התייקרות בקופות הגמל להשקעה, דמי הניהול - 0.8%
לפי נתוני הגמלנט, בשנת 2020 עמד ממוצע דמי הניהול במכשיר החיסכון הפופולרי על 0.66%. רק בבית ההשקעות הלמן אלדובי ניתן כיום לקבל דמי ניהול של 0.6% על קופה להשקעה שאינה פאסיבית, אולם לא ברור האם המגמה תימשך לאחר רכישתו ע"י הפניקס
מכשיר החיסכון הפופולרי גמל להשקעה עובר בחודשים האחרונים עלייה זוחלת בדמי הניהול. אם בעבר היה ניתן לפתוח קופת גמל כזו בדמי ניהול של 0.5%-0.7%, כיום כמעט כל בתי ההשקעות מבקשים דמי ניהול של 0.8%.
לפי נתוני הגמלנט, בשנת 2020 דמי הניהול הממוצעים בגמל להשקעה עמדו על 0.66%.
קראו עוד בכלכליסט:
פנינו לבתי ההשקעות השונים בבקשה לפתוח קופת גמל עם הפקדה חד פעמית של 10,000 שקל, והפקדה חודשית של 500 שקל.
במגדל, אלטשולר שחם, מור, כלל, ילין לפידות, ומנורה מבטחים ביקשו דמי ניהול של 0.8%. אקסלנס והראל הציעו 0.7%. אם היינו בוחרים במסלולים מחקי מדד כמו דש P&S או חיסכון פאסיבי בהראל – ניתן לקבל דמי ניהול של 0.6%, אבל הם מוגבלים למסלולים פאסיביים בלבד. בבית ההשקעות הלמן אלדובי ניתן לקבל דמי ניהול של 0.6%, אך בית ההשקעות נקנה לאחרונה על ידי הפניקס, ולא ברור מה תהיה אסטרטגיית המחירים שלו בהמשך.
קופת גמל להשקעה היא מוצר חיסכון נזיל המנוהל על בתי ההשקעות ומאפשר השקעת כסף במגוון מסלולים בשוק ההון, כאשר המעבר בין המסלולים חופשי ואיננו מלווה באירוע מס.
בנוסף, המוצר נהנה מהטבות מס למושכים את הכסף כקצבה לאחר גיל 60, ועל כן קיימת הגבלת הפקדות למוצר של עד כ-71 אלף שקל בשנה. מוצר זה הוקם כמענה של בתי ההשקעות לפוליסות החיסכון שמנוהלות על ידי חברות הביטוח. אך מה שהיה בהתחלה האח הצעיר והזול יותר לפוליסות אלו, מיישר עימן קו במהרה.