אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חנן מור מציג: תספורת ענקית למחזיקי האג"ח ועסקאות נדל"ן בעסקים הפרטיים חנן מור על רקע שדה דב. חדל פירעון או בעל יכולות כלכליות? | צילומים: עופר צור אוראל כהן

חנן מור מציג: תספורת ענקית למחזיקי האג"ח ועסקאות נדל"ן בעסקים הפרטיים

בעל השליטה לשעבר בענקית הנדל"ן שקרסה מנהל מהלכים לרכישת קרקע ב־50 מיליון שקל בנס ציונה. לאחרונה הגיש בקשה לצו מניעה לעסקה למכירת הקרקע בטענה כי יש לו זכות סירוב עליה. הוא מבקש מביהמ"ש לרכוש את הקרקע בעזרת משקיעים

23.06.2024, 06:27 | גולן חזני

בשעה שהסדר החוב של חברת חנן מור הציבורית מגיע לסיומו הרשמי, בעל השליטה לשעבר בחברה שנשאה את שמו, חנן מור, מנהל מהלכים, אולי עם שותפים, לרכישת קרקע ב־50 מיליון שקל בעיר נס ציונה. מור הגיש בימים אלה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה להוצאת צו מניעה לעסקה שבה מוכרת קבוצת בעלים, בהם אירית יוחננוף ונועם יניר פלדמן, את הקרקע לחברת עוצמה קונקשיין שבבעלות שלומי בוזגלו. מור טוען כי יש לו זכות סירוב על הקרקע, שמחולקת לכמה חלקות, ומבקש לבצע את העסקה.

התביעה הוגשה בידי חנן מור השקעות הפרטית שבאמצעותה החזיק מור בחברה הציבורית. זכות הסירוב שהיתה לחברה הפרטית על הנכס הועברה לידי החברה הציבורית ב־2017, אבל מור הודיע לנציגות החברה מטעם בעלי החוב, כי זכות הסירוב חוזרת לחברה הפרטית שלו לאחר העברת השליטה בחברה הציבורית לנושיה. לטענת מור, הוא הודיע ב־30 במאי ליוחננוף ולפלדמן על מימוש זכות הקדימה שיש לו לרכישת הקרקע, אולם השניים התכחשו לזכות הסירוב והודיעו לו כי מאחר שהזכות נתונה לחברה הציבורית, הם רואים עצמם חופשיים למכור את החברה בכל עסקה שירצו.

לדברי מור, הוא קיבל את הזכות במסגרת הסכם ניהול עם בעלי הקרקע מ־2015 שעליו חתם. לדבריו, הוא השקיע סכומי עתק ושעות עבודה רבות בהשגת תב"ע לקרקע שמשביחה את שווייה עשרות מונים, כשהאישור לתב"ע אכן התקבל לאחרונה. חלק מהתמורה היה באמצעות זכות הקדימה ששולמה לרכישת הקרקע, וכעת לטענתו, זכות זו נשללת ממנו בדרכים עקלקלות. לדבריו, הצעה שלו למינוי בורר שיפסוק במחלוקת נדחתה. עוצמה העבירה למוכרים מקדמה של 5 מיליון שקל במסגרת מזכר הבנות לרכישת הקרקע שעליו חתמה עם המוכרים שהביעו נכונות להפקיד את הסכום בנאמנות, ומור טוען כי המוכרים הגיעו להבנות על המכירה עם עוצמה קונקשיין עוד לפני שהגישו את ההצעה למור, כנובע מזכות הסירוב שיש לו.

תביעה דומה הוגשה על ידי מור נגד נוחי דנקנר שמכר קרקע סמוכה לקרן מרתון ב־30 מיליון שקל. יוחננוף ופלדמן טוענים כי בניגוד לתביעה של דנקנר שהסתיימה בפשרה שבה אכן רכשו מור וגורמים מטעמו את הקרקע תוך מימוש זכות הקדימה, העובדות בחלקה זו שונות מאחר שזכות הסירוב הועברה לחברה הציבורית וכדי שהזכות תחזור לידי חנן מור, יש צורך באישור המהלך באספת בעלי מניות שלא כונסה. עוד הם טוענים כי חנן מור הציבורית איננה מחוייבת כלל להחזיר את זכות הקדימה לחברה הפרטית ואין שום אזכור בשום מקום לחובה כזו של החברה הציבורית.

החברה הציבורית הודיעה לאחד מבעלי הקרקע האחרים במתחם ב־6 במאי על מימוש של זכות הקדימה. יוחננוף ופלדמן טוענים כי אליהם לא נשלחה הודעה כזו, וכעבור עשרה ימים ללא תשובה, הזכות הזו של החברה הציבורית פגה.

מהלך דברים זה מראה כי לחנן מור עדיין נותרה לכאורה יכולת, אולי באמצעות שותפים, לבצע עסקאות חרף הסדר החוב והעובדה שאיבד עם אבי מאור, שותפו גם בחברה הפרטית, את השליטה בחברה הציבורית. השניים נשארו עם 1% בלבד ממניות חנן מור הציבורית, לאחר שלא הזרימו הון לחברה במסגרת ההסדר, ולמעשה גם לא נדרשו בבית המשפט לכך. במסגרת ההסדר עמדה החברה בחובותיה לבעלי הדירות.

פלדמן ויוחננוף מצידם הגיש לבי המ"ש תמלילי הקלטות ותכתובות ווטסאפ בין מור ואבי מאור לבין מוכרי הקרקע. פלדמן הביע ספק בהתכתבות עם מור ומאור לגבי יכולתם לרכוש את הקרקע, אבל השניים טענו כי יש עמם משקיע. ב־4 באפריל כתב פלדמן לשניים כי "נתתם לי הרגשה שאתם רוצים ויכולים לבצע עסקת רכישת הקרקע במזומן. לצערי, התברר לי בפגישת עורכי הדין אתמול שאין לכם אפשרות כלכלית לבצע עסקה שתיחתם בתוך כמה ימים...אני ממשיך לנסות עם אחרים". מאור השיב: "זה לא נכון. אנחנו עומדים מאחורי ההצעה שלנו ויש לנו היכולת".

בשיחה אחרת שנערכה ב־31 במרץ השנה, במהלך המגעים לגיבוש חוב בחנן חור, מור מציע לבוזגלו לרכוש את הקרקע בשותפות: "אני קונה הכל ומכניס אותך שותף איתי. אני לא יכול לקנות את הכל ואני יודע לקנות בחצי". בהמשך השיחה מור מתייחס לאחד משני מוכרי הקרקע: "אני יכול לקנות אותו במזומן, אבל לא יודע אם נשים את כל הכסף במזומן. אני מכניס אותך איתי חצי בעסקה, חצי אני חצי אתה". בסוף השבוע הוחלף שמה של חנן מור החדשה ל"שיאו בלו", שמים כחולים באיטלקית.

תגיות