אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תודות לביטוחי הרכב והסיעוד: כלל מציגה עלייה של 150% ברווח מפעילות ביטוח כלל ביטוח | צילום: אוראל כהן

תודות לביטוחי הרכב והסיעוד: כלל מציגה עלייה של 150% ברווח מפעילות ביטוח

הרווח מפעילות הביטוח הוא הרווח ממכירת פוליסות, בנוסף לתשואה על ההשקעות, כשישנה גם השפעת הריבית על התחייבויות החברה; במקביל, רכישת חברת כרטיסי האשראי Max ממשיכה לתרום תרומה ניכרת לשורת הרווח של כלל; אך הפסדים מהשקעות ועדכוני הנחות אקטואריות (בשל עלייה בתוחלת החיים) העיבו על התוצאות הכלליות

21.08.2024, 11:47 | שקד גרין

הרווח הנקי של חברת הביטוח והפיננסים כלל, בניהולו של יורם נוה, עמד ברבעון השני על 157 מיליון שקל - עלייה של 1.9% בלבד ביחס לרבעון המקביל. הרווח משקף תשואה להון של 7.2%.

השיפור הזניח בשורת הרווח התחתונה עלול להטעות: בתחומי הביטוח וחיסכון, הרווח של כלל ברבעון (לפני מס) גדל פי 2.5, ועמד על 269 מיליון שקל. מנגד, התשואות הנמוכות בשוק ההון, וכן הפסד של 56 מיליון שקל בשל עדכון הנחות אקטואריות, במרכזן העלייה בתוחלת החיים שמחייבת את חברות הביטוח להגדיל את עתודותיהן במוצרי החיסכון ארוך הטווח, מנעו מהחברה להציג שיפור ברווח הנקי הכולל.

השיפור ברווח בתחומי הביטוח מאפיין את כל הענף, ואחד הגורמים לו הוא ייקור ביטוחי הרכב. במקרה של כלל, החברה עברה מהפסד של 41 מיליון שקל בביטוח רכב רכוש (מקיף וצד ג') לרווח של 43 מיליון שקל ברבעון הנוכחי. עם זאת, בעוד שהרווח של חברת הביטוח מגדל מפעילות ביטוח, שפירסמה את דוחותיה אתמול, גדל ב-77%, במקרה של כלל כאמור מדובר בעלייה בשיעור כפול של 150%.

אז כיצד השיפור ברווח מפעילות ביטוח של כלל היה כל כך משמעותי? מלבד השיפור החיתומי המשמעותי בביטוחי הרכב, לכלל יש חשיפה גדולה יחסית לביטוחי הסיעוד. מכיוון שמדובר בביטוחים ארוכי טווח (שהחברה, כמו שאר החברות בענף הפסיקו לשווקם ב-2019), לשיעור הריבית במשק השפעה משמעותית על היקף ההתחייבויות שהחברה מעמידה כדי לוודא שתוכל לשלם בבוא העת את התביעות. כשהריבית עולה, היקף ההתחייבויות בהווה קטן. במקרה הנוכחי, עליית הריבית בין הרבעונים תרמה כ-79 מיליון שקל (לפני מס) לשיפור ברווח מפעילות ביטוח.

לצד פעילות הביטוח, בחברה ממסגרים את פעילותה ככזו שנשענת על "שתי רגליים רווחיות ויציבות": הרגל השנייה היא הפעילות במגזר כרטיסי אשראי. רכישת חברת כרטיסי האשראי Max בשנה שעברה, תרמה לשורת הרווח של החברה, שהכרווח שלה במגזר כרטיסי אשראי עמד על 113 מיליון שקל, זאת לעומת 99 מיליון שקל. בשורה התחתונה, התרומה של Max נטו לשורת הרווח מוערכת בכ-70 מיליון שקל, כלומר 44.5% מסך הרווח של כלל ברבעון.

בחודש שעבר דווח בכלכליסט על כך שכלל מגדילה את חשיפתה לאשראי נדל"ני, דרך רכישת אג"ח פרטיות שהנפיק עבורה בנק לאומי, בהיקף 1.5 מיליארד שקל.

"בור" דמי הניהול בפוליסות ביטוח החיים המשתתפות ברווחים, ששווקו עד 2004 עמד בסוף הרבעון על 0.5 מיליארד שקל, ונכון להחודש הוא עומד על כ-0.4 מיליארד שקל. הבור צריך להתמלא כדי שכלל תוכל לגבות דמי ניהול משתנים, שיתורגמו לעלייה בשורת הרווח.

בכלל מעריכים לאור התוצאות כי בנובמבר הקרוב יחס כושר הפירעון שלהם (ללא הוראות פריסה), שעומד כיום על 109%, יעלה אל מעל ל-110%, והמשמעות היא שלראשונה מזה עשור, החברה תוכל לחלק דיבידנד.

היקף הנכסים המנוהלים של כלל צמח ב-7% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, והוא עומד על 350 מיליארד שקל. אתמול פורסם בכלכליסט כי כלל ביטוח רוכשת 15% מחברת הנדל"ן ICR לפי שווי של מיליארד וחצי שקל לפני הכסף.


תגיות