מהפכת הצנתור תצא מישראל? חברת Bio Micro Science מפתחת טכנולוגיות מיקרו-מהפכניות בצנתורים ויוצאת לגיוס seed
צנתורי לב ומוח מהווים כלי חיוני ויעיל לאבחון וטיפול במחלות לב ושבץ מוחי, מהמחלות הנפוצות והקטלניות בעולם. כעת, סטארטאפ ישראלי רפואי מציג לראשונה מכשירים פורצי דרך שמסוגלים לקצר ולייעל את הליכי הצנתור. "מדובר בפתרון שיכול להפוך למוצר חובה בכל חדר צנתורים", אומר פרופ' עמית שגב, מנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי שיבא ויו"ר הוועדה המייעצת של Bio Micro Science. כעת יוצא הסטארטאפ הרפואי לגיוס Seed להשלמת מחקר פרה-קליני, ומזמין את הקרנות והאנג'לים לקחת חלק בהצלחה
ישראל נחשבת לאחד ממוקדי החדשנות בעולם הטכנולוגיה הרפואית. מומחים ישראלים בעלי שם עולמי בעולם הרפואה אחראים לפיתוחים פורצי דרך ששינו את הדרך בה רופאים מטפלים במגוון בעיות ומחלות. הסטרטאפ החדש אשר צפוי להצטרף לרשימה הוא Bio Micro Science, בבעלות היזמים אלי בן הרוש ואשר הולצר, אשר עוסק בפיתוח פתרונות ייחודיים ומקצרי זמן להליכים של צנתור לב ומוח. המכשירים הבלעדיים פותחו בליווי של מומחים עולמיים בתחומם: פרופ' עמית שגב, מנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי שיבא, ד"ר דוד אוריון, ממנהל מחלקת שבץ מוחי ומצנתר מוח במרכז הרפואי שיבא, וד"ר ריקארדו קראקובר, מצנתר לב בכיר, לצד צוות קליני בכיר נוסף המלווה את תהליך הפיתוח.
בימים אלו יוצאת החברה לסבב גיוס Seed דרך פלטפורמת Exit Valley, אשר יכלול עד 35 משקיעים ויסייע לחברה להשלים מחקר פרה-קליני.
לפרטים על החברה ועל סבב הגיוס הנוכחי של Bio Micro Science, היכנסו>>
בין הפיתוחים הייחודיים של Bio Micro Science אפשר למצוא את ה-'נינג'ה' לצנתורי לב, הממתין לקבלת פטנט בארצות הברית, וה'סליידר' לצנתורי מוח, המוגן בפטנט. מה הופך אותם לפוטנציאל אדיר עבור מצנתרים מסביב לעולם?
הנינג'ה מייעל משמעותית את הטיפול במחלות לב, גורם התמותה הנפוץ בעולם
לדברי פרופ' עמית שגב, "מחלת הלב הכלילית האיסכמית גורמת להתקפי לב ותעוקת לב, שהן חלק ממחלת לב וכלי דם, גורם התמותה הנפוץ בעולם. מעבר לנתוני התמותה המצערים, אין ספק שמדובר בנטל אדיר של הוצאות על מערכות הבריאות במדינות מסביב לעולם".
בפועל, "מחלת הלב היא טרשת עורקים הפוגעת בעורקי הלב, אשר מספקים דם לשריר הלב עצמו", מתאר פרופ' שגב. "טרשת העורקים גוררת התפתחות הצרויות וסתימות שנוצרות באותם כלי דם, אשר לא מאפשרות לדם לזרום בצורה תקינה. מצב זה עלול להוביל לתרחישים קליניים כמו אוטם שריר הלב, דום לב והתקף לב הדורש צנתור מיידי".
מעבר לכך, "ישנן הצרויות כרוניות המובילות ל'אנגינה פקטוריס', תעוקת חזה במאמץ, אשר גורמת לסבל של אנשים בפעולות פשוטות לכאורה, כמו עלייה במדרגות".
