אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרפורמה בביטוחים הסיעודיים: תקופת ההמתנה לא תוארך, אך התגמול יקטן ביותר מ-1,000 שקל

הרפורמה בביטוחים הסיעודיים: תקופת ההמתנה לא תוארך, אך התגמול יקטן ביותר מ-1,000 שקל

לאחר שהטיוטה הראשונה של הרפורמה גררה ביקורת חריפה, כשהמרכזית שבה ממשרד הבריאות, מפרסמת רשות שוק ההון טיוטה חדשה. הרשות מוותרת על דרישתה להאריך את תקופת ההמתנה לתגמול מחודשיים לשישה חודשים, אך מקטינה את התגמול החודשי עוד יותר: מ-6,100 שקל כיום ל-5,000 שקל, זאת לעומת 5,500 שקל בטיוטה הראשונה

26.09.2023, 18:38 | אדריאן פילוט

רשות שוק ההון והביטוח מתקנת את רפורמת הביטוחים הסיעודיים: לפי הטיוטה המתוקנת שפרסמה היום (ג') להערות הציבור, הרשות מוותרת על דרישתה להאריך את תקופת ההמתנה לתגמול מחודשיים לשישה חודשים. אולם יחד עם זאת, התגמול החודשי יקטן מ-6,100 שקל כיום ל-5,000 שקל (הפחתה של 18%), זאת לעומת 5,500 שקל בטיוטה הראשונה.

כיום ישנם 4.6 מיליון אזרחים המבוטחים בביטוח הסיעודי הקבוצתי של קופות החולים - קרוב למחצית מאזרחי ישראל. הביטוח הסיעודי מספק פיצוי כספי למבוטחים שהפכו לסיעודיים ואינם מסוגלים לבצע פעולות יום-יומיות באופן עצמאי.

נזכיר כי בתחילת אוגוסט פרסמה הרשות בהובלת עמית גל את הטיוטה הראשונה של הרפורמה. לפי הרשות, מטרת הרפורמה היא "להבטיח את יציבותן של תוכניות הביטוח הסיעודי בקופות החולים לאורך זמן, לרווחת כלל המבוטחים". הרפורמה עוררה סערה במשרד הבריאות, שבתגובה הורה לקופות החולים לא לכבד את ההנחיות החדשות. "לא נאפשר קידום צעדים חד צדדיים בקשר לביטוח סיעודי קבוצתי של קופות החולים", כתב מנכ"ל המשרד משה בר סימן במכתב לגל.

הטיוטה השנייה מתפרסמת לאחר שהרשות ערכה סבב דיונים וקיבלה חלק מההערות שהתקבלו, לרבות אלו של משרד הבריאות. כאמור, לאור הביקורת החליטה הרשות לוותר על הארכת תקופת ההמתנה, זאת בשל "הפגיעה המשמעותית שמסב רכיב זה למבוטחים הסיעודיים", כך לפי הטיוטה החדשה.

עוד מוצע בטיוטה החדשה להגמיש את מנגנון חלוקת הסיכון בין חברת הביטוח לקרן המבוטחים כך שהוא ייקבע בדיון בין חברת הביטוח לקופות החולים. לצד זאת, הטיוטה כוללת גם הרעה נוספת בתנאי המבוטחים - התקופה בה לא יכוסה מקרה ביטוח שאירע לראשונה תוארך מ-36 החודשים הראשונים לחייו של מבוטח ל-60 החודשים הראשונים בחייו של מבוטח. הכוונה היא למקרים כגון אוטיזם, תופעה שלעיתים לא מתגלה בשלושת השנים הראשונות לחייו של ילד.

הרפורמה מגיעה על רקע מגמת עלייה של עשרות אחוזים בשנים האחרונות בתביעות לסיעוד, שמרוקנת את כספי הקרנות הייעודיות לתשלום התביעות. ברשות שוק ההון טוענים שהעלייה המשמעותית היא חלק ממגמה עולמית שנובעת מהעלייה בתוחלת החיים של אנשים במצב סיעודי. עם זאת על העלייה בישראל השפיעו מספר גורמים נוספים: עלייה בכמות האישורים לגמלאות סיעוד מביטוח לאומי, פעילותן של חברות למימוש זכויות ועלייה במודעות הציבור.

תגיות