אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פסק דין דרמטי: יזם קרס, בעלי הדירות ישלמו חלק מההוצאות

פסק דין חדש מטלטל את עולם ההתחדשות העירונית: לראשונה, בעקבות קריסת יזם, חלק מההוצאות יוטלו על בעלי הדירות. עו"ד דן הלפרט, בעלים ומייסד משרד עו"ד דן הלפרט, מסביר את משמעות פסק הדין החדש.

03.06.2024, 10:36 | בשיתוף מרכז הנדל"ן

עד כה הנחת היסוד בפרויקטים של התחדשות עירונית הייתה שבעלי דירות לא ישלמו שקל מכיסם. כל עלויות הפרויקט, כולל מיסים, היטלים, אגרות, מימון יועצים, קבלנים, אדריכלים ובעלי מקצוע אחרים, מומנו על ידי היזם.

אך כעת הגיע פסק דין דרמטי: בית המשפט המחוזי דן בתביעה בין חברה יזמית שקרסה כלכלית לבין בעלי דירות, והכריע שחלק מהוצאות ביטול עסקת תמ"א 38 יוטלו על בעלי הדירות.

הוצאות אלו עשויות לכלול: ביטול הערות אזהרה, החזרת נסח טאבו, ביטול שומות ברשות המיסים, הסרת גדרות ושלטים, שכירת עורך דין, תשלומי קנסות ועוד.

עו"ד דן הלפרט מדגיש: זו הפעם הראשונה שחלק מההוצאות מוטלות על בעלי הדירות. זאת בעקבות עלייה במספר החברות שמגיעות לחדלות פירעון, מה שגורם לשינויים משפטיים משמעותיים בתחום ההתחדשות העירונית.

לדבריו, לפסק הדין יש משמעויות מרחיקות לכת: הוא משפיע על האופן שבו בוחנים התקשרות מול יזמים. לכן, חשוב כיום יותר מתמיד לחדד את ההסכמים ולהכניס סעיפים ברורים המתייחסים למצבי חדלות פירעון מצד היזם.

בנוסף, מומלץ להוסיף להסכמים "ערבות ביטול" חדשה. ערבות זו תעמיד לטובת בעלי הדירות ערבות כספית מצד היזם, שתשמש למימון הוצאות עתידיות במקרה של חדלות פירעון.

רוצים לשמוע עוד על פסק הדין החדש והמשמעויות שלו לעתיד? צפו בכתבה המלאה

לפרטים נוספים>>

תגיות