אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדרך המפתיעה למשרת החלומות הבאה שלכם בהייטק ערן בילסקי | צילום: דיוויד גראב

הדרך המפתיעה למשרת החלומות הבאה שלכם בהייטק

מחפשי עבודה בהייטק מנסים את הדרכים השגרתיות בדרך לחיפוש עבודת החלומות, ולעתים מבזבזים זמן ומשאבים לשווא; מתחת לרדאר, עוד ועוד עובדי הייטק גילו "קיצור דרך" שיכול לסייע להם לעשות את הקפיצה הבאה בקריירה  

03.07.2024, 13:54 | ערן בילסקי

כל מי ששלח קורות חיים לפחות פעם אחת בחיים יודע שלא תמיד ברור לאן זה מגיע, מי העיניים שרואות את זה והאם בכלל הם יקבלו מענה על הגשת המועמדות. עם כמה שהתופעה ידועה וכואבת במיוחד בקרב דרגי junior-level, גם עובדי mid-level ועד c-level, שכבר יש להם ניסיון בתחום או בתפקיד מסוים, משקיעים זמן ומאמץ רב במציאת ההזדמנות המתאימה להם בשלב הנוכחי בקריירה, אך לא תמיד מקבלים מענה או את ההזדמנות המדויקת ולפעמים מבזבזים את זמנם בהמון פגישות "קפה" מיותרות. אבל ישנה עוד דרך למציאת השלב הבא בקריירה, שלא כולם שמעו עליה והיא אינה נתפסת מובנית מאליה אך היא אכן אפקטיבית ביותר.

איך זה עובד (לרוב) היום?

אחת הדרכים המקובלות היום של עובדים בעלי ניסיון ועובדים בכירים למצוא את העבודה הבאה שלהם תהיה בדרך כלל מינוף קשרים אישיים ומקצועיים קיימים על מנת להגיש מועמדות למשרה רלוונטית או להשתלב בחברה מסוימת. אותם אנשים מקשרים יוכלו להמליץ עליכם ובמיוחד בשלב הזה בקריירה, פידבק חיובי עליכם מהאקוסיסטם הוא הכרחי ולעתים אף קריטי. בנוסף, ישנה עוד דרך ידועה בקרב עובדים בעלי ניסיון, וכנראה שיצא לכם להיתקל בה, והיא הד האנטרים/חברות השמה של בכירים. אלו יזהו אתכם כמתאימים למשרה מסוימת ויציעו לכם להצטרף לחברה המגייסת על סמך פרופיל הלינקדאין שלכם ועוד מידע פומבי.

אבל יש עוד דרך

חוץ מדרכים ידועות אלו, יש עוד דרך אחת שלא בטוח שכולם מכירים, והיא מתאימה בעיקר למשרות בדרג ביניים ומעלה - כלומר, לא ג'וניורים או עובדים חסרי ניסיון לחלוטין. הדרך הזאת היא הגשת קורות החיים שלכם לקרנות הון סיכון. כן כן, אותם משקיעים של חברות הטק או הסטארטאפים שאתם מעוניינים לעבוד בהן.

למה שתשלחו את קורות החיים שלכם לשותף בקרן הון סיכון?

1. היכרות מעמיקה עם הסטארטאפ: הקרן מכירה את הסטארטאפ מקרוב מאוד. בחלק מהפעמים אחד מהשותפים יושב בדירקטוריון של החברה ויש לו הבנה עמוקה של הצרכים והאתגרים של החברה, התרבות הארגונית והנפשות הפועלות. כך, אותו קרן או שותף יוכלו להתאים אתכם בדיוק למשרה שמתאימה לכם ולחברה כאחד.

ערן בילסקי , צילום: דיוויד גראב ערן בילסקי | צילום: דיוויד גראב ערן בילסקי , צילום: דיוויד גראב

2. Reach רחב יותר: קרן הון סיכון לא עובדת רק עם חברה אחת אלא עם פורטפוליו של חברות. המשמעות היא שקורות החיים שלכם יכולים להגיע למספר גדול של צוותי גיוס בחברות פוטנציאליות, גם כאלו שאולי לא הייתם חושבים עליהם לבד.

3. אינטרס בהצלחת החברה: לקרן, ובמיוחד לשותף שמוביל את ההשקעה, יש אינטרס ברור שהחברה תצליח. אחת הדרכים להבטיח זאת היא על ידי גיוס עובדים מצוינים. לכן, לקרן ולשותפים יש אינטרס למצוא את המועמד המתאים ביותר למשרה מסוימת שיוכל לתרום להצלחת החברה.

4. הזדמנויות מאפס: אם אחד השותפים בקרן יראה בכם מועמד עם ערך משמעותי לחברה מסוימת, יתכן ותרקם לה הזדמנות תעסוקה חדשה שבכלל לא הייתה קיימת כי היזמים לא חיפשו אדם לפוזיציה הזו עד הבורד שיחה חודשית עם המשקיע.

אז בפעם הבאה שאתם שולחים קורות חיים, אל תשכחו לשקול את האפשרות הנוספת הזאת. שילוב של הכישורים שלכם עם ההיכרות והקשרים של קרנות ההון סיכון יכול להיות הצעד הבא בקריירה שלכם. אולי אנחנו משוחדים אבל לא כדאי לפספס את ההזדמנות הזאת, כי העולם מלא בהזדמנויות בלתי צפויות.

ערן בילסקי הוא General Partner בקרן הון סיכון Entrée Capital



תגיות