אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צה"ל מודה לראשונה: חסרים לו טנקים ותחמושת טנקים של צה"ל בגבול עזה | צילום: JACK GUEZ / AFP

צה"ל מודה לראשונה: חסרים לו טנקים ותחמושת

במענה לעתירה לבג"ץ סביב שירות נשים בתפקידי לחימה, נטען, כי אין יכולת לשלב בתקופה זו נשים בתפקידי לחימה בשריון בשל אילוצים הנובעים מן המלחמה – ביניהם אי כשירות של טנקים רבים ומחסור בפגזי שריון

15.07.2024, 21:11 | יובל שדה

צה"ל מודה כי חסרים לו טנקים ופגזי שריון, כך לפי מענה שנשלח מטעם הצבא לבג"ץ בנושא עתירה בעניין שירות נשים בתפקידי לחימה.

בהודעה שנשלחה מטעם המדינה במענה לעתירה נכתב כי אין יכולת לשלב בתקופה זו נשים בתפקידי לחימה בשריון בשל "אילוצים הנובעים מן המלחמה – ביניהם אי כשירות של טנקים רבים; מחסור בתחמושת; היקף המתגייסים הרב לחיל השריון הנדרש כדי למלא את השורות לטובת הפעילות ברצועת עזה ובגבול הצפון". הצבא טוען כי יוכל לשלב נשים שוב בתפקידי לחימה בשריון בנובמבר 2025.

בהמשך פורט כי "במהלך המלחמה נפגעו טנקים רבים, אשר מושבתים בשלב זה ואינם משמשים ללחימה או לאימונים, ולא צפויה בקרוב הכנסתם של טנקים חדשים לחיל. משמעות הדברים היא כי היקף הטנקים הקיים בחיל השריון אינו מספיק, הן למאמצי המלחמה, הן לביצוע ההתנסות בו-זמנית. באופן דומה, היקף התחמושת והמשאבים הנדרשים לתחזוקת הכלים מוגבלים מאוד. צה"ל פועל כל העת להרחבת היקף התחמושת אך לא ניתן להיערך בשלב זה לפתיחת ההתנסות במועדה, משלא ניתן להבטיח כי יהיו די כלים ותחמושת לצורך עמידה ביעדי ההתנסות".

למרות זאת, בשבוע שעבר נחשף בכלכליסט כי מתחילת המלחמה מספר מדינות הפסיקו למכור תחמושת לישראל, ביניהן מעצמה זרה שאינה ארה"ב שהפסיקה למכור חומרי גלם שאיתם מייצרים תחמושת. זאת בנוסף לידיעה מחודש ינואר שפירטה כיצד המחסור העולמי בתחמושת מוביל את צה"ל לנהל את קצב ההפצצות.

הצורך האדיר בחימושים נובע מהכמות החריגה של הפצצות שצה"ל ביצע בעזה מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, התארכות המלחמה, חרם בלתי פורמלי של חלק מהמדינות שהפסיקו לבצע סחר ביטחוני עם ישראל ומחסור גלובלי בתחמושת. השימוש המוגבר בתחמושת במלחמות בעזה ובאוקראינה הוביל את העולם למחסור עולמי חריג בתחמושת מכל הסוגים, מה שהוביל לעליית מחירים ותחרות מוגברת בין המדינות השונות על תחמושת וחומרי גלם.


תגיות