אחרי EON: יוצא אמזון נוסף מגייס הון לסטארט-אפ חדש
חברת הסטארט-אפ Verax AI שמסייעת לארגונים לאמץ טכנולוגיות AI, גייסה סבב סיד של 7.6 מיליון דולר. החברה הוקמה על ידי לאוניד פיינברג ואורן גב, ששניהם עבדו בחטיבת הענן AWS של אמזון
הבאזז סביב חברת הסטארט-אפ EON שהספיקה לגייס 127 מיליון דולר בתוך שנה וכבר נושקת לשווי של מיליארד דולר עוד לא נרגע וכעת מגיח לאוויר העולם סטארט-אפ נוסף של יוצאי AWS (חטיבת הענן של אמזון).
חברת הסטארט-אפ Verax AI גייסה סבב סיד של 7.6 מיליון דולר בהובלת קרן TQ Ventures והשתתפות של Concept Ventures, Cardumen Capital, Seedcamp, InMotion Ventures, ו-XTX Ventures.
החברה הוקמה על ידי לאוניד פיינברג, יזם סדרתי, שהקים בעבר יחד עם אופיר ארליך מ-EON את חברת CloudEndure שנמכרה לאמזון ב-2019 תמורת 250 מיליון דולר. את וורקס הקים פיינברג יחד עם אורן גב, שמשמש כסמנכ"ל טכנולוגיות.
פיינברג התחיל את הקריירה שלו ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין ואילו גב ניהל את מתקני המחשוב המרכזיים של מחלקת תקשוב לאחר סיום קורס ממר"מ. השניים החלו לעבוד יחד לראשונה ב-2017 ב-CloudEndure והמשיכו לעבוד יחד ב-AWS עד 2023, אז הם עזבו את AWS והקימו יחד את Verax AI. לפני כן הקים פיינברג גם את הסטארט-אפ acceloweb שנמכר לחברת limelight ב-25 מיליון דולר ב-2011.
Verax AI נוסדה בשנת 2023 במטרה לסייע לארגונים לנצל את מלוא הפוטנציאל של ה-AI והיא מעסיקה היום 10 עובדים, בטקסס שבארה"ב ובישראל. בשנה הקרובה היא מתכננת לגייס עשרות עובדים נוספים לפיתוח ושיווק. המערכת שהחברה פיתחה נועדה לספק שליטה מלאה ונראות של בינה מלאכותית, להסיר חסמים לאימוץ והטמעת בינה מלאכותית, ולהפוך את השימוש בה לאחראית ואתית לפי סטנדרט אוניברסלי.
הפתרון של החברה הוא תוכנה שמיועדת לארגונים המעוניינים להטמיע מוצרי AI מבוססי LLM מתוך הבנה שתהליכים אלה מתעכבים לעתים קרובות בשל חוסר שקיפות ויכולת מניעה, בין היתר, של תוצאות בלתי צפויות, שגיאות עובדתיות והטיות או סטיות אחרות מההתנהגות הרצויה. כל אלו עלולים לגרום לפגיעה כלכלית ולמוניטין בחברות הנשענות עליהם.
"אנחנו רואים הרבה דימיון בין האתגרים שחברות נתקלות בהם היום ביישום של בינה מלאכותית לאתגרים שבהם הן נתקלו לפני עשור, כשהיו בתחילת דרכן ליישם מחשוב ענן. כתוצאה מזה, יש לנו ניסיון ייחודי להתמודד עם האתגרים הללו", אמר עם השלמת הגיוס פיינברג. בכך פונים יוצאי קלאוד אנדור לכיוון מעט שונה מזה שאליו פנו שותפיהם לשעבר ב-EON שמפתחים מערכות לגיבוי מידע בענן.