלת השקעות ישירות, קרנות חוב וקרנות PE במגדל אמרה את הדברים בכנס שנערך במסגרת שבוע השקעות גלובליות בשיתוף BlackRock ו-S&P Dow Jones Indices. עוד השתתפו  מייקל פרידמן, מנהל השקעות מניות חו"ל, technology specialist בפניקס, גיא לילינטל, מנהל מחלקת מניות חו"ל באלטשולר שחם ונדב צלר, מנהל קרן ספרה טק

24.07.2024, 11:55 | תומר הדר

רוב משתתפי הפאנל שנערך במסגרת שבוע השקעות גלובליות בשיתוף BlackRock ו-S&P Dow Jones Indices, הסכימו כי מלכת המניות אנבידיה, שעלתה בשנתיים האחרונות במהירות במאות אחוזים - תמשיך לעלות, למרות הפחד מירידה משמעותית. כולם הסכימו שתחום ה-AI הוא העתיד.

עורך הפאנל הוא כתב כלכליסט מאיר אורבך, ומשתתפיו הם מייקל פרידמן, מנהל השקעות מניות חו"ל, technology specialist - הפניקס, רוני זכאי, מנהלת השקעות ישירות, קרנות חוב וקרנות PE – מגדל, גיא לילינטל, מנהל מחלקת מניות חו"ל - אלטשולר שחם ונדב צלר, מנהל קרן ספרה טק.

יש לנו מניה אחת שכיום כולם עוסקים בה: מניית אנבידיה, היא עשתה מאות אחוזים ויש חרדה משמעותית לגבי מה יקרה לה השנה. מה דעתכם על המניה?

מייקל פרידמן: "אנו מאוד חיוביים על המניה, יש לה ביקוש שנתיים קדימה וגם ענקיות הענן מדווחות על כך שהן ימשיכו להשקיע כמה רבעונים, אפילו שנים, בתשתיות ה-AI, מניית אנבידיה היא המלכה של ה-AI".

רוני זכאי: "אני מאמינה שמניית אנבידיה תעלה. המגמות העולמיות של מחשוב וגם AI בהחלט תומכות בהמשך עליית המניה".

גיא לילינטל: "ענקיות הטכנולוגיה ממשיכות להשקיע באופן משמעותי בתחום והמרוויחה העיקרית מכך היא אנבידיה. אני צופה שהיא תמשיך לעלות".

נדב צלר: "דעתי בנושא חריגה מדעת חברי: נכון שחברות הטכנולוגיה ממשיכות להשקיע והשנה הזאת, כמו שאומרים היא "כבר בכיס", אבל לקראת סוף השנה כבר תהיה מחשבה על השנה הבאה ושם תהיה נקודת המבחן המשמעותית".

מגדל משקיעה בטכנולוגיה בדרכים רבות - כיצד היום אתם רואים את השוק?

רוני זכאי: "מגדל משקיעה בטכנולוגיה גם דרך השוק הסחיר וגם דרך השוק הלא סחיר. השקעות לא סחירות בטכנולוגיה, שהוא כמובן התחום שבו אני עוסקת, נעשות בעיקר באמצעות השקעות בקרנות הון סיכון כאלה ואחרות בתחומי טכנולוגיה שונים וגם בשלבים שונים בשוק- החל בקרנות EARLY STAGE דרך קרנות MID STAGE, GROWTH ו-LATE. אנו משקיעים בקרנות גם בישראל וגם מחוץ לישראל – חלק מהקרנות הזרות האלה יש להן השקעות בישראל, לחלקן יש משרדים ונציגים בארץ, אז קשה לעשות פילוח גאוגרפי אך אנו מאוד גלובאליים בהקשר זה. אני מאמינה שהטכנולוגיה מהווה מנוע צמיחה משמעותי בשוק הישראלי והדבר הזה בא לידי ביטוי בתוך התיקים שלנו. אם נסתכל בתיק ה-PRIVATE EQUITY שלנו – השקעות בקרנות טכנולוגיה מהוות סדר גודל של 30%".

מי היא ספרה טק וכיצד אתם רואים את ההשקעות בטכנולוגיה?

