אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלון רבוע כחול תובעת 59 מיליון שקל מהחברה הבת דור אלון: "לא משלמת על סימני המסחר" תחנת דלק דור אלון | צילום: עמית שעל

אלון רבוע כחול תובעת 59 מיליון שקל מהחברה הבת דור אלון: "לא משלמת על סימני המסחר"

אלון רבוע כחול ואקסטרה אחזקות ישראל ביקשו להורות לדור אלון אנרגיה לשלם עבור שימושה בסימני המסחר "אלון" ו"אלונית" בין 2023-2017, ולקבוע כי כל עוד היא משתמשת בהם עליה לשלם כל רבעון כ-2.1 מיליון שקל

02.01.2024, 12:34 | ליטל דוברוביצקי

תביעה בסך כ-59 מיליון שקל הוגשה השבוע לבית המשפט המחוזי בתל אביב כנגד חברת הדלק דור אלון אנרגיה בישראל. התביעה הוגשה על ידי אלון רבוע כחול ישראל, בעלת השליטה בחברה, וכן על ידי חברת אקסטרה אחזקות ישראל, בעלת השליטה ברבוע כחול.

במסגרת התביעה התבקש בית המשפט להורות לדור אלון אנרגיה לשלם לתובעות דמי שימוש בסך 59.5 מיליון שקל בגין השימוש שעשתה החברה בסימני המסחר "אלון" ו"אלונית" בין השנים 2017-2023. כמו כן, התבקש לקבוע כי כל עוד עושה החברה שימוש בסימני המסחר, עליה לשלם לרבוע כחול דמי שימוש בסך של כ-2.1 מיליון שקל לרבעון.

היום הוציאה דור אלון אנרגיה בישראל (1988) דיווח בעניין וציינה כי "החברה לומדת את התביעה בסיוע יועציה המשפטיים החיצוניים ותגיש תגובתה לבית המשפט". דור אלון הפכה בשנת 2005 לחברה ציבורית שמניותיה נסחרות בבורסה לני"ע בתל אביב. גם לאחר הנפקתה נותרה אלון בעלת השליטה בדור אלון. בדיווח של אלון רבוע כחול צוין כי הגשת התביעה נועדה לאפשר לצדדים לנהל משא ומתן ללא חשש התיישנות זכויות התובעות.

ביולי הוגשה בקשה לאישור תביעה נגזרת במסגרתה נטען כי בעלי השליטה בדור אלון, אלון רבוע כחול וקבוצת אקסטרה שבבעלות מוטי בן משה, גובות מדור אלון זכות שימוש במותגים "אלונית" ו"אלון" בהיקף של 34 מיליון שקל מ-2017 ועד סוף 2022. במסגרת הבקשה נטען כי מדובר בעסקה מלאכותית שאיננה לטובת החברה וכל מטרתה להוציא כספים מדור אלון לטובת בעלי השליטה שלה. עוד נטען כי זכות השימוש שניתנה לחברה בסימני המסחר מהווה עסקה חריגה עם בעל שליטה אשר לא אושרה כדין. טרם הוגש כתב הגנה בתביעה שהוגשה השבוע.

חברת דור אלון אנרגיה עוסקת גם בהקמת מתחמי תדלוק ומפעילה על פי התביעה תחנות דלק תחת המותג "דור אלון" שבמרביתן קיימות גם חנויות נוחות תחת המותגים "אלונית", "סופר אלונית" ועוד. במסגרת התביעה נטען כי "התביעה עוסקת בחובתה הבסיסית של הנתבעת דור אלון אנרגיה לשלם את התמורה הראויה בעבור השימוש שהיא עושה בסימני המסחר שאינם בבעלותה: סימן המסחר 'אלון' וסימן המסחר 'אלונית'. התובעת אקסטרה אחזקות רכשה בעלות בסימני המסחר האמורים בשנת 2016 והעבירה את הבעלות בהם לחברת אלון רבוע כחול בשנת 2020", נטען.

אולם, מראשית 2017 ועד למועד הגשת התביעה הנוכחית, "הנתבעת שעשתה ועודנה עושה שימוש בסימני המסחר לצורך פעילות הדלק וחנויות הנוחות שלה בישראל, לא שילמה לתובעות כל תמורה בגין שימוש זה. הנתבעת עושה שימוש מזה 7 שנים בסימני המסחר, ללא העברת התשלום הראוי בגין שימוש זה".

תגיות