לצד טיפול תרופתי וניתוח מעקפים – הפתרון הצנתורי הזעיר פולשני הוא הפתרון המועדף
כאשר מזוהה הצרות עורקים אצל מטופל, "הוא מגיע לחדר הצנתורים, כדי לעשות אבחנה סופית ומוחלטת ולהחליט מהו הטיפול המועדף למטופל", מספר פרופ' שגב.
האבחון בחדר הצנתורים "יכול להוביל לשלושה פתרונות מרכזיים: הראשון הוא טיפול תרופתי, בניסיון לאזן את המדדים לפי המאפיינים של התופעה ושל המטופל".
הפתרון השני הוא פתרון של צנתור, המבוצע על ידי קרדיולוגיים מצנתרים. "באמצעות הצנתור, אנחנו פותחים את הסתימות ובסופו של דבר, ב-99% מהמקרים, יש צורך להשתיל 'סטנט', כלי זעיר הפותח את העורק מבפנים ושומר על רוחב מספיק לזרימת דם תקינה לאורך זמן".
הפתרון השלישי, מתאר פרופ' שגב, הוא ניתוח מעקפים. "במצב זה, לאחר הצנתור האבחנתי, המטופל מועבר לידיו של מנתח הלב, אשר עושה ניתוח לב פתוח ולמעשה מחליף את העורקים הקיימים בצינורות חדשים, שעוקפים את ההיצרות. 10-12% מהמקרים מסתיימים בניתוח".
הפתרון הצנתורי, באופן לא מפתיע, הוא הפתרון המועדף על המטופלים והרופאים כאחד, "משום שהוא זעיר פולשני, אין לו תחלואה נלווית ואין תקופת החלמה", אומר פרופ' שגב. "זהו הפתרון המועדף באופן ברור, במיוחד בקרב מבוגרים, אצלם כלל לא ניתן לבצע ניתוח בחלק מהמקרים".
הנינג'ה הוא פתרון פורץ דרך למקרים בהם העורק מוצר במידה קשה ולא ניתן להרחיבו באמצעים הסטנדרטיים עבור השתלת הסטנט
הליך הצנתור, מסביר פרופ' שגב, "דורש הרחבה של היצרות העורק לצורך השתלת הסטנט. לשם כך, מעבירים תחילה חוט תיל דק מאוד המווה "מסילה", ובשלב שני מעבירים מעין בלון זעיר שמתנפח ומרחיב את העורק על מנת שהסטנט יוכל לעבור".
ב-5%-10% מהמקרים, ההיצרות של העורק קשיחה ומסוידת מידי, כך שגם הבלון הקטן ביותר לא מצליח לעבור דרכה, כדי להכין את הדרך לסטנט. נכון להיום, הטכנולוגיות הקיימות להרחבת ההיצרות כוללות מקדחה ובלון מיוחד לריסוק אבנים, "אך הן יקרות, כוללות סיכון לא קטן לסיבוכים ולא תמיד מצליחות", מספר פרופ' שגב.
"בדיוק במקרים אלו, נכנס הנינג'ה לתמונה", אומר פרופ' שגב. "הרעיון הוא להרכיב את הבלון בפרופיל מאוד דק, כבר על חוט התיל ההתחלתי, ולהעביר את שניהם כמקשה אחת".
היתרונות המרכזיים של הנינג'ה מבית Bio Micro Science, "הם הפשטות והעלות הנמוכה שלו", אומר פרופ' שגב. "מדובר בציוד פשוט לייצור ולתפעול, שהעלות שלו צפויה להיות משתלמת במיוחד, מה שהופך את הפוטנציאל שלו לגבוה במיוחד. המצנתר לא צריך ציוד מיוחד, כל מה שהוא צריך זה להוריד את הנינג'ה מהמדף ולהשתמש בו".
אחר האפקטים המשמעותיים של שימוש בנינג'ה הוא מניעת ניתוחים. "המשמעות של הצרות שלא מצליחים לעבור אותה, היא הפנייה לניתוח", אומר פרופ' שגב. "כלומר, הנינג'ה יכול למנוע ניתוחים ולהגדיל את כמות הצנתורים המוצלחים".
