אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וורטון שוב הגיע לפסגה: אלה בתי הספר הטובים בעולם למינהל עסקים בי"ס וורטון למנהל עסקים, אוניברסיטת פנסילבניה | צילום: David Paul Morris/Bloomberg

וורטון שוב הגיע לפסגה: אלה בתי הספר הטובים בעולם למינהל עסקים

לפי דירוג הפייננשל טיימס, בית הספר למינהל עסקים וורטון באוניברסיטת פנסילבניה הוכתר כטוב בעולם, לאחר שקיבל את התואר גם ב-2022. מי עוד בחמישייה הפותחת?

12.02.2024, 10:35 | שירות כלכליסט

בית הספר למינהל עסקים וורטון באוניברסיטת פנסילבניה הוכתר כטוב בעולם, כך לפי דירוג מאה בתי הספר הטובים ביותר למינהל עסקים של הפייננשל טיימס. וורטון החזיק בתואר גם ב-2022.

הדירוג השנתי מתבסס על מגוון מדדים, ביניהם השווי ביחס לדמי הלימוד, אחוז הסטודנטים הזרים, שיעור הנשים בצוות ההוראה, איכות המחקר האקדמי, המדיניות הסביבתית של בית הספר ואחוז העלייה בשכר.

במקום השני דורג Insead בצרפת ואחריו אוניברסיטת קולומביה בניו יורק במקום השלישי, SDA בוקוני במילנו במקום הרביעי ובית הספר למינהל עסקים IEDE בברצלונה חמישי. שאר העשירייה הראשונה מורכבת מבית הספר קלוג באוניברסיטת נורת'ווסטרן ו-MIT שחולקים יחד את המקום השישי, לונדון ביזנס סקול במקום השמיני, קורנל ואוניברסיטת שיקגו במקומות ה-9 וה-10, בהתאמה.

עם זאת, הדירוג מתפרסם בתקופה שבה בוגרי התואר מתקשים למצוא עבודה, זאת על רקע הקיצוצים האחרונים בחברות הבנקאות והטכנולוגיה וחוסר הוודאות הכללי המאפיין את הכלכלה העולמית. בהתאם, שיעור התעסוקה של בוגרי התואר שלושה חודשים לאחר סיום הלימודים בבית הספר המדורגים ירד לשיעור ממוצע של 89%, זאת בהשוואה ל-93% שנה קודם לכן. במקביל, הביקוש לתואר גם בירידה. לפי הסקר האחרון שערכו במועצה לקבלה לתואר שני במינהל, ב-2023 נרשמה ירידה של 5% ברישום לתואר שני במינהל עסקים והעדפה לחלופות גמישות יותר ומקוונות על פני תואר המורכב משיעורים פרונטליים בלבד.

וורטון דורג ראשון בקטגוריית המחקר, שנמדדה על פי פרסומים אחרונים של חברי הפקולטה בכתבי עת אקדמאיים מובילים. בקטגוריית השכר הממוצע הגבוה ביותר דורג וורטון במקום השלישי עם שכר ממוצע של 245,772 דולר שלוש שנים לאחר סיום הלימודים. במקום הראשון בקטגוריה הזו דורגו הבוגרים של סטנפורד עם משכורת ממוצעת של 250,650 דולר, ובוגרי הרוואר שניים עם שכר של 246,509 דולר. עם זאת, העלייה הגדולה ביותר בשכר מהתחלת התואר ועד שלוש שנים לאחר השלמתן נרשמה באינדיאן סקול אוף ביזנס (ISB) בהודו, ובשני מוסדות סיניים: פודאן ואוניברסיטת שנגחאי.

בקטגוריית השווי לדמי הלימוד דורגה ראשונה אוניברסיטת ג'ורג'יה. הקטגוריה הזו חושבה על ידי חלוקת השכר הממוצע של הבוגרים שלוש שנים לאחר סיום הלימודים בעלות הכוללת של התואר.


תגיות