אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היוגה החדש של לנובו מנסה להתאים את עצמו למשתמשים לנובו Yoga Slim 7i Aura Edition | צילום: איתי שמושקוביץ

בדיקת כלכליסט

היוגה החדש של לנובו מנסה להתאים את עצמו למשתמשים

ה-Yoga Slim 7i החדש חזק, מהיר ודק ונעזר ב-AI כדי לשנות את מצבי העבודה. בפועל השינוי האוטומטי פחות מרשים, אבל חלק מההגדרות המוכנות מראש שימושיות

09:06 | איתי שמושקוביץ

אם יצרניות המחשבים עובדות עם אותם ספקים, פלוס מינוס, ומשתמשות באותם רכיבים, פלוס מינוס - מה כבר ההבדל בין המוצרים שלהן? יש הבדלים, כמובן, מהשילוב בין הרכיבים השונים ועד לעיצוב ולאיכות ההרכבה.

הלפטופ החדש של לנובו מספק דוגמה להבדל נוסף - בגישה. ה-Yoga Slim 7i Aura Edition משתמש במעבד החדש של אינטל, שמאפשר להריץ AI במחשב עצמו, גם בלי חיבור לרשת. זה לא המחשב היחיד שמשתמש במעבד כזה, ובכל זאת לנובו מצאה משהו חדש לעשות איתו שייחודי לה, כרגע לפחות.

לקחנו אותו לבדיקה כדי להתרשם מיכולות ה-AI החדשות, אבל לא רק מהן.


לנובו Yoga Slim 7i. דק ומציע מגוון חיבורים, צילום: לנובו לנובו Yoga Slim 7i. דק ומציע מגוון חיבורים | צילום: לנובו לנובו Yoga Slim 7i. דק ומציע מגוון חיבורים, צילום: לנובו

מבנה ועיצוב: סולידי ומרווח

ה-Yoga החדש לא שונה משאר הדגמים בסדרה - העיצוב סטנדרטי ונקי. בגב המכשיר יש לוגו של לנובו, וכשפותחים את המסך מגלים בצד המחשב לוגו של Yoga. כמו דגמים אחרים בסדרה, הוא נטש את הגמישות שאיפיינה את יוגה בעבר - המסך נפתח ל-180 מעלות ולא יותר מכך, אל תנסו לקפל אותו לתצורת אוהל או להפוך את המסך כך שיוצמד לגב המקלדת. האמת? האפשרות האחרונה, לפחות, נראתה לי בעבר די מיותרת כי היא הפכה את היוגה למין טאבלט גדול וכבד.

המסך עצמו גדול, בגודל 15.3 אינץ', מה שמוביל לכך שהמחשב כולו גדול יחסית. למרות זאת, המחשב עדיין דק ושוקל 1.5 ק"ג - זה לא משקל קל והוא מורגש היטב, אבל יחסית לגודל זה לא רע. בדגם קודם של לנובו, עם מעבד Snapdragon, היו רק שלושה חיבורי USB-C, אבל בדגם הנוכחי יש מבחר יותר מגוון: חיבור USB-C / Thunderbolt, לצידו חיבור USB-A וגם כפתור פיזי לנטרול המצלמה. בצד שמאל יש חיבור HDMI, עוד חיבור USB-C / Thunderbolt ויש גם שקע לאוזניות חוטיות.

בגוף המחשב נשאר מספיק מקום למקלדת מרווחת - כרגיל אצל לנובו היא מאוד נוחה, אבל המקשים לא גדולים ואפשר אולי היה לתת להם עוד קצת מקום. המקלדת לא תופסת את כל השטח: היא ממורכזת ומשני צדדיה השאירו מקום לרמקולים. מתחת למקלדת נשאר מקום לטאצ'פד גדול ונוח.

המקלדת נוחה, ואפשר היה לתת לה עוד מקום , צילום: איתי שמושקוביץ המקלדת נוחה, ואפשר היה לתת לה עוד מקום | צילום: איתי שמושקוביץ המקלדת נוחה, ואפשר היה לתת לה עוד מקום , צילום: איתי שמושקוביץ

חומרה: חזק ומהיר, גם בלי קשר ל-AI

החידוש המעניין נמצא מתחת למארז, ופה נמצא כאמור מעבד חדש של אינטל - Core Ultra 7 256V. בדגם שהגיע לבדיקה הוצמדו לו גם זיכרון של 32 גיגה בייט, כרטיס מסך ARC של אינטל וכונן אחסון בנפח 1 טרה בייט.

עוד לפני שמגיעים ל-AI, מדובר במפרט חזק שעומד בלי בעיות בכל משימה יום-יומית לפחות, וגם משימות כבדות יותר, כמו משחקים או עריכת מדיה, לא הקשו עליו. המחשב מהיר, לא הרגשתי שהוא מתחמם ולכן גם לא היה צורך להפעיל את המאווררים.

המסך מספק תצוגה מצוינת, גם באור השמש אבל עדיין מציג השתקפויות של הסביבה. הרמקולים חזקים וטובים מאוד.

