אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אופ"ק ממשיך לקצץ, אך מחירי הנפט במגמת ירידה ראשי אופ"ק+ שלשום בריאד. שיא בתפוקת הנפט מארה"ב | צילום: AFP

אופ"ק ממשיך לקצץ, אך מחירי הנפט במגמת ירידה

ארגון יצרניות הנפט האריך את תוקף הקיצוץ באספקה הגלובלית עד סוף 2025. למרות המתיחות במזה"ת המחירים נפלו בכ־11% מאז השיא שנרשם באפריל 

04.06.2024, 06:15 | חדשות חוץ

המדינות החברות בארגון אופ"ק+ הגיעו להבנות שלשום במהלך כינוס בריאד, להמשיך ולהאריך את תוקפם של קיצוצי הייצור שעליהם הודיעו בשנה שעברה, עד 2025.

בהודעה רשמית מסר הארגון כי יאריך את תוקפם של קיצוצי 1.65 מיליון חביות ביום, שעליהם הודיע באפריל שעבר, עד סוף שנת 2025. תוקפו של הקיצוץ הזה אמור היה לפוג בסוף השנה הנוכחית. בנוסף, הארגון האריך את תוקף הקיצוץ של 2.2 מיליון חביות ביום, שעליו הודיע בנובמבר, עד סוף ספטמבר 2024, כאשר בשלב זה ייפסק הקיצוץ באופן הדרגתי, עד שיסתיים בסוף ספטמבר 2025.

תוקפו של הקיצוץ אמור היה לפקוע בסוף החודש והתווסף להפחתה מצטברת קודמת של 3.66 מיליון חביות ביום שעליה הודיע הארגון ב־2022 וב־2023. הארגון, בהובלת סעודיה ורוסיה, ניסה בכך להתמודד עם ההאטה בביקושים הגלובליים והעלייה הדרמטית בייצור הנפט בארצות הברית.

ההחלטה שהתקבלה שלשום פירושה כי אופ"ק+ ימשיך להגביל את אספקת הנפט לפחות ב־18 החודשים הבאים, אבל בהדרגה יתחיל לטפטף לשוק חביות נוספות.

חרף הקיצוצים, שהיקפם כ־5.7% מהאספקה העולמית, ולמרות המתיחות המתמשכת במזרח התיכון ברקע הלחימה בעזה, מחירי הנפט הגלובליים נפלו בכ־11% מאז הגיעו לשיא של חמישה חודשים בתחילת אפריל.

מחיר חבית מסוג ברנט טיפס ב־0.1% בשעות הבוקר אתמול ל־81 דולר. בתחילת אפריל נסחרה חבית מסוג ברנט ב־91 דולר, זאת כאשר מתקפה נגד שגרירות איראן בסוריה, שלפי דיווחים ביצעה ישראל, הקפיצה את המחירים. גם מחיר חבית מסוג WTI המשמש כבנצ'מרק האמריקאי טיפס אתמול ב־0.1% ל־77 דולר, זאת לאחר שבתחילת אפריל עמד על 87 דולר.

התמתנות המחירים נרשמה גם בגלל שיא בתפוקת הנפט של ארצות הברית, שהגדילה את האספקה העולמית, כמו גם חששות לגבי ביקושים חלשים בסין — יבואנית הנפט הגדולה בעולם — ובכלכלות מובילות אחרות. בדו"ח החודשי האחרון שלה, סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA) הורידה את תחזית הצמיחה שלה לביקושי נפט השנה ב־14 אלף חביות ביום ל־1.1 מיליון חביות ביום, זאת ברקע ביקושים חלשים במדינות מפותחות, באופן מיוחד באירופה.

בה בעת, חרף הירידה בתחזית הצמיחה, עשוי להירשם מחסור. בחודש מרץ הסוכנות שבסיסה בפריז דיווחה כי היא צופה גירעון באספקה השנה, זאת במידה שאופ"ק יאריך את קיצוצי התפוקה למשך השנה כולה.


תגיות