אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"דירקטוריון אינרום מעוניין בשימור כוחו, בהמשך כהונת חבריו והתגמול המשולם להם" בני ברון. בעל המניות הגדול ביותר באינרום רוצה לשנות מבפנים |

"דירקטוריון אינרום מעוניין בשימור כוחו, בהמשך כהונת חבריו והתגמול המשולם להם"

בני ברון, שמחזיק ב־21.4% ממניות החברה, טוען כי ההתנגדות לדרישתו למינוי מחצית מחברי הדירקטוריון נובעת ממניעים פסולים. עוד הוא רומז כי גם המוסדיים שמחזיקים באינרום מייחלים לשינוי בחברה תחת היו"ר ציון גינת

07:45 | אלמוג עזר

בני ברון מוריד את הכפפות במאבק בדירקטוריון אינרום. בנייר עמדה שפרסם נוכח התנגדות הדירקטוריון להצעתו למינוי ארבעה דירקטורים מטעמו לאינרום לאחר שרכש 21.4% מהחברה הוא טוען כי "עולה החשד כי הדירקטוריון מעוניין בראש ובראשנה בשימור שלטונו, הנוכחי: קרי שימור כוחו התאגידי והמשך כהונתם הנוכחית של חבריו והתגמול המשולם להם, באצטלה של 'טובת החברה' וזאת בשעה שהחברה סובלת מזה זמן רב מביצועים נחותים לעומת השוק ובאובדן אמון מצד בעלי המניות".

עוד קבע ברון כי "תחת המשמרת של הדירקטוריון הנוכחי התדרדרו ביצועי החברה ושער מנייתה בבורסה הגיע לשפל חסר תקדים. אנו סבורים מנגד כי על מנת לאפשר שינוי כיוון בנהלותה של החברה, החלפת חלק משמעותי מחברי הדירקטוריון היא מחויבת המציאות. לצד זאת, אנחנו בדעה כי אין בהחלפת 4 דירקטורים משום פגיעה בטובת החברה וכי המשך כהונתם של 4 דירקטורים מתוך 8 חברי הדירקטוריון הנוכחיים מספקת בהחלט לצורך שימור הידע, ההיכרות והניסיון המצטבר בחברה".

עוד רומז ברון כי גם המוסדיים שמחזיקים (45%) באינרום מייחלים לשינוי בחברה ובדירקטוריון תחת היו"ר ציון גינת: "המוסדיים הם אלה שבחרו מלכתחילה למכור חלק מהחזקותיהם בחברה לנכסי הברון (הרוכשת, א"ע), כך שניתן להניח, כי גם הם סבורים שיש מקום לבצע שינוי משמעותי באופן התנהלות החברה עד כה". החברה התנהלה לאורך השנים בחוסר יעילות שאת מחירו שילמו וממשיכים לשלם הן לקוחות החברה והן המשקיעים. לטענתו, שורת הצעדים שאותם בכוונתו ליישם יתרמו לא רק לשיפור הרווחיות אלא גם יאפשרו לאינרום לעלות על פסים של צמיחה.

ברון פרסם את נייר העמדה לאחר שגם נציגי הקיבוצים ניר עוז (8%) ונירים (3%) התנגדו למה שהם רואים כהשתלטותו על החברה. בשבוע שעבר גם הדירקטוריון הודיע כי 6 מתוך 8 הדירקטורים המכהנים מתנגדים לרצונו של ברון למנות 4 דירקטורים מטעמו — הוא עצמו, בתו ספיר ברון ושני דירקטורים בלתי תלויים סמי בקלש וחן חיים כץ. זאת, בשל התהליכים השונים העוברים על החברה והצורך לשמור על רציפות בידע ובהחלטות. על פי הדירקטוריון, מינוי ארבעת הדירקטורים שאותם מציע ברון יביא לכוח בלתי פרופורציונאלי בידיו לעומת שיעור אחזקתו.

על פי ברון "הדין הקיים אינו אוסר פער בין כוח ההשפעה של בעל מניות בחברה לבין שיעור הזכויות ההוניות שלו בה, ואם קיים פער כזה (ואף משמעותי), הרי שאין פרושו של דבר כי הפער מקנה כשלעצמו לבעל המניות שליטה אפקטיבית בחברה". ברון גם מתייחס לטענות הקיבוצים על כך שהוא לא יכול לזכות לייצוג משמעותי בדירקטוריון מאחר שעסקיו הפרטיים כוללים בין היתר ייבוא מלט, בעוד אינרום היא חברה שבין היתר צורכת מלט מתוקף בעלותה על חברת איטונג. על פי ברון הוא ייבחן יחד עם המוסדיים בחברה, האם ובאלו צעדים יש לנקוט כדי להבטיח את פעילות נכסי הברון אל מול פעילות אינרום, אולם אלו ייעשו רק לאחר שנציגיו ייבחרו לדירקטוריון. לדבריו, "אם יידרש לאמץ הסדר תיחום פעילות כזה או אחר של נכסי הברון, הרי שמטבע הדברים סדר הפעולות הנכון והמתבקש הוא קודם כל, להמתין ולראות את תגובת בעלי המניות להצעתנו ואת הרכב דירקטוריון החברה אשר ייבחר בפועל ורק לאחר מכן להסדיר על פי הצורך את תיחום הפעולות הנכון והרלוונטי בנסיבות העניין".

עוד לדבריו, אין מגבלה על פי דין לבעלי מניות להציע מועמדים כלשהם לכהונה בדירקטוריון, דירקטורים רגילים, חיצוניים ובלתי תלויים. כמו כן לדבריו, ספיר ברון בתו עבדה במחלקת המיסים של משרד KMPG כמה שנים ומכהנת כדירקטורית בחברת מהדרין ומנכ"לית קבוצת ברון. עוד הוא טוען כי גם לאחר בחירת הדירקטורים מחדש, עצמאות הדירקטוריון לא תיפגע מאחר שעדיין מחצית מהדירקטורים בחברה יהיו בלתי תלויים.

מניית אינרום עלתה ב־18% מאז 12 בספטמבר, עת חשף כלכליסט את רכישת יותר מ־21% ממניות החברה על ידי ברון. בתוך כך שוויה גדל ב־350 מיליון שקל מ־1.6 מיליארד שקל ל־1.95 מיליארד שקל. המוסדי שמכר את מירב מניותיו לברון הוא אלטשולר שחם גמל ופנסיה שמכר לברון מניות בשווי של 232 מיליון שקל והיום אלטשולר מחזיק ב־3% בלבד באינרום לעומת יותר מ־16% טרם המכירה. ברון מורווח על הנייר 43 מיליון שקל מהשקעתו.

תגיות