אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שדרוג לפורמולות: תוצאות חיוביות במחקר לייצור שומן חלב אם מתורבת, שחסר כיום במזון מנכ"ל Wilk תומר אייזן ופרופ' נורית ארגוב ארגמן | אוראל כהן

שדרוג לפורמולות: תוצאות חיוביות במחקר לייצור שומן חלב אם מתורבת, שחסר כיום במזון

חברת הפוד-טק Wilk צופה אפשרות להוספת השומן, המדמה את זה הקיים רק בחלב אם, במקום השומן הצמחי שבו משתמשת תעשיית תחליפי החלב כיום

22.12.2021, 11:21 | נורית קדוש


חברת הפוד-טק הישראלית Wilk (לשעבר ביומילק) מציגה תוצאות חיוביות במחקרים שערכה באחרונה, בשיתוף המרכז הרפואי רבין ובית החולים איכילוב, בייצור חלב אם מתורבת. במסגרת המחקרים נבחנה היכולת של תאי שד אנושיים המגודלים בתרבית לייצר שומן חלב.

קראו עוד בכלכליסט:

החברה, הפועלת לייצור חלב-אם מתורבת, הן בדרך של הפקת תאים מתרומות חלב והן בדרך של הפקת תאים ישירות מרקמת השד, צופה כי אם יתקיים ביסוס תרבית תאים בעלת כושר ייצור שומן מוגברת, קיימת אפשרות לייצר את השומן והמרכיבים הנוספים שקיימים בחלב אם, אך חסרים בפורמולות לתינוקות, ולצרפם לאותן פורמולות. הוספת השומן האמור לפורמולות לתינוקות תביא לשיפור של איכות הפורמולות המצויות בשוק.

החברה צופה עוד, כי ככל שהמחקרים יתקדמו, הם עשויים להוות פריצת דרך משמעותית בתחום ייצור שומן חלב אם מתורבת, וככל שהמחקרים יושלמו בהצלחה, החברה עשויה לייצר חלב אם מתורבת, שיכיל את המרכיבים הקיימים באופן כמעט בלעדי רק בחלב אם.

ייצור של שומן חלב אם באמצעות הטכנולוגיה פרי פיתוחה של החברה עשוי לאפשר ייצור של כמויות מסחריות של רכיבי שומן חלב, שבאופן טבעי נמצאים בחלב בכמויות קטנות ביותר. החברה מעריכה כי שומן חלב אם פרי פיתוחה ישמש חומר גלם בתעשיית תחליפי החלב, מוצרי מזון לתינוקות ופעוטות, ואף בתעשיות נוספות כגון תעשיות הקוסמטיקה והפארמה.

לפני כחצי שנה, חתמה החברה הסכם עם מחלבת טרה, שבבעלות החברה המרכזית למשקאות (קוקה קולה ישראל), שתשקיע עד 2 מיליון דולר בחברה, לטובת פיתוח  מוצרים חדשניים מבוססי חלב מתורבת דרך מחלבת טרה,  שאינם ממקורות חיים או צמחיים, תוך שמירה על איכות הסביבה. צעד זה נועד לאפשר למחלבת טרה להצטרף לשתי המחלבות הגדולות בשוק: תנובה ושטראוס, שכבר השקיעו במתחרות של Wilk, הפועלות לפיתוח חלב מתורבת.

מנכ"ל Wilk תומר אייזן וסמנכ"לית הטכנולוגיה פרופ מנכ"ל Wilk תומר אייזן וסמנכ"לית הטכנולוגיה פרופ' נורית ארגוב ארגמן | צילום: אוראל כהן מנכ"ל Wilk תומר אייזן וסמנכ"לית הטכנולוגיה פרופ

פרופ' נורית ארגוב ארגמן, ממייסדי החברה וסמנכ"לית הטכנולוגיה (CTO) של Wilk, ציינה כי "ככל שהמחקרים הללו יתקדמו, אנו צופים שהם עשויים להוות פריצת דרך משמעותית בתחום ייצור שומן חלב אם מתורבת. בפיתוח הטכנולוגי הזה טמונים יתרונות רבים, כמו שיטת הייצור שבה משתמשת החברה, המאפשרת ייצור של שומן חלב נקי משאריות חומרי הדברה, רעלנים ואנטיביוטיקה, שיכולים להימצא בחלב של חיות משק. ייצור של כמויות מסחריות של רכיבי שומן חלב, שבאופן טבעי נמצאים בחלב בכמויות קטנות ביותר, וכמובן האפשרות העתידית לשילוב שומן חלב אם בתחליפי חלב לתינוקות וכן כמוצר צריכה, בשל השפעתו המגוונת על בריאות והתפתחות תינוקות".

תומר אייזן מנכ"ל Wilk הוסיף: "האפשרות שניתן יהיה לייצר את השומן שקיים בחלב אם, אך חסר בפורמולות לתינוקות, ולצרפו לאותן פורמולות, ישפר משמעותית את איכות הפורמולות בשוק. נכון להיום, פורמולות התינוקות הקיימות מספקות את רכיב השומן בעיקר ממקורות צמחיים, והשפעתו ויעילותו אינה זהה לשומן חלב האם.


תגיות