אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איילת נחמיאס־ורבין שילמה את מחיר תמיכתה בחגיגת השכר של מגוריט   איילת נחמיאס־ורבין. התנגדה להפחתת דמי הניהול שגבתה הקרן | צילום: יריב כץ

איילת נחמיאס־ורבין שילמה את מחיר תמיכתה בחגיגת השכר של מגוריט

הפניקס הבהירה שתצביע נגדה, והח"כית לשעבר הודיעה כי לא תתמודד על קדנציה נוספת כדירקטורית בקרן הריט למגורים  

26.08.2024, 10:10 | אלמוג עזר

המאבק של חברת הכנסת לשעבר איילת נחמיאס־ורבין בהפניקס ומור עלה לה בכהונתה כדירקטורית במגוריט. יממה טרם ההצבעה על הרכב הדירקטוריון של קרן הריט למגורים, הודיעה נחמיאס־ורבין שלא תתמודד לקדנציה נוספת כדירקטורית בלתי תלויה, לאחר שהשלימה שתי קדנציות.

נחמיאס־ורבין קיבלה את ההחלטה לאחר שיחות שקיימה עם נציגי המוסדיים, ובעיקר מול הפניקס, שהיא בעלת המניות הגדולה בקרן (כ־18%). המוסדיים הבהירו לנחמיאס־ורבין שלא יתמכו בה לכהונה נוספת.

מגוריט זימנה בשבוע שעבר אספה של בעלי המניות לאישור דירקטורים בעלי מומחיות מקצועית. למוסדיים היתה האפשרות לבחור בנחמיאס־ורבין לכהונה נוספת, או לחילופין בחברת הכנסת לשעבר קרן ברק או ברונית בודו, דירקטורית בקבוצת הביטוח מגדל. לאחר הפרישה של נחמיאס־ורבין, המוסדיים העדיפו את ברק על פני בודו.

הרקע לכך שהמוסדיים הראו לנחמיאס־ורבין את הדרך החוצה הוא עמידתה לצד הנהלת הקרן במאבק שניהלה בשנה שעברה מול שני בעלי מניות מרכזיים — הפניקס ומור, שביקשו להפחית את דמי הניהול שמקבלים מנהלי הקרן באמצעות חברת הניהול. במרץ 2022 מגוריט אישרה את הארכת הסכם דמי הניהול שמקנה למנהלים 0.85% מהנכסים המנוהלים.

במרץ 2023 הפניקס ומור הגישו תביעה נגד חברת הניהול של מגוריט, בראשות עו"ד ארז רוזנבוך, בטענה שהארכת ההסכם לא אושרה כדין, ובמקביל פעלו כדי להדיח שתי דירקטוריות שתמכו בכך, בהן נחמיאס־ורבין. בסופו של דבר, בספטמבר 2023 מגוריט נכנעה והסכימה להוריד את דמי הניהול דרמטית לכ־0.45% עד 2030 לפחות. נחמיאס־ורבין טענה לאורך הדרך שלא נפל פגם בהתנהלות מגוריט ומצאה את עצמה בהתנגשות ישירה מול חגי שרייבר, מנהל ההשקעות הראשי של הפניקס, ואורי קרן, מנהל ההשקעות הראשי בחברת הגמל והפנסיה של מור.

"בין מגוריט למוסדיים התגלעו חילוקי דעות שהפכו קשים מדי. כדירקטוריון רצינו להגיע להבנות עם בעלי המניות ובראשם הפניקס, אך נתקלנו בחומה בצורה. בשלב מסוים המוסדיים אף ניסו להדיח את נחמיאס־ורבין כדי להגדיל את הלחץ על ההנהלה", מסביר בכיר לשעבר במגוריט.

נחמיאס־ורבין היא לא הדירקטורית הראשונה שמשלמת בכיסאה בשל קרב בין הנהלת חברה לבעלי המניות המוסדיים. בשנה האחרונה המוסדיים הצביעו נגד כהונה של שני דח"צים לאחר שאלו, לגישת המוסדיים, פעלו נגדם. בדצמבר 2023 לא חודשה כהונתו של איתיאל אפרת במטריקס ובמרץ 2024 לא חודשה כהונתה של נגה קנז־ברייר בביג. הרקע, בשני המקרים, הוא ששני הדירקטורים תמכו בביצוע אובר־רולינג שנועד לשדרג את שכרם של המנכ"לים בחברות.

מנחמיאס־ורבין נמסר: "במשך שנים ארוכות של כהונה כדירקטורית, בחברות שונות, פעלתי תמיד אך ורק לטובת החברות שבהן כיהנתי, ולטובת כלל בעלי המניות ומחזיקי העניין. אני סבורה שמגוריט היא חברה בעלת אסטרטגיה מצוינת ושמחתי להיות שותפה להתפתחותה".


תגיות