פרופ' שגב מדגיש כי כאשר מטופל נכנס לחדר הצנתורים לצנתור דחוף, "אין הרבה זמן לקבל החלטות, ולכן חשוב מאוד לדעת שיש על המדף פתרון פשוט, ייחודי, יעיל ומשודרג, שהופך את הפרוצדורה ליעילות וטובה יותר למצנתר ולמטופל. מדובר בפתרון שיכול במקרים אלו לשנות את חוקי המשחק עבור קרדיולוגים מצנתרים".
גם בצנתורי מוח - ה'סליידר' של Bio Micro Science יכול להציל חיים
פיתוח ייחודי נוסף של הסטארט הרפואי הצומח הוא 'סליידר', השואף לייעל את הטיפול בשבץ מוחי, סיבת מוות מרכזית בעולם המערבי וגורם מוביל לנכות חמורה לטווח הרחוק. את פיתוח ה'סליידר' מלווה ד"ר דוד אוריון, נוירולוג, מצנתר מוח ומומחה לשבץ מוחי מהמרכז הרפואי שיבא.
הטיפולים הנוכחיים בשבץ מוחי כוללים הליך אנדוסקולרי בסיכון גבוה, אשר מסובך מאוד לביצוע -
בעקבות הגישה המוגבלת דרך העורקים הצוואריים הצרים והמפותלים, הניווט קשה מאוד ודורש יכולות גבוהות מצד מצנתר המוח המבצע את ההליך. מעבר לכך, ההליך עשוי להוביל להשפעות שליליות משמעותיות, כגון שחרור פסולת לזרם הדם, מה שעלול לגרום לסיבוכים חמורים ואף לשבץ מוחי נוסף.
ה'סליידר' הוא מכשיר ייחודי מוגן פטנט, הכולל צורה ומנגנון ייחודיים המאפשרים לו להתקדם על הציר במינימום חיכוך, על ידי הפחתת הלחץ המופעל על דפנות כלי הדם, ללא אובדן כוח. בעת הפעלת לחץ על צידי הקצה האחורי של המכשיר, וקטור הכוח הופך אנכי, וכתוצאה מכך מקדם את המכשיר כולו קדימה, כמו שרוול הפיך - על פי החוק הפיזיקלי של פסקל.
על רקע העובדה כי מדובר לרוב על הליך דחוף עם חלון זמן מצומצם מאוד לביצוע, שימוש ב'סליידר' יכול להציל חיים.
גיוס ה-Seed יוצא לדרך – עד 35 משקיעים בהליך מפוקח עם תשקיף
בימים אלו יוצאת Bio Micro Science בגיוס השקעות Seed, דרך פלטפורמת Exit Valley.
"החברה פיתחה אב טיפוס והיא כוללת צוות מומחים בעלי שם עולמי המלווים את הפיתוח", מספר אלי בן הרוש, בעלי Bio Micro Science ויזם סדרתי בתחומי ביוטק וביומד. "הסליידר והנינג'ה הם חלק מפורטפוליו של מוצרים של החברה, כולם חלק מהבשורה המיקרו-מהפכנית לצנתורים והליכים אנדווסקולריים נפוצים".
הליך גיוס ההשקעה מבוצע לאחר הודעה לרשות לניירות ערך, בפיקוח עורכי דין ורואי חשבון ועל פי תשקיף, דרך פלטפורמת Exit Valley, המשמשת נאמנה של ההשקעה, כך שההשקעה מועברת רק בסוף הליך הגיוס, על פי פרטי המשקיעים. "על פי המודל, בכל סבב השקעה אנחנו חושפים מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה ללא יותר מ-35 משקיעים, אשר יכולים להצטרף לעתיד של ההליכים האנדווסקולריים", אומר בן הרוש.
"חברת ביו מיקרו סיינס מצטרפת להצלחות נוספות שלי כמדען וממציא בתחום הקרדיולוגיה בעבר. החברה בעלת פוטנציאל להוביל את עולם הצינתורים בעולם", אומר הולצר
לפרטים על החברה ועל סבב הגיוס הנוכחי של Bio Micro Science, היכנסו>>