אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קוצרת פירות: OpenAI במגעים למכירת מניות לפי שווי של 90-80 מיליארד דולר מנכ"ל ומייסד OpenAI סם אלטמן | צילום: REUTERS/Craig Hudson

קוצרת פירות: OpenAI במגעים למכירת מניות לפי שווי של 90-80 מיליארד דולר

בעקבות מכירת המניות, חברת ה-AI שהרעידה את העולם עם דאל אי 2 ועם ChatGPT תגדיל את שוויה פי 3 מהשווי שלה מוקדם יותר השנה. העסקה תאפשר לעובדים למכור את מניותיהם ותכניס הון נאה למיקרוסופט, המחזיקה ב-49% מהחברה

27.09.2023, 09:27 | חדשות חוץ

סטארט-אפ הבינה המלאכותית OpenAI מנהל מגעים עם משקיעים לגבי מכירת מניות שיעניקו לו הערכת שווי של 80-90 מיליארד דולר, הגבוהה כמעט פי 3 מהרמה בה הייתה מוקדם יותר השנה, כך לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל.

אנשים המעורים בנושא ציינו כי החברה, ש-49% ממנה בבעלות מיקרוסופט, אמרה למשקיעים כי להערכתה תגייע השנה להכנסות של מיליארד דולר, שיעלו עוד יותר בשנה הבאה. העסקה המתוכננת תאפשר לעובדים למכור את המניות הקיימות שלהם, זאת בניגוד להנפקת מניות חדשות לגיוס הון נוסף. המקורבים ציינו כי נציגי החברה החלו להציג את העסקה בפני משקיעים פוטנציאליים, אך ייתכן שהתנאים עוד ישתנו.

OpenAI עומדת בלב הבהלה לבינה המלאכותית מאז השקת הצ'טבוט המצליח ChatGPT בנובמבר. הגרסה הבסיסית של האפליקציה זמינה בחינם, אך בחברה הצליחו לייצר הכנסות בעיקר על ידי גביית תשלום לגרסה חזקה יותר ועל ידי רישוי מודלי השפה שעליהם מבוססת הבינה המלאכותית לעסקים אחרים.

הערכת שווי של 80 מיליארד דולר ויותר תהפוך את OpenAI לסטארט-אפ השלישי המוערך ביותר בעולם, אחרי ספייס X של אלון מאסק ובייטדאנס הבעלים של טיקטוק.

לפי הדיווח, בחברה מתכננים למכור מניות קיימות בשווי מאות מיליוני דולרים למשקיעים בעמק הסיליקון. בסבבים קודמים קרנות הון סיכון כמו סקויה קפיטול ו-Khosla Ventures רכשו מניות, אבל רוב המימון מגיע ממיקרוסופט. בהתאם, העסקה תעניק למיקרוסופט רווח גדול. ענקית הטכנולוגיה השקיעה בינואר מיליארדי דולרים ב-OpenAI ועזרה בכך לממן את עלויות המחשוב הגבוהות הנדרשות להכשרת מודלי ה-AI. באותו זמן הוערכה החברה בפחות מ-30 מיליארד דולר. עם זאת, לפי המקורבים, ב-OpenAI מעוניינים לשמור את מיקרוסופט כבעלת החזקת מיעוט, ולכן היא לא תוכל לרכוש מניות שיעלו את ההחזקה שלה מעל ל-50%.

החברה, בניהולו של סם אלטמן, הוקמה ב-2015 כמלכ"ר לביסוס טכנולוגיית בינה מלאכותית בטוחה, וזכתה למימון מצד מאסק ומשקיעים אחרים. ב-2019 היא זנחה את מעמד המלכ"ר כדי שתוכל לקבל השקעות במיליארדי דולרים לפיתוח הטכנולוגיה. אלטמן הדגיש כבר מספר פעמים כי הוא לא מתכוון להנפיק את החברה או למכור אותה, כך שהמכירות הללו של מניות קיימות הן דרך חשובה עבור העובדים להרוויח עוד כסף.


תגיות