אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מי צריך לבחור את בעלי המקצוע בפרויקט התחדשות עירונית?

האם עדיף שבעלי הדירות יבחרו את אנשי המקצוע, או שהיזם יבחר אותם? ומיהו בעל המקצוע שחשוב לבחור לפני כולם? עו"ד דן הלפרט, מומחה לנדל"ן, מקרקעין, והתחדשות עירונית נותן לכם כמה טיפים חשובים בעניין זה.

16.01.2024, 18:50 | בשיתוף מרכז הנדל"ן


בפרויקטים של התחדשות עירונית בעלי דירות רבים משוכנעים שבגלל שהיזם משלם לאנשי המקצוע הוא גם זה שבוחר אותם. האם הזכות הזאת שמורה רק ליזם?

עו"ד דן הלפרט, מומחה לנדל"ן, מקרקעין, והתחדשות עירונית טוען שלא כך המצב. לטענתו, השליטה בעסקה היא בידי בעלי הדירות. עליהם מוטלת האחריות לבנות את התשתית לכל מה שיבוא בהמשך, וזה כולל בחירת בעלי מקצוע נכונים.

השלב הראשון והחשוב ביותר הוא לבחור עורך דין שילווה את הפרויקט, והוא זה שעוזר לבעלי הדירות לבחור את יתר בעלי המקצוע.

עורך הדין מסייע לבעלי הדירות לבחור מפקח איכותי ומקצועי. המפקח אחראי מטעם הבעלים על ההיבטים התכנוניים וההנדסיים של הפרויקט, מלווה את בעלי הדירות בשלבים הראשונים של המשא ומתן על המפרט הטכני, בודק תוכניות לפני הגשת הבקשה להיתר, והוא זה שמהווה את העיניים עבור בעלי הדירות בזמן ביצוע העבודות בשטח.

עורך דין עוזר לבחור אנשי מקצוע נוספים - יועץ ביטוח, שמאי ויועץ מיסוי. הוא גם מסייע לסגור מולם חוזה שישמור על האינטרסים של בעלי הדירות.

בשלב שלאחר מכן בוחרים יזם ויוצאים לדרך. בנוסף אומר הלפרט שחשוב שבעלי הדירות יהיו מעורבים גם בבחירת האדריכל, גם אם היזם הציע מספר מועמדים מטעמו. לבעלי הדירות יש את הכוח להחליף אדריכל אם לא מרוצים ממנו, אך ההחלטה צריכה להיות מקובלת גם על היזם.

לגבי קבלן, הלפרט אומר שעדיף לבעלי דירות לא להתערב בהחלטה זו השמורה ליזם. אם חלילה יקרוס הקבלן במהלך הבניה, היזם יטיל את האחריות על בעלי הדירות והנזק ייפול גם עליהם, מצב לא רצוי בכלל.

אז אילו בעלי מקצוע נוספים כדאי שבעלי הדירות יבחרו בעצמם, ומה הדרך הנכונה לבצע את התהליכים האלו – הכל בכתבה שלפניכם.

לפרטים נוספים>>