אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סטארט-אפ הליגלטק Darrow גייס 20 מיליון דולר אלעד שפיגלמן, אביתר בן ארצי וגילה חייט, מייסדי Darrow | צילום: ארן גילור

כלכליסט-טק

סטארט-אפ הליגלטק Darrow גייס 20 מיליון דולר

Darrow פיתחה טכנולוגיה שמאתרת מצבים שבהם חברות ענק מפרות חוק ומסייעת לתבוע אותן בבית המשפט ולנצח. מנכ"ל החברה אביתר בן ארצי: "אנחנו חולמים על עולם שבו לא נצטרך להתעסק כל יום באיזו חברה דפקה אותנו"

07.11.2021, 12:30 | מאיר אורבך

סטארט-אפ הליגלטק Darrow גייס 20 מיליון דולר כשנה לאחר הקמתו. עם המשקיעים נמנים F2 Venture Capital, Entrée Capital, NFX ו-Y Combinator. החברה פיתחה פלטפורמה לאיתור הפרות חוק שמבצעות החברות הגדולות בעולם ומעסיקה כ-40 עובדים במרכזי הפיתוח בישראל ובניו יורק. בגיוס קודם, שנערך בתחילת השנה, גייסה החברה 4 מיליון דולר בסיד, כך שסך גיוסיה כיום עומד על 24 מיליון דולר. 

קראו עוד בכלכליסט:

הטכנולוגיה שפיתחה החברה נוגעת להפרות חוק שפגעו בציבור רחב וניתן לטפל בהן באמצעות תובענה ייצוגית. "הדוגמאות הקלאסיות קשורות לנושאים של פרטיות, דליפות מידע ושימוש לרעה במידע של לקוחות, אבל אנחנו פועלים גם בתחומים כמו צרכנות ואיכות הסביבה", אומר ל"כלכליסט" המשפטן אביתר בן ארצי, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, לצד גילה חייט (CTO, בוגרת 8200) ואלעד שפיגלמן (COO, חבר של בן ארצי מהפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית). "אנחנו לא מובילים את התביעות אלא מעבירים את המידע למשרד עורכי דין הנכון ביותר - כלומר, זה שנראה לנו שיוכל להצליח בתביעה בהתאם להצלחות העבר שלו. אם המשרד מעוניין בלקיחת התיק, הוא משלם לנו סכום התחלתי ונותן לנו אחוזים משכר הטרחה שלו".

מייסדי Darrow, צילום: ארן גילור מייסדי Darrow | צילום: ארן גילור מייסדי Darrow, צילום: ארן גילור

"רוב הפרות החוק אינן מתגלות כלל, אבל רמזים הפזורים בין כמויות המידע העצומות ברשת מאפשרים את חשיפתן", מוסיפה חייט. "האתגר הוא למצוא את פיסות המידע ולהרכיב מהן את הקייס המשפטי. כאן אנחנו נכנסים לפעולה. מערכת אכיפת החוק לא יודעת למצוא את התיקים ש-Darrow חושפת ומביאה לפתחו של בית המשפט. אנחנו מלמדים מכונה להבין את החוק, לזהות פעולות של חברות שפוגעות באנשים רבים ולטפל בהן. אנחנו לא מסתפקים רק בגילוי ההפרה של החוק, אלא גם מלווים את התביעה מרגע הגילוי ועד הרגע שבו נקבע פיצוי לנפגעי ההפרה, בשאיפה להפוך את תהליך החתירה לצדק למהיר ויעיל ככל הניתן".

עד כה טיפלה החברה במאות הפרות חוק בקנה מידה נרחב, בעיקר בארה"ב. "הטכנולוגיה המרכזית כאן היא היכולת לומר על איזשהו אירוע עובדתי בעולם מה ההסתברות שהוא עובר עבירה על החוק ומה ההסתברות שלו לנצח בבית המשפט", מסביר בן ארצי. יש המון זבל בחוץ. תביעות קיקיוניות. אני יודע להגיד מה ג'אנק ומה לא - וזה בעל ערך רב למשרדי עורכי דין. אנחנו חולמים על עולם שבו לא נצטרך להתעסק כל יום באיזו חברה דפקה אותנו, אלא פשוט נחיה בידיעה שיש מי ששומר עלינו". 



תגיות