נדב צלר: "ספרה טק היא בעצם שיתוף פעולה שהקמנו בתוך ספרה, שמיועד להשקיע בחברות טכנולוגיה ומבוסס על האקוסיסטם המקורי, כלומר על הידע שיש כאן אצל אנשי טכנולוגיה. הצוות שלנו מורכב מאנשי שוק הון אך גם מאנשי טכנולוגיה שהגיעו למשל ממטא. אנחנו משקיעים כרגע רק בחברות ציבוריות בקרן הזאת, גם חברות ישראליות וגם חברות גלובאליות".

יש תחומים שאתם חשים שהם כרגע יותר חמים?

נדב צלר: "כן, אנחנו כרגע חושבים שעולם התוכנה נענש שלא בצדק במהלך 2024 ולתוך 2025 אנו נראה שינויי תקציב משמעותיים לחברות תוכנה. יש תחומים שבהם אנו גם יותר זהירים, בגלל שזה שוק ציבורי אז דינאמיקה היא חלק מובנה בשיטת הפעולה שלנו".

איך אתם רואים את מדיניות ההשקעות שלכם בטכנולוגיה ?

מייקל פרידמן: "אנו נזהרנו בנושא התוכנה, פרט למניות גדולות כמו מייקרוסופט ו-SAP ואוראקל, לדעתנו מאז הקיץ הקודם. אז לא היה הזמן להשקיע בהן וייתכן שעכשיו דווקא כן. העיניים קדימה כרגע לדוחות מיקרוסופט בסוף החודש, כדי שנוכל לקבל יותר "צבע" על מה קורה בתוכנה שהיא מבוססת על AI – האם יהיה אפשר לייצר בה יותר דולרים - ואז יהיה אפשרי יותר לבחור בפינצטה באילו עוד מניות שהן נגזרת שניה ושלישית בתוך התוכנה עצמה להתמקד, אך אנו ממשיכים באותו קו, אנו מאמינים בחברות שיש להן את היתרון הראשוני וגם בשבבים הינו לכל אורך הדרך כשהן היו הנהנות הראשונות מ-AI, כפי שהזכרנו קודם את אנבידיה ".

איך אתם רואים את תחום ההשקעות כיום?

גיא לילינטל: "החברות שמכונות "שבע המופלאות" תפסו נתח מאוד משמעותי מהתיק שלנו בשנים האחרונות – לאחרונה ראינו שחברות המשתייכות לשבע המופלאות האלה, כלומר אנבידיה, מייקרוסופט, אפל וכן הלאה משקיעות הרבה כסף ב-CAPEX (כלומר Capital Expenditure). המכפיל שלהן עולה, הסיכון עולה, הריווחיות אמורה להגיע עוד שנתיים שלוש, חוץ מאנבידיה שנהנית מהסיפור הזה. אנחנו החלטנו שאפשר "ליהנות" גם מתחום ה-AI – בתחומים מעט שונים. אם זה למשל מצב בו נתח מאוד משמעותי מהתיק עובר לכיוון של חישמול , זה תחום שיהנה מכל הגידול מבחינת פריסת דאטא סנטרים בעולם, מהתחום הירוק שמתווסף לזה וגם מהעברת התעשיה מסין לארה"ב ולמערב באופן כללי".

האם יש כיום חיפוש אחר איזון חדש בשוק?

נדב צלר: "אני חושב שהשוק עובר אבולוציה, השוק התחיל במישור העסקי בו מי שנהנה מההשקעות היה בתוך הדאטה סנטרים מתוך ציפיה שחברות תוכנה יצאו עם ההשקה – ועכשיו עברנו לשלב של מכשירי קצה, חברות מכשירים חכמים כמו סמארטפונים, טלויזיות ולפטופים יכולות ליהנות מזה. השלב הבא לדעתנו יהיה המישור הפיזי, אנו רואים לאן הטכנולוגיה מוזרמת כיום ותהיה שימושיות בהחלפה של תהליכים פיזיים, כמו למשל נהיגה. יהיו רובוטים שיעשו חלק מדברים שבני אדם עושים – באופן תבונתי".

תגיות