אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם המלחמה מצדיקה עיכוב או ביטול פרויקט?

הרבה פרויקטים של התחדשות עירונית מתעכבים או נעצרים בגלל המלחמה. לכן חשוב לבעלי דירות לבדוק את ההסכם מול היזם ובעת הצורך להשתמש בחוק שמאפשר להשתחרר מהתחייבות חוזית במצב בו פרויקט תקוע. עו"ד דן הלפרט, מייסד ובעלים דן הלפרט משרד עורכי דין ונוטריון, מפרט בנושא.

27.11.2023, 10:46 | בשיתוף מרכז הנדל"ן


עד לפני המלחמה ענף הבנייה נהנה מפריחה של פרויקטים של התחדשות עירונית, אך למרבה הצער "חרבות ברזל" גורמת לעיכובים ואף לעצירתם של לא מעט פרויקטים.

עו"ד דן הלפרט, מייסד ובעלים דן הלפרט משרד עורכי דין ונוטריון, המתמחה במקרקעין, נדל"ן והתחדשות עירונית, מציין שעקב המצב ההסכמים בין בעלי דירות ויזמים נפתחים מחדש תוך התייחסות ללוחות זמנים, לאיחורים במועדי מסירה, בדיקה האם היזם יפנה אנשים לפני ההריסה או יעדיף לדחות את הפעולה ועוד סעיפים משפטיים. לכן יש חשיבות עליונה לאופן המדויק והמקצועי בו מנוסח כל חוזה, כך שלא משאיר מקום לספק.

בעקבות המלחמה ענף הבנייה גם סובל ממחסור בכוח אדם מהמגזר הפלסטיני. חשוב להבין כי במקרה ובאתר בניה רוב העובדים הם סינים אין סיבה שהמלחמה תשפיע על המשך הפרויקט. בכל מקרה בו פרויקט מתעכב טוב לבדוק האם אכן יש קשר ישיר בין המלחמה לבין העיכוב, ושלא מדובר ביזם ש"מנצל" את המצב לטובתו.

במצב של עיכוב מסירת מפתח חייבים להבין מי הגורם האחראי - במקרה וזהו היזם הוא ייאלץ לשלם פיצוי כספי לבעלי הדירות. אולם אם המלחמה היא הגורם הסיבתי לעיכוב, אזי מדובר ב"כוח עליון" והיזם פטור מלשלם פיצוי.

להגנת בעלי הדירות נכנס חוק חדש המאפשר להשתחרר מהסכם עם יזם שמתעכב בביצוע פרויקט. לדוגמא, פרויקט תמ"א 38 בו נחתם הסכם ושנה וחצי לאחר מכן עדיין לא חתמו 50% מבעלי הדירות - יתר בעלי הדירות רשאים לבטל את ההתקשרות עם היזם.

הלפרט נשמע אופטימי ואומר כי הצפי שעם סיום המלחמה ענף ההתחדשות העירונית יחזור בגדול ויצבור תאוצה מחודשת. הסיבה לכך שכולנו מבינים את הצורך האקוטי בממ"דים וחיזוק בניינים כנגד פגיעת טילים ורקטות.

אם ברצונכם לדעת עוד על האפשרויות העומדות לפניכם במצב בו פרויקט מתעכב או נתקע בגלל המלחמה – צפו בכתבה המלאה.

לפרטים נוספים>>


תגיות