אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת ההונאה בווסטו: אושרו עיקולים של 117 מיליון שקל - בין השאר על המייסדים ובכירים לשעבר מייסדי וסטו יניב ברטלה ואלון ליפשיץ | צילום: באדיבות וסטו

פרשת ההונאה בווסטו: אושרו עיקולים של 117 מיליון שקל - בין השאר על המייסדים ובכירים לשעבר

בית המשפט אישר הטלת העיקולים: כ-90 מיליון שקל על נכסי המייסדים וסך של 27.6 מיליון שקל לשני העובדים לשעבר ונותן שירותים. הבקשה המקורית ביקשה לחייב את המייסדים בעיקולים על סך 768.6 מיליון שקל ואת הבכירים ונותן השירות ב-247 מיליון שקל

19.09.2023, 14:23 | מאיר אורבך

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר הטלת עיקולים בסך כולל של 117 מיליון שקל על שני מייסדי חברת וסטו, שני בכירים לשעבר בחברה ונותן שירות. הבקשה שאושרה, שהוגשה על ידי עורכי הדין שמוליק קסוטו ורונן בוך, כללה עיקולים בסך כ-90 מיליון שקל על נכסיהם של ברטלה וליפשיץ. בנוסף, הטיל בית המשפט עיקולים בסך 27.6 מיליון שקל על שני העובדים לשעבר ועל נותן השירותים.

העיקולים שהיו במעמד צד אחד היו חלק מבקשת וסטו לחייב את יניב ברטלה שכיהן כמנכ"ל ואת אלון ליפשיץ שכיהן כסמנכ"ל הנדסה פיננסית, בסך של 768.6 מיליון שקל. עוד התבקש בית המשפט לחייב את אודי גינתי וג'וש רורקה, שני בכירים לשעבר בחברה, ואת טל עוזר שנתן שירותים לחברה בעיקולים על סך של 247 מיליון שקל.

לטענת החברה ובהתאם לממצאי חקירה בלתי תלויה שבוצעה על ידי גורמי חקירה בינלאומיים, המשיבים ביצעו מעשי תרמית וזיוף חמורים תוך שהוליכו שולל הן את חברות הביטוח ומבטחי המשנה והן את דירקטוריון החברה ועובדיה.

לטענת החברה ובהתאם לחקירה, המשיבים זייפו מכתבי אשראי של מוסדות בנקאיים מובילים וכן חתימות של נציגי בנקים. בנוסף, ברטלה וליפשיץ אף התחזו לנציג בנק פיקטיבי בשם "אלכס גרסיה" אותו יצרו, וזאת על מנת להסתיר את מעשי התרמית והזיוף. כמו כן, נדרשו לפצות את החברה על השימוש שעשו בקופתה לצרכיהם האישיים: חופשות משפחתיות, טיסות במטוסים פרטיים ועוד הוצאות שבינן לבין פעילות החברה אין דבר. ברטלה אף עשה שימוש בקופה בין היתר להפקת מסיבת יום הולדת יוקרתית, קבלת שירותי רפואה פרטית, טיפולים אסתטיים, תשלום לבית ספר לגלישה ותשלומים לחנויות צעצועים.

עמי ברלב, מנכ"ל וסטו: "אישור ביהמ"ש במעמד צד אחד לסעדים הזמניים ולעיקולים שהתבקשו מאשרר את תוצאות חקירת החברה כנגד מר ברטלה, מר ליפשיץ, מר גינתי, מר רורקה ומר עזר. הבקשה למתן סעדים זמניים נתמכה בראיות רבות מהן למד בית המשפט המחוזי באופן חד משמעי כי הראיות שהוצגו תומכות בממצאי החקירה שניהלה החברה. בקשה לסעדים זמניים זו היא חלק מהליך משפטי רחב יותר אשר ידון בהמשך לפי הנהלים המשפטיים, אך העובדה שהשופט הטיל את העיקולים האלו ובהיקף כזה משמעותי - זו המהות מבחינתנו וההוכחה לכך שהחקירה סיפקה ראיות חותכות".

עורכי הדין טל שפירא ומירב בר-זיק מסרו מטעמו של ברטלה: "הבקשה המדוברת, כמו גם ההחלטה שניתנה בה כלל לא הומצאו לברטלה וכדפוס חוזר בפרשה זו הודלפו לאמצעי התקשורת טרם המצאתן. הבקשה למתן הוראות עליה נשענת הבקשה למתן עיקולים, היא בקשת סרק הנעדרת כל יסוד עובדתי ומשפטי שהוגשה שלא כדין כבקשת ביניים במסגרת הליכי חדלות פירעון בניסיון ברור ושקוף להתחמק מתשלום אגרה ודינה להידחות על הסף, ועמה גם הבקשה למתן עיקולים שהוגשה לצדה. ההחלטה, שאינה מוכרת לברטלה, ניתנה במעמד צד אחד מבלי שניתנה לברטלה ההזדמנות להגיב לדברים, ואין צורך לומר כי עמדתו המלאה של ברטלה ביחס לטענות המופרכות הנטענות בה, כמו גם להליך הבדיקה הפגום והמגמתי שעומד במרכזה, תוגש לבית המשפט".

מבא כוחו של אלון ליפשיץ, עורך הדין נתי חיים ממשרד אגמון עם טולצ'ינסקי, נמסר כי "המסמכים הומצאו זה עתה לידיהם והם ילמדו אותם ויגיבו לבית המשפט. אולם כבר עתה ניתן לומר כי בית המשפט דחה את מרבית הבקשה להטלת עיקולים זמניים ולא בכדי. מדובר בהליך חסר בסיס משפטי ועובדתי ואנו משוכנעים כי בית המשפט ידחה את ההליך במלואו לאחר שמיעת טענותינו. להוסיף על כך וחמור מכל, מדובר בהליך שכל כולו נשלט על ידי מי שמצויים בניגוד עניינים חריף משאין כמותו, אשר כיהנו כדירקטורים בחברה לאורך כל התקופה הרלוונטית וכעת מנסים לנקות עצמם באופן מלאכותי באמצעות הגשת הליכי סרק".

תגיות