אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הודו תקים שלושה מפעלי שבבים בהשקעה של 15 מיליארד דולר מפעל שבבים של TSMC בטייוואן. הודו רוצה להפוך למעצמה בתחום | צילומים: TSMC

הודו תקים שלושה מפעלי שבבים בהשקעה של 15 מיליארד דולר

הכלכלה האסייתית רוצה להפוך לשחקן מרכזי בתעשיית השבבים - בדומה לארה"ב, טייוואן ודרום קוריאה. המפעלים שיוקמו יתמקדו בייצור שבבים לתעשיות הרכב, האלקטרוניקה וההגנה וייצרו 180 אלף מקומות עבודה

01.03.2024, 10:01 | חדשות חוץ

הודו אישרה הקמת שלושה מפעלי שבבים בהשקעה של יותר מ-15 מיליארד דולר, בניסיון של המדינה להפוך למרכז ייצור עולמי. כך לפי דיווח ב-CNBC. "להודו כבר יש יכולות בעיצוב שבבים. עם היחידות האלה, המדינה שלנו תפתח יכולות בתחום ייצור השבבים. טכנולוגיות אריזה מתקדמות יפותחו באופן מקומי בהודו", כך על פי הצהרת ממשלה מאתמול.

הכתה את התחזיות הודו צמחה ב-8.4% ברבעון האחרון של 2023 כלכלת הודו, הצומחת ביותר בעולם, צפויה לעקוף את יפן וגרמניה ולהפוך בשנים הקרובות לכלכלה השלישית בגודלה חדשות חוץלכתבה המלאה

להודו שאיפות להפוך למרכז ייצור שבבים בסדר הגודל של ארה"ב, טייוואן ודרום קוריאה, והיא מחזרת אחר חברות זרות במטרה למשוך אותן להעביר פעילות למדינה. חברת טאטא טכנולוגיות תחבור לחברת Powerchip Semiconductor Manufacturing הטייוואנית כדי לבנות מפעל לייצור שבבים בדולרה, גוג'רט, בהשקעה של 11 מיליארד דולר, על פי ההצהרה. PSMC מתכננת ומייצרת שבבי לוגיקה וזיכרון, ומחזיקה כיום בשישה מפעלים בטייוואן. המפעל שיוקם יתמקד בטכנולוגיית ה-28 ננומטר ה"בשלה" (שכוללת שבבים בגודל 28 ננומטר או גדולים יותר), ותשרת תעשיות כמו תעשיית הרכב, האלקטרוניקה, וההגנה.

בנוסף, יקימו חברת Tata Semiconductor Assembly ו-Test Pvt מפעל במוריגאון, אסאם, בהשקעה של 3.26 מיליארד דולר, שבו יפותחו "טכנולוגיות אריזת שבבים מתקדמות" לתעשיות הרכב ומוצרי האלקטרוניקה. מפעל נוסף יוקם על ידי חברת CG פאוור, בשותפות עם חברות רנסאס אלקטרוניקס היפנית וסטארס מיקרואלקטרוניקס התאילנדית, בסנאנד, גוג'רט, ויתמחה בשבבים לתעשיות הרכב, האנרגיה והצריכה, בעלות של כמיליארד דולר. הקמת שלושת המפעלים אמורה להתחיל תוך 100 ימים.

"תוך זמן מאוד קצר, משימת השבבים ההודית השיגה הצלחות גדולות. עם יחידות הייצור האלה, תעשיית השבבים תתבסס בהודו", נמסר מהממשלה. המפעלים שיוקמו אמורים ליצור 20 אלף מקומות עבודה באופן ישיר, ועוד 60 אלף מקומות באופן עקיף. יצרני שבבים מרחבי העולם מנסים לאחרונה לגוון את פעילותם על רקע אי הוודאות הגאופוליטית. דוגמא לכך היא Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, יצרנית השבבים הקבלנית הגדולה בעולם, שפתחה לאחרונה מפעל ביפן, על רקע ניסיונה של האחרונה לרענן את תעשיית השבבים הרדומה שלה.

לפני שלושה שבועות דווח בעיתון ההודי אינדיאן אקספרס, כי חברת השבבים הישראלית, טאואר סמיקונדקטור, הגישה הצעה לממשלת הודו לבניית מפעל ייצור שבבים במדינה בעלות של 8 מיליארד דולר. לפי הדיווח, בטאואר מקווים לזכות בתמריצים ממשלתיים עבור הפרויקט, והיעד הוא לייצר שבבים של 65 ננומטר ו-40 ננומטר בהודו. מטאואר וממשרד ה-T ההודי לא התקבלה תגובה לדיווח.

תגיות