אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבנק הדיגיטלי וואן זירו מתכנן לגייס 100 מיליון דולר מימין: בעל השליטה בוואן זירו אמנון שעשוע וגל בר דעה המנכ"ל | צילומים: מובילאיי אוראל כהן

הבנק הדיגיטלי וואן זירו מתכנן לגייס 100 מיליון דולר

השווי לפיו יבוצע הגיוס ע"פ הערכות ראשוניות נע בטווח של 400-450 מיליון דולר; השווי בגיוס האחרון ב-2022 עמד על 320 מיליון ד'; המשתתפים בגיוס צפויים להיות בעלי מניות קיימים כמו הבנק השוויצרי יוליוס בר וקרן סרברוס, לצד גופים חדשים; וואן זירו גייס עד היום 240 מיליון ד'

11:50 | אלמוג עזר

וואן זירו לקראת סבב גיוס נוסף. בימים הקרובים ייפגשו נציגי הבנק הדיגיטלי שבבעלות אמנון שעשוע עם בעלי מניות, על מנת לגייס 100 מיליון דולר.

השווי לפיו יבוצע הגיוס ייקבע בשבועות הקרובים תוך כדי הפגישה עם בעלי המניות שישתתפו בגיוס, אם כי על פי הערכות ראשוניות, השווי אליו מכוונים בבנק הדיגיטלי נע בין 400 מיליון דולר ל-450 מיליון דולר.

שווי הגיוס הנוכחי גבוה ביותר מ-100 מיליון דולר לעומת השווי שנקבע בגיוס האחרון של הבנק ב-2022 ועמד על 320 מיליון דולר. העלייה בשווי הגיוס מוסברת בסביבת הבנק בכך שהבנק מתקרב לראשונה לרווחיות וכרגע היעד הוא להציג רווחיות שנתית ראשונית ב-2025.

המשתתפים בגיוס צפויים להיות בעלי מניות קיימים של הבנק, לצד גופים חדשים. הגופים שמחזיקים היום לצד שעשוע החזקה של יותר מ-1% בבנק הדיגיטלי הם הבנק השוויצרי יוליוס בר, קרן סרברוס, פלטפורמת הגיוס להשקעות בענף ההייטק Our Crowd וחברת הביטוח הכשרה.

הבנק הדיגיטלי גייס עד היום 960 מיליון שקל ממשקיעים (240 מיליון דולר), אולם רובו של היקף הגיוסים בעבר שומש עבור הוצאות הקמה. מעבר לכך הבנק חייב לגייס הון על מנת לעמוד בתנאי הלימות הון של בנק ישראל. בשנים 2022 ו-2023 הפסיד הבנק 620 מיליון שקל.

הגיוס המתקרב נערך לאחר שוואן זירו כבר ביקש לגייס הון של 100 מיליון דולר בשנה שעברה, אולם הגיוס לא יצא אל הפועל בעקבות מלחמת חרבות ברזל.

בנוסף, מלחמת חרבות ברזל הביאה לעיכוב משמעותי בתוכניות ההתרחבות של וואן זירו. וואן זירו הודיע בתחילת השנה על כוונה להתרחב לחו"ל ביחד עם בנק ג'נרלי האיטלקי (הבנק הפרטי השלישי בגודלו באיטליה). אם כי בחודש שעבר הודיעה הנהלת הבנק לעובדים כי התוכניות להקים בנק דיגיטלי באיטליה הוקפאו ללא יעד התחדשות כרגע.

היציאה לחו"ל הייתה אמורה להביא אף לשינוי במבנה הבנק והנהלתו. הבנק אמור היה לעבור הפרדה מבנית בין הבנק הישראלי לחברה הטכנולוגית שתפתח את המוצר באיטליה.

מנכ"ל וואן זירו גל בר דעה היה אמור לנהל את הבנק באיטליה ולהיות אמון על המשך התרחבות הבנק מחוץ לישראל, בעוד אייל גפני אמור היה להתמנות למנכ"ל וואן זירו ישראל. ביטול התוכניות הביאו לכך שבר דעה נותר מנכ"ל הבנק וגפני הפך מנכ"ל משותף. בנוסף, לאורך השנה הנוכחית צמצם הבנק את כוח האדם שלו ופיטר 50 עובדים מתוך 400 עובדים.


תגיות