אחת ההבטחות של אינטל היא שהמעבדים החדשים כוללים שיפור בצריכת החשמל, מה שאמור לאפשר שעות של עבודה ללא טעינה. ראיתי את זה כבר במחשב של אסוס המתחרה, ואצל לנובו זה תלוי במצב השימוש במחשב, אפשרות עליה ארחיב בהמשך. הרגשתי שהסוללה מתרוקנת מהר יותר ממה שציפיתי - עד שהמחשב עובר למצב חיסכון בצריכת החשמל, ולפי ברירת המחדל זה קורה כבר כשנשארים בסוללה 30%. בשורה התחתונה הסוללה הספיקה ליום עד יום וחצי של עבודה לא אינטנסיבית במיוחד, וטעינה של המחשב מ-15% ל-50% נמשכה בערך חצי שעה.

המסך מצוין וגם הרמקולים טובים מאוד, צילום: איתי שמושקוביץ המסך מצוין וגם הרמקולים טובים מאוד | צילום: איתי שמושקוביץ המסך מצוין וגם הרמקולים טובים מאוד, צילום: איתי שמושקוביץ

תוכנה: ביחרו לעצמכם את מצב ההפעלה

את השינוי בחומרה מרגישים כאן - התוכנה היא זו שמממשת את יכולות ה-AI. ה-Yoga מגיע עם ווינדוס 11, וכמו אצל המתחרים מדובר בגרסה שעדיין לא כוללת את תכונות הבינה המלאכותית החדשות של מיקרוסופט - אלה אמורות להגיע בעדכון גרסה שהחברה צפויה להפיץ בחודש הבא.

בינתיים אפשר כבר להשתמש ביכולות ה-AI של המעבד גם בלי "טובות" ממיקרוסופט. אז איזה כיוון שונה בחרה לנובו? החברה שילבה בדגם החדש כמה מצבי שימוש שונים, ובמקלדת יש אפילו קיצור דרך ייעודי לכך. יש שלושה פרופילי שימוש ראשיים שלא מחדשים - חיסכון בחשמל, ביצועים מקסימליים ועוד פרופיל שמציע מקום טוב באמצע בין השניים האחרים.

מעבר לכך, יש מערכת AI שאמורה להתאים אוטומטית כמה מהגדרות המחשב לפי אופי השימוש שלכם - ביטול רעשים ברמקולים, במיקרופונים וחיבור מחדש אוטומטי ל-WiFi. זו לא תכונה קריטית שמשנה את השימוש במחשב, אלא עוד תכונה חדשה שאפשר להציע למשתמשים.

האפשרות של "מצבים חכמים" קצת יותר מעניינת, ובחלק מהם לא נראה שצריך AI: כאן מציעה לנובו לשלב בין כמה אפשרויות, למשל לבטל התראות מאתרים "מסיחי דעת" כשאתם מרגישים שאתם צריכים להתרכז. ברירת המחדל ביטול התראות ל-30 דקות מפייסבוק, טוויטר, אינסטגרם ויוטיוב, ואפשר להוסיף ידנית אתרים אחרים ולשנות את משך הזמן.

יש גם מצב שאמור לעזור לשמור על בריאותכם ולהקפיץ מדי פעם המלצה לתת מנוחה לעיניים ולהזיז אותן מהמסך. יש אפילו אפשרות לזהות יציבה בעייתית ולהקפיץ הודעה לגביה. התכונות האלו דורשות שימוש במצלמה, ונראה שהן אחראיות לחלק מהריקון המהיר יחסית של הסוללה. יש עוד כמה מצבים, כולל אחד שאמור לשמור על הפרטיות שלכם ולטשטש את המסך כשהמערכת מזהה שמישהו נוסף נמצא לידכם - תכונה שלא הצלחתי להפעיל משום מה.

אינטל מציעה את AI Playground, תוכנה שמדגימה היטב את יכולות ה-AI של המעבדים שלה והרחבתי עליה בסקירה של הזנבוק החדש של אסוס. התוכנה לא מגיעה עם המחשב אלא זמינה להורדה חינם, בהפעלה הראשונה צריך להוריד את המודלים המתאימים ואחרי ההורדה אפשר להשתמש בתוכנה גם בלי חיבור לרשת.

גם כאן מצאתי הדגמה לכך שעדיין אי אפשר לסמוך לגמרי על AI: התוכנה של אינטל כוללת מנוע תשובות, וכשניתקתי את החיבור לאינטרנט ושאלתי מי רצח את יצחק רבין הופתעתי לגלות שהרצח, שהתרחש ב-2006(?!), נותר תעלומה בלתי פתורה(?!?) - למרות שהמשטרה עצרה כמה חשודים. חיברתי את המחשב לרשת, חזרתי על השאלה ואז התשובה השתנתה - השנה השתנתה ל-1995, אבל המקרה נותר תעלומה שלא נפתרה עד היום(?!?!).

סיכום

ה-Yoga Slim 7i Aura Edition מציע חבילה מוצלחת, עם ובלי קשר ל-AI. מצבי השימוש השונים הם לא ממש פריצת דרך חדשנית, אבל חלקם לפחות יכולים להיות שימושיים, וזה נוח יותר שהם כבר חלק מהמערכת ולא צריך לחפש פתרונות חיצוניים.

המחיר צפוי לעמוד על כ-7,500 שקל - לא זול במיוחד, אבל בסך הכל סביר יחסית למתחרים. אם מוותרים על התמיכה ב-AI אפשר למצוא דגמים זולים יותר.




תגיות