אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיכוב בהשלמת עסקת אנבידיה ו-Run:ai הישראלית מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג | צילום: Annabelle Chih/Bloomberg

בלעדי

עיכוב בהשלמת עסקת אנבידיה ו-Run:ai הישראלית

באפריל הודיעה ענקית השבבים על כוונתה לרכוש את Run:ai, כאשר שווי העסקה הוערך בכ-700 מיליון דולר. לכלכליסט נודע כי שינויים אדמיניסטרטיביים שנעשו אצל הרגולטור האמריקאי הביאו לכך שרק כעת העסקה נכנסת לבחינה ובדיקה, מה שעלול להביא לעיכוב משמעותי בהשלמתה

07.07.2024, 14:26 | מאיר אורבך

עסקת הרכישה של חברת הבינה המלאכותית הישראלית Run:ai ע"י אנבידיה מתעכבת: לכלכליסט נודע כי שינויים אדמיניסטרטיביים שנעשו אצל הרגולטור האמריקאי הביאו לכך שרק כעת העסקה נכנסת לבחינה ובדיקה, מה שעלול להביא לעיכוב משמעותי בהשלמתה. ההערכה היא שהעסקה תושלם בסופו של דבר, אך זמן רב לאחר המועד המתוכנן.

באפריל הודיעה ענקית השבבים על כוונתה לרכוש את Run:ai, כאשר שווי העסקה הוערך בכ-700 מיליון דולר. בעת ההודעה על הרכישה אמרה אלכסיס ביורלין, סגנית נשיא ל-DGX Cloud, כי הרכישה "תסייע ללקוחות החברה לעשות שימוש יעיל יותר בתשתיות מחשוב ה-AI שלהם".

Run:ai הוקמה ב-2018 על ידי עמרי גלר (מנכ"ל), שעבד בעברו ביחידה טכנולוגית במשרד ראש הממשלה, וד"ר רונן דר (סמנכ"ל טכנולוגיה), חוקר לשעבר באוניברסיטת תל אביב ומהנדס אלגוריתמים באנוביט ובאפל. החברה גייסה מאז הקמתה 118 מיליון דולר. סבב הגיוס האחרון שלה היה ב-2022 עת גייסה 75 מיליון דולר בסבב C, בהובלה משותפת של Tiger Global ו-Insight Partners, משקיעים נוספים בחברה הם TLV Partners ו-S Capital VC.

החברה בנתה מערכת הפעלה עבור מעבדי הבינה המלאכותית החדשים, המבוססת על טכנולוגיות וירטואליזציה מתקדמות. פלטפורמת Atlas של החברה מאגדת את כל משאבי המחשוב של הארגון ומקצה באופן דינמי ואוטומטי משאבים לכל המשימות הרצות במקביל, בהתאם לצורך ולתעדופים הארגוניים. עם הלקוחות של Run:AI נמנים חברות ענק מ-Fortune 500 וסטארט-אפים שעושים שימוש בבינה מלאכותית במגוון תחומים כמו פיננסים, רכב, בריאות, ומוסדות אקדמיים מובילים. כספי ההשקעה ישמשו להרחבת מרכז הפיתוח בתל אביב ולקליטת מפתחים, מהנדסים, מומחי בינה מלאכותית, מנהלי מוצר ואנשי שיווק.

אנבידיה מעסיקה כ-30 אלף עובדים בעולם וכ-3,200 עובדים בישראל, מרביתם ביקנעם ותל אביב. עבור אנבידיה, ישראל היא המרכז האסטרטגי השני בחשיבותו בעולם. עד היום, רכישת הענק הכי גדולה של החברה היתה של מלאנוקס ב-2019 בכ-6.9 מיליארד דולר, שמייצרת לאנבידיה 13 מיליארד דולר בשנה אבל מעבר לכך נותנת לה עומק טכנולוגי רחב ביותר.


תגיות