אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צמצום פליטות גזי החממה? בארה"ב ההכרזות לחוד והמציאות לחוד ארובה במנהטן | צילום: בלומברג

צמצום פליטות גזי החממה? בארה"ב ההכרזות לחוד והמציאות לחוד

דו"ח חדש מראה שארה"ב רחוקה מעמידה ביעד שהגדירה לצמצום פליטות גזי החממה. הסיבה - הגידול בקיבולת ייצור האנרגיה המתחדשת נמצא בהאטה, בעיקר בשל עיכובים רגולטוריים. "צריך לעשות יותר, בקצב מהיר יותר, כדי לעמוד ביעדי האקלים", נמסר מהארגון שפרסם את הדו"ח

22.02.2022, 08:50 | עומר כביר

הגידול בקיבולת ייצור האנרגיה המתחדשת של ארה"ב נמצא בהאטה, והמדינה רחוקה מעמידה ביעדי צמצום פליטות גזי החממה שלה – כך לפי דו"ח רבעוני של ארגון American Clean Power Association (ACP) שפורסם בשבוע שעבר. בסך הכול, קיבולת הייצור של ארה"ב גדלה ב-27.7 גיגה-ואט, 45% ממה שדרוש על מנת לעמוד ביעדי צמצום הפליטות של המדינה.

קראו עוד בכלכליסט:


לפי הדו"ח, ב-2021 הגיעה קיבולת הייצור של ארה"ב מאנרגיות רוח ושמש ל-200 גיגה-וואט. ואולם, בעיות מדיניות משמעותיות מעכבות את צמיחת התעשייה ומאיימות על היכולת של המדינה לעמוד ביעדי צמצום הפליטות שלה. כך, למשל, נרשמה ב-2021 ירידה של 3% בהקמת מתקני אנרגיה מתחדשת חדשים לעומת השיא שנרשם ב-2020.


ארובה במנהטן, צילום: בלומברג ארובה במנהטן | צילום: בלומברג ארובה במנהטן, צילום: בלומברג


השלמת פרויקטים שאמורים היו לספק קיבולת של 11.4 גיגה-וואט נדחתה ל-2022 או 2023 בגלל מגוון קשיים. פרויקטי אנרגיה סולארית סבלו מעיכובים בגלל מדיניות סחר וחוסר ודאות רגולטורי שהשפיעו על זמינות הפאנלים הסולאריים שמיובאים לארה"ב. פרויקטי אנרגיית רוח הושפעו מחסור ודאות סביב פקיעה של זיכויי מס בעבור פרויקטים אלו.

"הגעה לקיבולת ייצור של 200 גיגה-וואט היא אבן דרך משמעותית, ומראה שאנחנו יכולים להשיג יותר עם מדיניות ציבורית חזקה שתתמוך בתעשייה", אמרה מנכ"לית ACP, הת'ר זיקל, בהודעה לעיתונות.

"למרות שארה"ב הגיעה ליעד מדהים זה, צריך לעשות יותר, בקצב מהיר יותר, כדי לעמוד ביעדי האקלים. אנחנו קוראים לקונגרס לנקוט בפעולה כדי ליצור עתיד של אנרגיה נקייה שיעזור ליצור יותר משרות משתלמות ולהלחם במשבר האקלים".

תגיות