אין תמריץ אמיתי: שטראוס ויתרה על התוכנית להעניק אופציות לשי באב"ד
חבילת התגמול ההוני אותה ביקשה לאשר למנכ"ל, בשווי 7.5 מיליון שקל, לא הציבה לו יעד מאתגר שיצביע על כוונה להשיב את המניה לרמות שלה לפני מינויו; מכניסתו לתפקיד צנחה המניה בעשרות אחוזים; אם כן היתה מאושרת התוכנית, היה ניתן לבאב"ד תגמול גם אם לא היה מביא לשינוי מהותי שיקפיץ את המניה
התכנית של שטראוס להעניק למנכ״ל הקבוצה שי באב״ד חבילת אופציות נבלמה. קבוצת שטראוס בראשותה של עופרה שטראוס ובשליטת (52.98%) משפחת שטראוס, הורידה מסדר היום של אסיפת בעלי המניות שתתכנס השבוע את הסעיף הנוגע להענקת אופציות לבאב״ד.
זאת לאחר שבחודש שעבר, זימנה החברה אסיפת בעלי מניות ליום שלישי הקרוב, לאישור מינוי דירקטורים והענקת 500 אלף אופציות לבאב"ד, במחיר מימוש 59.93 שקל, הגבוה ב-5% מהמחיר הממוצע של המניה בחודש שקדם לדיווח. המהלך יצא לדרך, כחודש לפני הבשלת המנה הראשונה מהתגמול ההוני של 488 אלף אופציות שקיבל באב"ד עם מינויו לתפקיד, במחיר מימוש של 89.93 שקל ליחידה, ושהפכה מאז לחסרת ערך עם צניחת המניה.
חבילת התגמול ההוני אותה ביקשה שטראוס לאשר לבאב"ד, לא הציבה למנכ״ל, שמאז כניסתו לתפקיד צנחה המניה בעשרות אחוזים - יעד מאתגר, שיצביע על כוונתה להשיב את המניה לרמות שאפיינו אותה קודם למינויו.
הענקת האופציות, בתקופת שפל של המניה, אף כללה כמות גדולה יותר של אופציות, מזו שהוענקה לו כשמונה, בימי השיא של המנייה, אך עם פרמיה זהה של 5% בלבד.
הדבר עלול היה להצביע על נתק בין האינטרס של המנכ"ל, לזה של בעלי המניות, שכן גם אם לא יביא לשינוי מהותי שיקפיץ את המניה לטובת בעלי המניות, עדיין יובטח לו תגמול נדיב.
זאת ועוד, בשונה מהפעם הקודמת בה ביקשה החברה לאשר לבאב״ד חבילת אופציות ונימקה זאת בהישגי העבר שלו ובהערכתה כי אלו יסייעו לו לשפר את ביצועיה, הפעם צויינו נימוקים כללים ומעורפלים ולפיהם: "החברה מעוניינת להמשיך ולתמרץ את מנכ"ל הקבוצה להשגת היעדים ארוכי הטווח של החברה, להשאת ערך המניה ולמצוינות, תוך שימוש בכלי תגמול ארוך טווח אשר אינו פוגע בתזרים המזומנים של החברה".
כעת, תתכנס אסיפת בעלי המניות רק כדי לאשר מינוי מחדש של משרד רואה החשבון המבקר ומינוי מחדש של הדירקטורים גליה מאור, ציפי עוזר ערמון ודוד מושביץ. כמו גם מינוי הדירקטורים ענת גבריאל, לשעבר מנכ״לית יוניליוור ישראל, יניב גרטי, לשעבר מנכ״ל אינטל ישראל, רוית בר ניר, לשעבר יו״ר תנובה ושאול קוברינסקי, לשעבר יו״ר דיסקונט. הם מונו על ידי הדירקטוריון במהלך השנה.
ההחלטה להסיר מסדר היום של האספה את הענקת האופציות לבאב״ד, נרשמת יומיים אחרי שהממונה על התחרות הטילה על שטראוס קנס בגובה 111 מיליון שקל בגלל מיזוג בפועל עם משק ויילר, יצרנית הטופו ותחליפי חלב, בטרם קבלת אישור.
בעקבות כך, הוגשו כבר שתי בקשות לגילוי נתונים על ידי בעלי מניות, לצורך הגשת תביעה נגזרת. עוד מתמודדת שטראוס עם כוונת הממונה על התחרות, להגיש נגדה, בכפוף לשימוע, כתב אישום בחשד לנסיון להסדר כובל. זאת במסגרת חקירת תיאום המחירים בענף המזון וקמעונאות המזון, המתנהלת מאז נובמבר 2021.