אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אייל אפרת: "הגדלנו השקעות בפרויקטים המקדמים קיימות ל-35 מיליארד שקל"

לדברי אייל אפרת, ראש החטיבה האסטרטגית בבנק לאומי במסגרת סדרת אירועי Talk & Network של "כלכליסט" ובנק לאומי: "למשבר יש השלכות ארוכות טווח בכל תחומי החיים - מפוריות העבודה ועד להאטה בהשקעות, עלינו לעשות ככל הניתן כדי לצמצם את הנזקים"

24.01.2023, 11:12 | תומר הדר

"אני חושב שכולנו מרגישים היום את משבר האקלים, או מודעים לו", כך פתח את דבריו אייל אפרת, ראש החטיבה האסטרטגית בבנק לאומי במסגרת המפגש השלישי בסדרת אירועי Talk & Network של "כלכליסט" ובנק לאומי אשר הוקדש לשוק ה-CLIMATE TECH.

אפרת התייחס לחודש ינואר השנה, שהוא חם ביחס לשנים קודמות. "זה שנים שאני רץ בבוקר מוקדם בפארק הירקון ואני מרגיש היטב את הבדלי הטמפרטורה, גם בקיץ וגם בחורף. בשנה שעברה הריצה כללה מסלול קפוא מוקדם בבוקר, השנה ביגוד הריצה החם שלי נותר מאוחסן. כל מי שהזמין חופשת סקי באירופה, או נופש בלונדון ידע על מה אני מדבר היטב: יש גלי חום, יש גלי קור, וזה רק באירופה במהלך החודש האחרון".

לדבריו, "משבר האקלים ועליית הטמפרטורה הממוצעת העולמית גורמת לאירועי מזג אוויר קיצוני תכופים יותר וחמורים יותר. וזה מתרחש כמעט בכל מקום בעולם. בניגוד למשברים אחרים שחווינו, משבר האקלים כאן כדי להישאר.

"מדובר במשבר עם השפעה מאקרו-כלכלית אולי הגדולה שנראתה אי פעם וההשפעה שלו ניכרת באופן דומה בכל כלכלות העולם. למשבר יש השלכות ארוכות טווח בכל תחומי החיים: מפוריות העבודה, האטה בהשקעות, עלייה בהוצאות המדינה על בריאות, הפחתה בייצור ובחקלאות ועוד. עלינו לעשות ככל הניתן כדי לצמצם את הנזקים".

עוד ציין אפרת: "עיקר העול מונח על כתפי שלושה גורמים - ממשלות, חברות עסקיות וגופי מימון. לממשלות יש תפקיד כפול מצד אחד, להציב יעדים ארוכי טווח ברורים, מגובים בחקיקה ובאכיפה רגולטורית, שיביאו לצמצום פליטות גזי החממה והנזקים השונים משנה לשנה ומצד שני, ליצור את התנאים שיאפשרו לבעלי עסקים להציע פתרונות שהם לא רק ירוקים, אלא גם רווחיים - החל ממתן מענקים שונים דרך הטבות מיסוי וכלה בהקלות ברגולציה".

לדבריו, "הגורם השני והגורם והשלישי הן חברות עסקיות וגופי מימון. הכלכלה היא שמניעה את העולם, היכולת של גופים עסקיים קטנים כגדולים, סטארטאפים לצד תאגידים, להפוך פתרונות ירוקים לרווחיים היא זו שתחולל את המהפכה האמיתית: התייעלות אנרגטית, מיחזור, שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה, טיפול נכון בפסולת - כל אלו חייבים להימצא בראש סדר העדיפויות של כל ארגון, לא משנה באיזה תחום הוא פועל: האקוסיסטם כולו דורש זאת, וזה גם אחת מהמטרות למפגש שלנו פה היום".

לפי אפרת: "בבנק לאומי החלטנו על הגדלת המימון וההשקעות בפרויקטים המקדמים סביבה ירוקה עד ל-35 מיליארד שקלים עד שנת 2030. רק בשנת 2021 עמד היקף האשראי שהוקצה למטרה הזו על כ-12 מיליארד שקלים. בחודשים האחרונים דיוחנו על שורה של מיזמים בתחום האנרגיה המתחדשת שבכוונת הבנק לממן ברחבי הארץ בהיקף כולל של 3 מיליארד שקלים - רובם בתחום האנרגיה הסולארית. ודבר נוסף: רק בשבוע שעבר גייס לאומי סכום של חצי מיליארד דולר מגופים מובילים בחול ובארץ בהנפקת אגח COCO ירוק. מטרת הכסף היא לממן פרויקטים ירוקים".

את דבריו סיכם, "בשנים האחרונות קמו בישראל מאות סטארטאפים וחברות שכבר עובדות על פיתוח פתרונות מתקדמים. בבנק לאומי אנחנו מחפשים ועובדים עם חברות רבות שפעילות בתחום, החל מפעילות דירוג ומימון ועד ולהשקעות אסטרטגיות בתחום האנרגיה המתחדשת. אנחנו רואים בכם שותפים ומזמינים אתכם להיפגש איתנו ולראות איך ביחד ניתן לקדם פתרונות ויוזמות".



תגיות