אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה דיסקונט מכניס שותף לבנק האמריקאי מימין: מתיו בוטיין, ממייסדי גלטין פוינט וברק נרדי, ראש חטיבת אחזקות בדיסקונט | צילומים: אתר החברה, ישראל הדרי

נחשף בכלכליסט

למה דיסקונט מכניס שותף לבנק האמריקאי

בנקים אזוריים סובלים מסנטימנט שלילי, אבל דיסקונט מאמין שקרן גלטין פוינט תשביח את דיסקונט ניו יורק 

15.08.2024, 06:12 | גולן חזני

בנק דיסקונט אישר אתמול בדיווח לבורסה את חשיפת כלכליסט, לפיה הוא חתם על עסקה למכירת 15% מבנק דיסקונט ניו יורק לקרן ההשקעות האמריקאית גלטין פוינט תמורת 150 מיליון דולר. העסקה משקפת לבנק, שמתמקד בבנקאות פרטית ועסקית בארה"ב, שווי של כמיליארד דולר.

מדובר על שווי נמוך ב־14% מהשווי של דיסקונט ניו יורק בספרי דיסקונט (4.4 מיליארד שקל, שהם כ־1.17 מיליארד דולר, נכון לסוף הרבעון הראשון), כך שהשלמת העסקה תוביל את דיסקונט לבצע הפחתת הון בהיקף של 140—190 מיליון שקל. השווי הוא גם נמוך מההון העצמי של דיסקונט ניו יורק, שעמד בסוף הרבעון השני על 1.25 מיליארד דולר.

לפני השלמת העסקה, דיסקונט ימשוך דיבידנד של עשרות מיליוני דולרים מדיסקונט ניו יורק, שהיקפו עשוי להגיע עד ל־250 מיליון דולר. הדיבידנד יופחת מהשווי של הבנק בעסקה, כך שהנתח של גלטין פוינט עשוי להגיע עד ל־20% מדיסקונט ניו יורק, וזאת בלי שקרן האמריקאית תשלם סכום נוסף עבור המניות. בדיווח לבורסה מציין דיסקונט כי במסגרת העסקה נקבעו מנגנונים שלפיהם גלטין פוינט תוכל לממש את המניות בשנים הקרובות.

מדוע דיסקונט מכניס שותף לבנק האמריקאי שלו בתנאים האלו ובעת הנוכחית, שבה הסנטימנט בשווקים הוא שלילי כלפי הבנקים האזוריים בארה"ב, שעליהם נמנה דיסקונט ניו יורק, ובארץ יש מלחמה? לאורך השנים דיסקונט בחן אפשרויות שונות למכירת הבנק. לאחרונה הגיעו בדיסקונט למסקנה כי חרף האתגרים הקיימים בשוק בעת הנוכחית, הדבר הנכון הוא להכניס שותף מקומי שמתמחה בפיננסים. זאת, בתקווה שהוא יסייע במיצוב הבנק, קביעת תוכנית אסטרטגית חדשה ופיתוחו, כך שבסופו של דבר הנתח של דיסקונט בדיסקונט ניו יורק יהיה שווה יותר.

גלטין פוינט היא לא קרן גדולה. היקף הנכסים שתחת ניהולה עומד על כ־4.5 מיליארד דולר. אולם היא מובלת על ידי מי שהיו בכירים בבלקרוק ובמשרד האוצר האמריקאי, ומתמחה בתחום הפיננסים. הקרן השקיעה בקבוצות ביטוח גדולות ובבנקים מקומיים בארה"ב לאורך השנים, והצליחה לייצר תשואה נאה על ההשקעות. הקרן גם היתה שותפה עד לחודש שעבר בגרעין השליטה בהפניקס, חברה שתחת שליטתה, שנמשכה חמש שנים, יותר מהכפילה את שווי השוק שלה.

בהתאם להיקף הנכסים שהיא מנהלת, השקעה של 150 מיליון דולר מצד גלטין פוינט בדיסקונט ניו יורק, הופכת את הבנק האמריקאי של דיסקונט לנכס משמעותי עבור הקרן. בהתאם, בדיסקונט, בניהולו של אבי לוי, מאמינים שהקרן תשקיע מאמץ וזמן רב בהשבחת דיסקונט ניו יורק. אחד המייסדים שלה, מתיו בוטיין, שהיה בכיר בבלקרוק, מנהלת הנכסים הגדולה בעולם, אף ימונה לראש ועדת אסטרטגיה חדשה שיקים דיסקונט ניו יורק לאחר השלמת העסקה. למעשה, הנוכחות של בוטיין בגלטין פוינט היתה אחת הסיבות לכך שדיסקונט שאף לבצע את העסקה מול הקרן.

את העסקה מטעם דיסקונט הובילו ברק נרדי, ראש חטיבת אחזקות בבנק, והילה חימי, מנכ"לית דיסקונט קפיטל, זרוע ההשקעות הריאליות של הבנק. נרדי אמר לכלכליסט כי "העסקה עם גלטין תשביח את דיסקונט ניו יורק. לגלטין ולמנהליה ניסיון מוכח בהשבחות מוצלחות של השקעות שביצעה על רקע תנאי המאקרו הנוכחיים, והמכפילים בהם נסחרים הבנקים בארה"ב, התנאים בהם בוצעה העסקה, משקפים מחירי שוק הוגנים".

דיסקונט ניו יורק סיים את הרבעון השני של השנה הנוכחית עם רווח נקי של 16.5 מיליון דולר, ירידה של 25% בהשוואה לרווח הנקי ברבעון השני של 2023 הרווח הנקי ברבעון השני משקף תשואה על ההון של 5.4%, בעוד שבתקופה המקבילה אשתקד התשואה על ההון עמדה על 7.6%.


תגיות