אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

התחדשות עירונית בתל אביב: מדוע בעלי הדירות מרגישים חוסר אונים?

בעלי דירות רבים בתל אביב מרגישים חוסר אונים אל מול מדיניות העירייה בנושא התחדשות עירונית. עו"ד קרין לב, מייסדת קרין לב משרד עורכי דין, מסבירה את הסיבות

30.06.2024, 17:04 | בשיתוף מרכז הנדל"ן


לב מפרטת את האתגרים המרכזיים של בעלי הדירות. ביטול תמ"א 38 בסוף אוגוסט 2024 יצר אי ודאות רבה בנוגע לעתיד ההתחדשות העירונית. תוכנית הרובעים שנועדה להחליף את תמ"א 38, מעוררת חששות רבים בקרב בעלי דירות. זכויות בנייה מוגבלות עלולות להוביל לירידה בשטח הדירות החדשות, ולתחושת חוסר תמורה מספקת. גם המורכבות הבירוקרטית של תהליכי ההתחדשות העירונית מקשים על בעלי דירות רבים.

אם לא די בכך, עיריית ת"א גובה היטלי השבחה גבוהים בעת מימוש זכויות בנייה, אשר חלים גם על מכירת דירה ללא קשר להתחדשות עירונית. גובה ההיטל נקבע על סמך הפער שבין שווי הנכס ב"מצב קודם" (לפני התכנית שהשביחה את הנכס) לבין שוויו אחריה. אך ניתן להפחית אותו משמעותית: ככל ששווי הנכס לפני תוכנית הרובעים גבוה יותר, כך יורד היטל ההשבחה. כמו כן,

פסק דין חדש קובע שיש להתחשב בעליית ערך הנכס עקב תמ"א 38 בחישוב שווי "מצב קודם", מה שעשוי להוביל להפחתה נוספת בהיטל.

למול הבעיות והאתגרים, לב מציעה מספר פתרונות אפשריים. התאגדות עם בניין סמוך עשויה להגדיל את זכויות הבנייה ולקבל דירה גדולה יותר. ליווי מקצועי על ידי עורך דין מנוסה בתחום ההתחדשות העירונית יכול לסייע לבעלי דירות להבין את זכויותיהם, לקבל החלטות נכונות ולמנוע טעויות.

חשוב מאד לבחור יזם בעל ניסיון ומוניטין מוכח, מה שעשוי להקל על התהליך ולשפר את הסיכויים להצלחה. ולהקפיד שבעלי דירות יהיו מעורבים באופן פעיל בתהליך ההתחדשות העירונית, וייקחו חלק פעיל בקבלת ההחלטות.

צפו בכתבה המלאה ותלמדו איך גישה נכונה, תכנון מקדים וליווי מקצועי מסוגלים לסייע לבעלי דירות מל אתגרי התחדשות עירונית >>

לפרטים נוספים>>

תגיות