אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביטוחי הבריאות סייעו להראל להגדיל את הרווח ברבעון הראשון פי 7 מנכ"ל קבוצת הראל (הראל השקעות) ניר כהן | צילום: טל שחר

ביטוחי הבריאות סייעו להראל להגדיל את הרווח ברבעון הראשון פי 7

הרווח הכולל עמד על 233 מיליון שקל, ומגלם תשואה על ההון של 11%; ברקע, בין היתר, סיום האחריות הביטוחית של הראל על הביטוחים הסיעודיים של קופ"ח כללית, שבשנים האחרונות הפכו להפסדיים; על כן הרווח החיתומי בביטוחי הבריאות עמד על 144 מיליון שקל, לעומת 8 מיליון שקל ברבעון המקביל

29.05.2024, 13:07 | שקד גרין

הראל השקעות, החברה האם של הראל ביטוח, מציגה שיפור ענק ברווחיות: הרווח הכולל של החברה ברבעון הראשון עמד על 233 מיליון שקל - פי 7 מהרבעון המקביל ב-2023, אז עמד הרווח על 33 מיליון שקל. הרווח מגלם תשואה על ההון של 11%, כשלפי יעדי החברה, עליה להגיע לתשואה על ההון של 13.5% עד 2026.

אחד המנועים המרכזיים לצמיחה ברווחיות הוא השיפור ברווח החיתומי בכלל הענפים, ובמיוחד בביטוחי הבריאות - בהם הראל היא הגדולה בענף. השיפור ברווח החיתומי, שגדל קרוב ל-200% ועמד על 269 מיליון שקל, הושג על אף השפעות המלחמה הטראגיות, שהביאו לעלייה של 34 מיליון שקל (לפני מס) בהיקף התביעות בביטוחי החיים והבריאות.

בביטוחי הבריאות, הרווח החיתומי של החברה עמד על 144 מיליון שקל, זאת בהשוואה ל-8 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל. הגורם המרכזי לעלייה ברווחיות הוא סיום האחריות הביטוחית של החברה על הביטוחים הסיעודיים של קופת חולים כללית, בהם מבוטחים למעלה מ-2 מיליון איש, ושבשנים האחרונות הפכו להפסדיים. בסוף 2023 הסתיים החוזה המקורי בין הראל לכללית, ובחוזה החדש שנחתם עד לסוף 2024 הראל היא גורם מתפעל בלבד, ללא אחריות ביטוחית.

בנוסף, קיצור משך הזמן ממועד התרחשות אירוע ביטוחי ועד לזמן הגשת התביעה, אפשר לחברה להקטין את ההתחייבויות הביטוחיות בביטוחי הסיעוד - הן ביטוחי הפרט והן הביטוחים הקבוצתיים, ובסך הכל רשמה החברה בענפי הסיעוד רווח חיתומי של 65 מיליון שקל, בהשוואה לרווח של 3 מיליון שקל ברבעון המקביל.

בנוסף, בקבוצה הגדילו את הרווח החיתומי במה שהחברה מגדירה כביטוחי "בריאות זמן ארוך" מ-2 מיליון שקל ל-80 מיליון שקל, זאת בשל שיפור חיתומי בהשתלות, אמבולטורי ותאונות אישיות.

בביטוח הכללי, ובדומה לשאר החברות בענף, התייקרות ביטוחי רכב רכוש (מקיף וצד ג') אפשרה להראל לרשום רווח של 31 מיליון שקל - תמונת המראה של הרבעון המקביל, בו נרשם הפסד בסכום זהה. על השיפור ברכב רכוש העיבה העמקת ההפסד ברכב חובה, שעמד על 48 מיליון שקל, בהשוואה ל-10 מיליון שקל אשתקד. גם ביטוחי החובה התייקרו, אך בצורה הדרגתית יותר (ביטוחי רכב חובה מפוקחים בידי רשות שוק ההון), וזנב התביעות ארוך יותר, כך שלשינויים בהתנהלות חברות הביטוח לוקח זמן להתרגם לתוצאות בשורת הרווח.

לצד השיפור ברווח החיתומי, נרשם גם שיפור בתשואת נוסטרו ריאלית, שעמדה במהלך הרבעון על 0.8%, בהשוואה לתשואה שלילית של 0.1% בתקופה המקבילה אשתקד.

תיק הנכסים המנוהלים של הראל, שעד לרבעון השלישי ב-2023 היה הגדול בשוק וכיום נמצא במקום השני אחרי הפניקס, עמד בסוף הרבעון הראשון על 453 מיליארד שקל - צמיחה של 5.8% מאז סוף 2023. לפי היעדים בתכנית האסטרטגית של החברה, עד 2026 תיק הנכסים צריך לגדול ל-520 מיליארד שקל.

תיק הנכסים תרם לשורת הרווח של החברה 62 מיליון שקל - עלייה של 35% ביחס לאשתקד, אז עמד הרווח על 46 מיליון שקל. התוצאה הושגה בין השאר בשל עלייה במהלך הרבעון של 6.8% ו-5.5% בנכסים המנוהלים בפנסיה ובגמל (בהתאמה) , ומהמשך הגיוסים לקרנות הכספיות בהראל פיננסיים, שם היקף הנכסים המנוהלים גדל בעשרה מיליארד שקל.

את קבוצת הראל מנהל ניר כהן, שעד לפני מספר חודשים כיהן כמנכ"ל הראל ביטוח וכעת אחראי על הפעילות כולה (הראל השקעות והראל ביטוח). הקבוצה תכננה להרחיב משמעותית את פעילותה בענף האשראי, זאת דרך רכישת ישראכרט, בעסקה שאותה פסלה רשות התחרות בתחילת השנה.

פעילות האשראי של הראל, הקטנה בהיקפה ביחס לשאר ענפי פעילותה, הניבה לחברה רווח של 30 מיליון שקל - זאת בהשוואה ל-24 מיליון אשתקד, כאשר השיפור ברווחיות נובע מהמשך הצמיחה בפעילות האשראי (עלייה של כ-5% בנכסים המנוהלים במהלך הרבעון ל-4.1 מיליארד שקל) ומשיפור במרווח הפיננסי. עיקר העלייה ברווח נתרם בידי ליווי ומימון נדל"ן יזמי, שם הרווח עמד על 12 מיליון שקל בהשוואה ל-7 מיליון בתקופה המקבילה. בחברה הבת המצפן, שמתמחה באשראי לעסקים בינוניים, הרווח ירד מ-8 מיליון שקל ל-6 מיליון שקל.

תגיות