אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן ההשקעות של ווליו בייס הפכה לבעלת המניות הגדולה ביצרנית השבבים ולנס טל יעקובי, שותף מנהל בקרן VBF | צילום: דרור סיתהכל

קרן ההשקעות של ווליו בייס הפכה לבעלת המניות הגדולה ביצרנית השבבים ולנס

קרן VBF רכשה מניות של ולנס ב־50 מיליון דולר והגיעה להחזקה של 18.5% בחברה, שנסחרת ללא גרעין שליטה בניו יורק לפי שווי של 260 מיליון דולר. טל יעקובי, שותף־מנהל בקרן VBF, ימונה מטעמה לדירקטור בוולנס 

25.07.2024, 06:10 | גולן חזני

קרן ההשקעות VBF, שאותה הקים בנק ההשקעות הישראלי ווליו בייס, רכשה מניות של יצרנית השבבים הישראלית ולנס (Valens) בכ־50 מיליון דולר והגיעה להחזקה של 18.5%.

בכך הקרן הופכת לבעלת המניות הגדולה בחברה, שנסחרת ללא גרעין שליטה בנאסד"ק ומנוהלת על ידי גדעון בן-צבי. טל יעקובי, שותף־מנהל בקרן VBF, ימונה מטעמה לדירקטור בוולנס.

ולנס מפתחת ומייצרת שבבים לתקשורת מהירה בתעשיות האודיו־וידאו ובתעשיית הרכב. החברה נסחרת בבורסת ניו יורק בשווי 260 מיליון דולר. טכנולוגית התקשורת שפיתחה החברה מאפשרת להפיץ שידורי תקשורת ומולטימדיה באיכות גבוהה, ללא צורך בטכנולוגיות דחיסה או תשתיות יקרות.

הטכנולוגיה הותאמה ע"י החברה לתעשיית הרכב, ומצמצמת את מספר הכבלים בתוך הרכב, שכיום מגיע משקלם הממוצע ליותר מ־150 ק"ג. השבבים שלה מיוצרים בידי אינטל, ויש לה הסכם עם חברת מרצדס והסכם נוסף בדרך. עם זאת, תחום הרכב, שבפיתוחו הושקעו 230 מיליון דולר, עדיין הפסדי בחברה והרווחים שלה מגיעים מליבת הפעילות של האודיו־וידאו.

ולנס הפכה לחברה ציבורית באמצעות מיזוג עם ספאק ב־2021, שנעשה לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר. כמו מרבית החברות שנכנסו לנאסד"ק באופן זה, היא איבדה חלק גדול מהשווי שלה.

הקרן שהקימה ווליו בייס בשנה שעברה גייסה 800 מיליון שקל ממספר משקיעים, כשכלל ביטוח היא משקיע העוגן. לצידה, ניתן למצוא את בית ההשקעות מור, דיסקונט קפיטל ובעלי המניות של ווליו בייס – דודי ורטהיים ונתן חץ – שהשקיעו מעל 100 מיליון שקל מכספם האישי בקרן. הקרן היא בעלת עניין במספר חברות ציבוריות – קוגנייט, צור שמיר, אודיוקודס ואברא, ובסה"כ בכוונתה לבצע השקעות בכמיליארד שקל, כולל מינוף. בכוונת הקרן לרכוש פוזיציות משמעותיות בחברות שלשיטתה היא יכולה לתרום להשבחתן. זאת, מבלי לרכוש את השליטה בהן, אלא תוך שיתוף פעולה עם ההנהלות הקיימות של אותן החברות. בין חברי הוועדה המייעצת של הקרן ניתן למצוא את פרופ' יעקב פרנקל ופרופ' עידו אהרוני.

בסוף הרבעון הראשון של 2024 ולנס הציגה ירידה חדה בהכנסות, שהסתכמו ב־11.6 מיליון דולר, לעומת הכנסות של 23.9 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2023. ההפסד של החברה כמעט הוכפל מ־5.4 מיליון דולר ל־10 מיליון דולר. ההפסד התפעולי־תזרימי המתואם (Adjusted Ebitda) עמד על 7.1 מיליון דולר לעומת 2.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה.

עם זאת, בקופת החברה היו, נכון לסוף הרבעון, 140 מיליון דולר. לפני שנה ולנס פיטרה 50 מתוך 330 עובדיה. כעת נדמה שהקרן סבורה שניתן יהיה לעצור את הדימום הכספי שגורמים ההפסדים, בעיקר בשל פעילות תחום הרכב, ולהצליח להצמיח את החברה נוכח הביקוש העולמי הגואה לשבבים.


תגיות