אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שטראוס מוכרת את טעם הטבע לפטריות מרינה מימין: מנכ"ל שטראוס שי באב"ד ורמו בן שושן, מייסד פטריות מרינה | צילומים: אלעד גרשגורן, גיל נחושתן

בלעדי

שטראוס מוכרת את טעם הטבע לפטריות מרינה

העסקה נחתמה: משווקת הפטריות קונה את החברה שמשווקת ירקות טריים וארוזים ב־24 מיליון שקל 

25.07.2024, 06:02 | גולן חזני

שטראוס מתחילה לממש נכסים וגרין לנטרן מתרחבת בתחום הירקות: לכלכליסט נודע כי בתחילת השבוע חתמה שטראוס, שבניהול שי באב"ד, על הסכם למכירת חברת טעם הטבע לחברת פטריות מרינה, וזאת תמורת 24 מיליון שקל, סכום נמוך במעט מ־30 מיליון השקלים ששטראוס שאפה לקבל עבור החברה.

פטריות מרינה מוחזקת על ידי המייסד רמו בן שושן (50%), קרן ההשקעות גרין לנטרן שמוביל ריצ'י האנטר (30%) ודיסקונט קפיטל, זרוע ההשקעות הריאליות של בנק דיסקונט (20%). המגעים בין הצדדים נחשפו לראשונה בכלכליסט. כעת העסקה תוגש לאישור רשות התחרות.

טעם הטבע היא חברה שמשווקת ירקות טריים, ארוזים ושטופים, תחת מותג באותו השם, וזאת באמצעות המפעל שלה בקיבוץ ברור חיל שבעוטף עזה. בין היתר, תחת המותג משווקים לקטי ירקות לסלט, עלי בייבי ומגוון סוגי חסות. הירקות נקטפים מדי יום בשדות העוטף, והמפעל, שחדל לפעול עם פרוץ המלחמה, שב לפעילות רגילה זמן קצר לאחר מכן. המפעל מעסיק 60 עובדים, ופטריות מרינה מתחייבת להמשיך להעסיק אותם.

שטראוס מוכרת את טעם הטבע במסגרת החלטתה, שנחשפה בכלכליסט, למכור שלוש פעילויות בולטות בישראל — טעם הטבע, רשת בתי הקפה קפה עלית, ויצרנית הדבש יד מרדכי. בסוף 2023 הציגה שטראוס תוכנית אסטרטגית מעודכנת שלפיה היא תתמקד בפעילויות ליבה, שהן כאלו שצומחות בקצב של כ־5% בשנה ומייצרות שיעור רווח תפעולי של 10% לפחות.

לפי באב"ד, 67% מההכנסות מקורן בפעילויות כאלה ובשטראוס שואפים שעד 2026 הפעילויות האלו יניבו 85% מההכנסות. טעם הטבע, קפה עלית ויד מרדכי נכללות בפעילויות שאינן מוגדרות פעילויות ליבה. הפעילות של טעם הטבע היא פעילות מורכבת תפעולית, עם פחת גבוה, וככזו היא מציגה שיעורי רווחיות נמוכים. בהתאם, בקיבוץ ברור חיל, מקווים שכעת, תחת בעלות של חברה קטנה יותר דוגמת פטריות מרינה, טעם הטבע תהווה חלק גדול יותר בפעילות, ובהתאם תקבל יותר תשומת לב ניהולית ותוכל לצמוח כחברה.

מרינה פטריות, שהוקמה ב־1985 במושב מעונה שבגליל העליון, משווקת פטריות תחת המותג פטריות מרינה. שוק הפטריות מגלגל כ־400 מיליון שקל בשנה, לפי ההערכות. לפטריות מרינה יש כיום פעילות של גידול ושיווק חסות ועלים באמצעות חברת עלה עלה שאת השליטה בה רכשה בתחילת 2023 לפי שווי של 80 מיליון שקל ממשפחת בלינסקי. באמצעות החברה־הבת עלה הביתה היא משווקת את המוצרים גם ישירות לצרכנים. משום כך, רכישת טעם הטבע עשויה להיות רכישה סינרגטית.

פטריות מרינה היא חברה שעברה תחת ידיהן של מספר קרנות השקעה פרטיות. ב־2012 קרן קדמה נכנסה כשותפה של בן שושן כשרכשה 50% לפי שווי של 100 מיליון שקל, כעבור שנתיים מכרה את חלקה לקרן סקיי לפי שווי של 220 מיליון שקל, וסקיי מכרה את חלקה לגרין לנטרן ודיסקונט קפיטל ב־2020 לפי שווי של 350 מיליון שקל.


תגיות