אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נתב"ג: 600 עובדים יוצאו לחל"ת, היקף המשרה של 1,000 אחרים יקוצץ נתב"ג | צילום: אוראל כהן

נתב"ג: 600 עובדים יוצאו לחל"ת, היקף המשרה של 1,000 אחרים יקוצץ

ברשות שדות התעופה לא צופים התאוששות קרובה בענף; בנתב"ג מועסקים כיום 4,600 עובדים, כ-1,000 מהם גויסו למילואים, וכעת יפחת מספרם בעוד 600; היקף המשרה של 1,000 עובדים נוספים יקוצץ ל-75%

18.12.2023, 14:22 | יובל אזולאי

ברקע הידללות התנועה האווירית האזרחית לישראל, רשות שדות התעופה (רש"ת) מתכוונת להוציא כ-600 מעובדיה בנתב"ג לחופשה ללא תשלום (חל"ת) ולקצץ בהיקף המשרה של כ-1,000 עובדים נוספים שיעברו ל-75% משרה.

קיצוצים אלה נתמכים בהנחה שענף התעופה הישראלי לא יתאושש בזמן הקרוב, בעוד המלחמה בעזה וחילופי האש בצפון נמשכים. הנחת העבודה של רש"ת היא שגם בפסח הקרוב תנועת הנוסעים בנתב"ג תהיה דלה יחסית ובכל מקרה, לא בהיקף שיש בו כדי להצדיק העסקה של עובדים רבים.

בנתב"ג מועסקים כ-4,600 עובדים וכ-1,000 מהם, בעיקר במערכי האבטחה, גויסו למילואים בתחילת המלחמה בעזה בצו 8. עם הוצאתם של מאות מעובדי החברה לחל"ת, והחלת הקיצוץ בהיקפי המשרה של עובדים רבים נוספים, מספר המשרות בפועל בנתב"ג אמור לעמוד על פחות מ-3,000.

החודשים שקדמו למלחמה בעזה התאפיינו בהתאוששות בענף התעופה העולמי והדבר ניכר היטב בטרמינלים בנתב"ג שבהם עברו בכל יום כ-80 עד 100 אלף נוסעים. עם תחילת המלחמה, ב-7 באוקטובר נרשמה ירידה חדה במספר החברות שטסות לישראל ותנועת הנוסעים בנתב"ג היתה בהתאם. היום, (ב') צפויים לעבור בנתב"ג כ-22 אלף נוסעים בכ-135 טיסות בינלאומיות נכנסות ויוצאות. לפי נתוני רש"ת מדובר בהכפלת מספר הנוסעים לעומת נובמבר אשתקד.

ברש"ת אמרו כי חרף הירידה החדה בפעילות ענף התעופה בישראל כתוצאה מהמלחמה היא נמנעה עד כה מהוצאת עובדים לחל"ת, אך בשל הימשכותה החליטה על הוצאת חלק מעובדיה העונתיים לחופשה.

ברשות הוסיפו כי "הנהלות הרשות ונתב"ג פועלות כדי להחזיר לפעילות בישראל חברות תעופה בינלאומיות בהקדם וזאת לאחר שקבוצת לופטהנזה, שכוללת גם את סוויס ואוסטריאן, הודיעה על חידוש טיסותיה לישראל ב-8 לינואר ובעקבותיה צפויות ללכת חברות בינלאומיות נוספות".

לפני פחות מחודש חברת לאופר שמקבוצת ממן, שמספקת שירותי קרקע לנוסעים ולחברות תעופה שפועלות בנתב"ג הוציאה מאות מעובדיה לחופשה ללא תשלום וזאת על רקע הירידה החדה שחלה בהיקפי הטיסות לישראל וממנה.

בלאופר ובממן העריכו כי על רקע המלחמה ענף התעופה בישראל עומד בפני חוסר ודאות שיימשך לפחות שלושה חודשים.


תגיות