בג"ץ דחה את עתירת מחזיקי האג"ח באול-יר נגד ההסדר עם בעל השליטה לשעבר
מחזיקי האג"ח בחברת הנדל"ן שקרסה עתרו לבטל את ההסדר להפסקת ההליכים הפליליים מול יואל גולדמן, שהודה בהטעיית משקיעים; העותרים טענו שהאמירה של גולדמן לפיה אם יוכל יפצה את מחזיקי האג"ח ב-10 מיליון דולר היא "הצגה", ובג"ץ ענה שההצהרה לא נחשבת מרמה שמאפשר את ביטול ההסדר
בג"ץ דחה השבוע (ב') את עתירת מחזיקי האג"ח בחברת הנדל"ן המניב אול-יר נגד הפרקליטות, שדרשו לבטל את ההסדר להפסקת ההליכים הפליליים שנחתם עם היו"ר ובעל השליטה לשעבר בחברה, יואל גולדמן, שהודה בהטעיית משקיעים.
חברת הנדל"ן המניב אול-יר, קרסה לאחר שגייסה 2.4 מיליארד שקל בבורסה של ת"א. בהסדר של הפרקליטות עם גולדמן, אזרח אמריקאי, הוא הודה באוגוסט 2023 בביצוע עבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך כדי להטעות משקיע סביר, התחייב לשלם קנס של 9 מיליון שקל, לא לגייס כספים בשוק ההון למשך חמש שנים ולא לכהן כנושא משרה בחברה ציבורית במשך שנה.
נאמני האג"ח בחברה, עוה"ד עופר צור, אמנון ביס ואמיר פלמר, ביקשו לבטל את ההסדר. הנאמנים טענו שאמירתו של גולדמן לפרקליטות, במסגרת ההסדר, שאם יבשילו התנאים הוא יפצה את מחזיקי האג"ח ב-10 מיליון דולר, היא "הצגה אחת גדולה".
מנהלת מחלקת ניירות ערך בפרקליטות, יהודית תירוש-גרוס, דחתה את בקשת הנאמנים וכתבה כי "מהמסמכים שהוגשו לנו לפני עריכת ההסדר ואחריו, עולה כי הצהרתו של גולדמן אינה עולה לכדי מצג שווא ומרמה המצדיקים או מאפשרים את ביטול ההסדר כעת, בהתאם להוראות החוק". בעקבות זאת עתרו הנאמנים לבג"ץ, ובמקביל הגישו תביעה אישית נגד גולדמן.
עורכי הדין של גולדמן, חגי טימנס, ירון ליפשס ויצחק טרגר ממשרד כספי ושות', ביקשו לדחות את העתירה.
"שיקול דעתם הרחב של גורמי האכיפה הביאם למסקנה כי אין די בתשתית הקיימת על מנת לבסס העמדה לדין, וכי המשך הניסיונות למצות את הליך הפלילי, צפוי לדרוש משאבים ניכרים – ובהם משאבי זמן החותרים תחת תכלית ההרתעה, הדורשת אכיפה זריזה ואפקטיבית",
ענייננו מתמקד בשיקול הדעת המנהלי של הפרקליטות, ואני סבורה כי אין מקום להתערב בשיקול דעת זה", כתבה השופטת יעל וילנר בפסק הדין, שעליו חתמו גם השופטים דוד מינץ ודפנה ברק-ארז. "איני סבורה כי ההסדר המותנה חורג מהקווים המנחים", הוסיפה.
"מסקנתי זו אינה משתנה גם בשים לב לטענה באשר להצהרתו של גולדמן במבוא להסדר, שלפיה הוא מצוי במגעים עם מחזיקי האג"ח. מגעים אלה אומנם לא נשאו פרי, נכון לשעה זו, אולם אין בכך כדי לקעקע את יסודות ההסדר המותנה. תנאי זה לא היווה אחד מתנאיו, ולפיכך הוא לא שימש עמוד תווך שעם קריסתו נופל הבניין".